I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Solna - Råsunda

Gustafsvägen 5, 2tr

 • 39.4 kvm
 • 2
 • rum

  2 900 000 kr

  Såld

  Perfekt lägenhet med balkong, två trappor upp i det gula huset på populära Gustafsvägen. En fräsch och smart planerad 2:a med genomgående parkettgolv, social planlösning och renoverat badrum. Stabil förening med låg avgift. Den här delen av Råsunda präglas av en gemytlig småstadskänsla och goda kommunikationer, pendeln mellan Solna station och Odenplan tar 5 minuter, pendeln nås på 5 minuter från lägenheten.

  Lägenhetens fördelar:

  • Stabil förening med låg belåning och låga avgifter.
  • Lägenheten i högt ljust läge med balkong mot gård.
  • Social inbjudande planlösning mellan kök och vardagsrum.
  • Renoverat badrum och parkettgolv i hela lägenheten.
  • Ca 50 m från lägenheten ligger Coop nära som har öppet till 22:00 varje dag.
  • I Råsunda finns affärer, restauranger och café.
  • 5 minuter till Mall of Scandinavia samt Friends.
  • Med Pendeltåget är det 5 minuter till Odenplan.

  Välkommen på visning!

  Pris
  2 900 000 kr /Såld
  Adress
  Gustafsvägen 5, 2tr
  Yta
  39.4 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  2 av 4
  Avgift
  1 317 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Rumsbeskrivning

    Lägenheten disponeras med kök, matplats, vardagsrum och balkong. Sovrum, badrum och en hall med två stora originalgarderober.

    Fina ytskikt med parkettgolv i hela lägenheten. Köket har gasspis, ugn fläkt och kyl/frys. Social halvöppen planlösning mellan vardagsrum och kök.

    Matplatsen ger en välkomnade känslan och binder ihop sällskapsrummet på ett trevlig sätt med flera sittavdelningar - ute som inne.

    Sovrum (90 säng på bild), rymmer en 2x1.80 säng från vägg till fönster.

    Fräscht och snyggt badrum med handfat med kommod, toalett, dusch, handdukstork.

    • Till lägenheten hör ett källarförråd.
   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    121
    Lgh.nmr. LM
    1201
    Adress
    Gustafsvägen 5, 2tr
    Postnummer
    169 58
    Postort
    Solna
    Område
    Råsunda
    Boarea
    39.4 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Trappor
    2 av 4
    Andelstal
    4,78
   • Föreningen
    Namn
    Brf Gustav V
    Byggår
    1940
    Juridisk person
    Nej

    Allmän information

    Brf Gustav V bildades 1988. Föreningen består av 18 lägenheter samt två lokaler, har god ekonomi och låg belåning. Föreningen äger marken som huset står på.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme

    Renoveringar

    1992 - Stambyte
    2001 - Nya säkerhetsdörrar
    2002 - Tak
    2002 - El-stigar
    2011 - Stamspolning
    2012 - Tvätt av fasad
    2013 - Gemensam uteplats iordningställd
    2016 - Målades fönster och balkongdörrar
    2017 - Renovering av entréport
    2019 - Stamspolning
    2020 - Ventilationskontroll OVK

    TV/Internet

    Fiber via Stor stockholm och kabel-tv via Com Hem

    Energideklaration

    Utfördes
    Söndag 22 apr 2018
    Energiprestanda
    163 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    1 317 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)
    Hushållsel
    120 kr/månad
    Hemförsäkring
    120 kr/månad
    Gas
    210 kr/månad
    Summa driftskostnader
    450 kr/månad
    Överlåtelseavgift
    1182
    Pantsättningsavgift
    473 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Få stadsdelar är så nära förknippade med Stockholms identitet som Solna, detta trots att Solna en gång var en självständig stad , och faktiskt relativt nyligen vuxit ihop med Stockholm. Även idag benämns kommunen officiellt som Solna Stad, och den uppstigande solen i kommunens emblem har besjungits av hängivna fotbollssupportrar sedan 1891. Naturligtvis är fotboll en stor del av Solnas identitet, men här finns så mycket mer än bara AIK att berätta om. Solna är det modernare namnet på det medeltida namnet Solnön, ”Den solbelysta ön”, som har en historia lika gammal som Stockholm själv. Från att ha varit ett sömnigt jordbrukarområde på medeltiden till ett industriellt Mecka under 1800-talet, Solna har jämt varit en del av Stockholm. Idag fullständigt bubblar Solna av liv och rörelse, utan att göra avkall på grönområden och kultur. Här ligger nationalarenan Friends som lockar artister av yttersta världsklass bredvid landets största galleria, hypermoderna Mall of Scandinavia, men bara ett stenkast därifrån ligger den enorma och fantastiska Hagaparken, ansedd av många vara den vackraste parken i stan. I Solna möter staden naturen, och det gamla möter det nya. Här finns det anrika Karlbergs Slott med sin hemlighetsfulla park och Europas modernaste sjukhus, Nya Karolinska. Promenadstråk av hemtrevliga caféer och restauranger är lika vanliga som huvudkontor för några av landets största företag. Solna har verkligen något för alla, och kommunikationerna i kommunen är i och med den nya citybanan bland de absolut bästa i hela länet.

    • Ca 50 m från lägenheten ligger Coop nära som har öppet till 22:00 varje dag.
    • I Råsunda finns affärer, restauranger och café.
    • 5 minuter till Mall of Scandinavia samt Friends.
    • Med Pendeltåget är det 5 minuter till Odenplan.
   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!