I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Hägersten - Aspudden

Hägerstensvägen 122, 2tr

 • 50 kvm
 • 2
 • rum

  4 850 000 kr

  Kontakta mäklaren för mer information

  Mitt i centrala Aspudden, i det gula fristående bostadshuset på Hägerstensvägen saluförs nu en fantastisk sekelskiftestvåa inbäddad i grönska och charm. Huset byggdes 1912 och är idag en signaturbyggnad för paradgatan i Aspudden med storlagen arkitektur och grönskande trädgård.

  En komplett tvåa med fönster i två väderstreck, renoverat kök med diskmaskin och ett rymligt vardagsrum i söderläge och 2.95 i takhöjd. Bra med förvaring i åtta fristående garderober i hall och sovrum. Sovrummet är i västerläge och har plats för dubbelsäng. Badrummet är fräscht och har tvättmaskin. Kort och gott: En komplett tvåa på bästa adress!

  Unika värden:

  • Ljus lägenhet med fina ytskikt och högt i tak.
  • Välbevarade plankgolv i alla rum.
  • Fyra spröjsade fönster i två väderstreck.
  • Insynsfritt läge med vackra träd utanför fönstren.
  • Bra planlösning där samtliga rum är rymliga.
  • Diskmaskin och tvättmaskin finns.
  • Bra förvaring i garderober och i stort vindsförråd.
  • Vacker fastighet från 1912 med hiss.
  • 2 minuter till tunnelbanan.
  Pris
  4 850 000 kr /Såld
  Adress
  Hägerstensvägen 122, 2tr
  Yta
  50 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  2
  Hiss
  Ja
  Avgift
  3 014 kr/månad
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4.9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Rumsbeskrivning

    Lägenheten disponeras med kök, vardagsrum, sovrum och badrum i två väderstreck. Hallen öppnar upp lägenheten på ett trevligt sätt med ingång till lägenhetens alla rum. Här finns avhängning för ytterkläder vid hatthylla och fyra garderober.

    Ytskikten är fräscha, väggar, tak och snickerier är vitmålade och plankgolvet i original är i gott skick. Det vackra golvet återfinns i alla rum och är behandlat med hårdvaxolja.

    Köket är ljust och stilrent med plats för bord vid fönster, förvaring i underskåp och på öppna hyllplan. För den som önskar finns även plats för extraskåp till höger om ingången. Köket upplevs nyrenoverat och är disponerat på ett praktiskt sätt. Vitt kakel över bänkskiva i marmor och underlimmad diskho ger köket det lilla extra. Den maskinella utrustningen består av en spishäll med fläkt, ugn, kyl/frys samt diskmaskin.

    Vardagsrummet är rymligt och lättmöblerat med generös takhöjd och två fina spröjsade fönster. Här ryms en stor soffgrupp, matbord och övrigt möblemang - Ett fantastiskt rum där du kan följa säsongens färgskiftningar genom dina fönster.

    Sovrummet har fyra stora garderober och plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Utanför fönstret står ett vackert träd och rummets västerläge gör att det hålls en behaglig temperatur genom hela dagen.

    Badrummet är bra disponerat och upplevs fräscht. Idag rymmer badrummet wc, handfat med spegelskåp och handdukstork. Här finns en stor duschplats samt en tvättmaskin som ingår i lägenhetsköpet.

    • Till lägenheten hör ett vindsförråd på ca 4 m2.
    • Det finns hiss upp till lägenhetsplanet.

    Välkommen att höra av dig för mer information.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    01476
    Lgh.nmr. LM
    1202
    Adress
    Hägerstensvägen 122, 2tr
    Postnummer
    126 49
    Postort
    Stockholm
    Område
    Hägersten - Aspudden
    Boarea
    50 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    2
    Andelstal
    2.55390%
   • Föreningen
    Namn
    Brf Lilla Korpen
    Byggår
    1912
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Bostadsrättsföreningen Lilla Korpen förvärvade fastigheten 2004. Föreningen består idag av 32 lägenheter och två lokaler. Föreningen äger marken.

    Ekonomi Brf Lilla Korpen är en äkta bostadsrättsförening med god ekonomi. Senaste året har en hyresätt och en lokal sålts vilket gav förenigen ca 3.6 miljoner samt 900.000 kr för lokalen. Lån/kvm uppgår till 6 685 kr/kvm/bostadsrättsyta (årsredovisning 2019). Att tillägga är att föreningen även har 4,3 mkr i kassan. Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Föreningen är ansluten till kommunens fjärrvärmenät och uppvärmning ingår i avgiften. Ventilation: Mekanisk frånluft.

    Renoveringar

    Föreningen arbetar löpande med reparationer och underhåll av fastigheten. Nedan följer en enkel översikt över en del saker som har gjorts under åren.

    Genomförda renoveringar fr.o.m 2000: badrum 2000, installation fjärrvärme och ny vattenservice 2005, nya vindsförråd 2005, renovering ventilationssystem samt godkänd OVK 2006, renovering av fasader, fönster, portar, tak och dränering 2006-2007, renovering av gård med nylagd gräsmatta, nya plantor i rabatterna och en häck med häggmispelbuskar 2007, Renovering av tvättstuga 2008. Stamspolning 2010. Trapphusmålning 2011. Renovering av lokalen på Hägerstensvägen 118 2012-2013. Godkänd OVK 2013. Belysning i trapphus 2014. Smidesstaket 2016. Stamspolning 2017. Byte utav samtliga hissar 2018. Totalrenovering taken 2018 – 2019. Plattläggning och pergola på uteplats 2019. Ny förrådsbyggnad 2020. OVK 2020. Stamspolning 2020.

    Kommande renoveringar: utbyte av armaturer på gård till LED. Kommande övriga händelser: odlingslådor planeras ställas upp på gården vår 2021 för att kunna nyttjas av medlemmar.

    Planerade renoveringar

    Kommande renoveringar: utbyte av armaturer på gård till LED. Kommande övriga händelser: odlingslådor planeras ställas upp på gården vår 2021 för att kunna nyttjas av medlemmar.

    Övriga utrymmen

    Föreningen har en stor gemensam barnvänlig trädgård med staket, grindar och sandlåda. Kraftiga buskar ramar in trädgården och tillsammans med de vackra syrenträden ger de en idyllisk gård fantastisk både för grillning med vänner och familj, fester och barnkalas. Ny grill samt ny sand till sandlådan.

    Modern tvättstuga med sex stycken tvättmaskiner, två torktumlare samt ett stort torkskåp. Stort torkrum finns i källarvåningen.

    Cykelrum och barnvagnsrum i trappuppgången 122.

    TV/Internet

    Ingår i avgiften. För medlemmar finns bredband via Ownit samt Comhem för TV.

    Parkering

    Det finns idag tre parkeringsplatser att tillgå för föreningsmedlemmarna. De tre platserna lottas ut varje år med förtur för dem som engagerar sig i styrelsen (idag 6 personer).

    Energideklaration

    Utfördes
    Torsdag 11 maj 2017
    Energiprestanda
    187 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    3 014 kr/månad
    Hushållsel
    139 kr/månad
    Hemförsäkring
    120 kr/månad
    Summa driftskostnader
    259 kr/månad
    Överlåtelseavgift
    1163 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    Ingen avgift

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Många av stadens tunnelbanestationer och tillhörande områden har fått sina namn från de gårdar som en gång i tiden var orternas knytpunkter, och Aspudden är inget undantag. Namnet härstammar från ett 1700-tals torp och området har varit känt under detta namn sedan dess, med ett kortare uppehåll i början av 1900-talet då det numera populära grön- och sjöområdet Vinterviken också var ortens officiella namn. Innan industrialiseringen tog fart i stan på sent 1800-tal odlades mycket frukt och blommor i Aspudden, och området blev populärt för sin gröna förstadsmiljö. Lustigt nog är det samma attribut som lockar många stockholmare att bosätta sig i området idag som för 200 år sedan. Här bor man väldigt nära innerstan med bra kommunikationer, men grönområdena och det något långsammare förstadstempot skapar en trevlig balans för de stockholmare som vill kunna njuta av en storstads utbud utan att behöva bo mitt i myllret. Runt förra sekelskiftet öppnade Alfred Nobel en nitroglycerinfabrik i Aspudden efter att Stockholms stad förbjudit arbete med sprängmedel innanför tullarna. Denna fabrik expanderade snabbt och fick sällskap av flertalet andra industriella verksamheter. Även om detta inledningsvis inte gjorde underverk för områdets grönska och hälsosamma luft så kan man idag åtnjuta trendiga caféers, restaurangers och butikers utbud i de gamla fabrikslokalerna, eftersom flera av dessa är bevarade och nu gifter sig väl med förstadens natur och miljö.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten. Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

BOAREA Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.    ÖPPEN BUDGIVNING Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!