I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Hägersten - Aspudden

Hägerstensvägen 122, 2tr

 • 50 kvm
 • 2
 • rum

  3 850 000 kr

  SÅLD

  Mitt i centrala Aspudden i det gula fristående bostadshuset på Hägerstensvägen finner du denna fantastiska sekelskiftestvåa. Huset är omgivet av en grönskande trädgård och stora vackra träd. Hissen tar dig upp till lägenhetsplanet och med ett steg innanför dörren möts du av en ljus lägenhet med fönster i två väderstreck.

  En perfekt planerad lägenhet med stilfullt kök och ett rymligt och socialt vardagsrum i söderläge. Sovrummet är i västerläge med plats för dubbelsäng och har gott om förvaring i fyra garderober. Badrummet är fräscht och har en stor duschplats samt tvättmaskin. Kort och gott: En perfekt tvåa!

  Lägenhetens fördelar:

  • Ljus lägenhet med fina ytskikt
  • Välbevarade plankgolv i alla rum
  • Fyra spröjsade fönster i två väderstreck
  • Insynsfritt läge med vackra träd utanför fönstren
  • Bra planlösning där samtliga rum är rymliga
  • Diskmaskin och tvättmaskin är installerat
  • Vacker fastighet från 1912 med hiss
  • 2 minuter till tunnelbanan
  Pris
  3 850 000 kr /Såld
  Adress
  Hägerstensvägen 122, 2tr
  Yta
  50 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  2
  Hiss
  Ja
  Avgift
  2 914 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (55 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Jag tror på varje bostad jag förmedlar. Under mina år som mäklare har jag lärt mig att framgång kräver hårt arbete, att vara påläst, lyhörd och se lösningar före problem. Jag arbetar därför med stort engangemang och vill att varje visningsbesökare ska förstå bostadens fulla potential och på så sätt buda/köpa med hjärtat före plånboken. Hos mig köper du ett hem och när det är dags att sälja hittar jag en köpare till rätt pris. Behöver du en uppdaterad värdering, bankkontakt, uppmätning eller inredningskonsultation? - Hör av dig, jag fixar det.

   • Rumsbeskrivning

    Lägenheten disponeras med kök, vardagsrum, sovrum och badrum i två väderstreck. Hallen öppnar upp lägenheten på ett trevligt sätt med ingång till lägenhetens alla rum. Här finns avhängning för ytterkläder, hatthylla och fyra garderober.

    Ytskikten är fräscha, väggar, tak och snickerier är vitmålade och plankgolvet i original är i gott skick. Det vackra golvet återfinns i alla rum och är behandlat med hårdvaxolja.

    Köket är ljust och stilrent med plats för bord vid fönster, förvaring i underskåp och på öppna hyllplan. För den som önskar finns även plats för extraskåp till höger om ingången. Köket upplevs nyrenoverat och är disponerat på ett praktiskt sätt. Vitt kakel över en bänkskiva i marmor och med en underlimmad diskho ger köket det lilla extra. Den maskinella utrustningen består av en spishäll med fläkt, ugn, kyl/frys samt diskmaskin.

    Vardagsrummet är rymligt och lättmöblerat med generös takhöjd och två fina spröjsade fönster. Här ryms en stor soffgrupp, matbord och övrigt möblemang - Ett fantastiskt rum där du kan följa säsongens färgskiftningar genom dina fönster.

    Sovrummet har fyra stora garderober och plats för dubbelsäng (1.60 säng på bild) med tillhörande sängbord. Utanför fönstret står ett vackert träd och rummets västerläge gör att det hålls en behaglig temperatur genom hela dagen.

    Badrummet är bra disponerat och upplevs fräscht. Idag rymmer badrummet wc, handfat med spegelskåp och handdukstork. Här finns en stor duschplats samt en tvättmaskin som ingår i lägenhetsköpet.

    Till lägenheten hör ett vindsförråd på ca 4 m2. Det finns hiss upp till lägenhetsplanet.

    Välkommen att höra av dig för mer information.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    1476
    Adress
    Hägerstensvägen 122, 2tr
    Postnummer
    126 49
    Postort
    Stockholm
    Område
    Hägersten - Aspudden
    Boarea
    50 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    2
    Andelstal
    2.55390
   • Föreningen
    Namn
    Brf Lilla Korpen
    Byggår
    1912
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Bostadsrättsföreningen Lilla Korpen förvärvade fastigheten 2004. Föreningen består idag av 32 lägenheter, varav 1 st upplåtes med hyresrätt . I föreningen finns även 2 kommersiella lokaler med hyresrätt. Föreningen äger marken.

    Ekonomi
 Brf Lilla Korpen är en äkta bostadsrättsförening med god ekonomi. Vid upplåtelser av kvarvarande hyreslägenhet har föreningen möjlighet att amortera på lånen eller investera i fastigheten. Föreningen planerar i närtid att sälja en råyta vilket kommer inbringa en intäkt på 1 miljon. De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet ca 15,45 mkr, vilket motsvarar cirka 7 875 kr/kvm/bostadsrättsyta (årsredovisning 2018). Att tillägga är att föreningen även har 3,5 mkr i kassan. Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Föreningen är ansluten till kommunens fjärrvärmenät och uppvärmning ingår i avgiften.

    Renoveringar

    Föreningen arbetar löpande med reparationer och underhåll av fastigheten. Nedan följer en enkel översikt över en del saker som har gjorts under åren. Detta är taget från årsredovisningarna där mer information finns.

    2018 Byttes hela taket ut till nytt. Även dåliga bjälkar, nytt plåttak med mera. Nya hissar installerades 2018 (4 st). Va-stammar byttes 1981. Stamspolning 2017. Stambyte planerat till 2032 enligt underhållsplan. Elstigar och elledningar byttes 1981. Radonmätning gjordes 2006 på fastigheten (Ingen notering). Fjärrvärme och ny vattenservis installerades 2005. Fasad, tak, portar dränering samt utsida fönster har totalrenoverats under 2006-2007. Renovering tvättstuga 2007. Trapphusen målades om 2012. OVK-besiktning genomfördes 2012/2013, då även samtliga åtgärdspunkter korrigerades. Hyreslokal om 152 kvm totalrenoverades 2013 för att kunna hyras ut till marknadsmässiga hyresnivåer.

    Planerade renoveringar

    Endast normalt underhåll är planerat närmaste 10 åren.

    Övriga utrymmen

    Föreningen har en stor gemensam barnvänlig trädgård med staket, grindar och sandlåda. Kraftiga buskar ramar in trädgården och tillsammans med de vackra syrenträden ger de en idyllisk gård fantastisk både för grillning med vänner och familj, fester och barnkalas. Ny grill samt ny sand till sandlådan.

    Modern tvättstuga med sex stycken tvättmaskiner, två torktumlare samt ett stort torkskåp. Stort torkrum finns i källarvåningen.

    Cykelrum och barnvagnsrum i trappuppgången 122.

    TV/Internet

    För medlemmar finns bredband via Ownit, en obligatorisk kostnad på 100kr tillkommer. Alla lägenheter är även kopplade till Comhem för TV.

    Parkering

    Det finns idag tre parkeringsplatser att tillgå för föreningsmedlemmarna.

   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 914 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)
    Hushållsel
    139 kr/månad
    Hemförsäkring
    120 kr/månad
    Bredband (obligatorisk)
    100 kr/månad
    Summa driftskostnader
    359 kr/månad
    Överlåtelseavgift
    1163 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    Ingen avgift

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Energideklaration
    Utfördes
    Torsdag 11 maj 2017
    Energiprestanda
    187 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Närområde

    Område

    Många av stadens tunnelbanestationer och tillhörande områden har fått sina namn från de gårdar som en gång i tiden var orternas knytpunkter, och Aspudden är inget undantag. Namnet härstammar från ett 1700-tals torp och området har varit känt under detta namn sedan dess, med ett kortare uppehåll i början av 1900-talet då det numera populära grön- och sjöområdet Vinterviken också var ortens officiella namn. Innan industrialiseringen tog fart i stan på sent 1800-tal odlades mycket frukt och blommor i Aspudden, och området blev populärt för sin gröna förstadsmiljö. Lustigt nog är det samma attribut som lockar många stockholmare att bosätta sig i området idag som för 200 år sedan. Här bor man väldigt nära innerstan med bra kommunikationer, men grönområdena och det något långsammare förstadstempot skapar en trevlig balans för de stockholmare som vill kunna njuta av en storstads utbud utan att behöva bo mitt i myllret. Runt förra sekelskiftet öppnade Alfred Nobel en nitroglycerinfabrik i Aspudden efter att Stockholms stad förbjudit arbete med sprängmedel innanför tullarna. Denna fabrik expanderade snabbt och fick sällskap av flertalet andra industriella verksamheter. Även om detta inledningsvis inte gjorde underverk för områdets grönska och hälsosamma luft så kan man idag åtnjuta trendiga caféers, restaurangers och butikers utbud i de gamla fabrikslokalerna, eftersom flera av dessa är bevarade och nu gifter sig väl med förstadens natur och miljö.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten. Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

BOAREA Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.    ÖPPEN BUDGIVNING Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Fiskargatan 8
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!