I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Gröndal

Gröndalsvägen 33

 • 35 kvm
 • 2
 • rum

  3 150 000 kr

  SÅLD!

  Välkommen till denna underbara sekelskifteslägenhet, där trivsel genomsyrar varje vrå! Denna perfekt välplanerade mini 2:a bjuder in till en omedelbar känsla av hemtrevnad. Med en imponerande takhöjd på 3 meter och stora fönster sprider bostaden en härlig atmosfär, fylld av naturligt ljus som flödar genom hela hemmet. Här möts du av ett vackert renoverat kök och ett stambytt badrum från 2017, samt en smart planlösning som rymmer ett generöst sovrum. Originaldetaljer som vackra originalgolv, charmig kakelugn och takrosetter bidrar till att bevara husets autentiska karaktär.

  Byggt år 1913 i en klassisk nationalromantisk stil, adderar huset en extra dimension av historia och charm till hemmet. Föreningen äger marken och har genomfört flera stora renoveringar. Att bo här innebär att uppleva en välskött fastighet med rötter från det förflutna. Förutom att ni bor högt upp i byggnaden, så bor ni också i hjärtat av Gröndal. Här får du ett boende som lockar fram känslor av lugn och trivsel, med god tillgång till kommunikationer, inklusive tvärbana, bussar och Liljeholmens T-bana, samt välförsedd livsmedelsaffär och anrikt bageri/konditori på ett par minuters promenadavstånd. Dessutom har du badrocksavstånd till områdets pittoreska badbryggor och klippor, vilket ytterligare förhöjer den unika livsstil som erbjuds i denna charmiga sekelskifteslägenhet.

  Lägenhetens fördelar:

  • Fungerande kakelugn
  • Takhöjd på 3 meter
  • Höga fönster som skapar mycket ljus in i bostaden
  • Stambytt badrum (2017)
  • Fint renoverat kök
  • Välplanerad mini 2:a med stort sovrum
  • Perfekt för paret som vill bo centralt i Gröndal
  • Badbryggor och klippor endast ett par minuter från bostaden

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  3 150 000 kr /BUD
  Adress
  Gröndalsvägen 33
  Yta
  35 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  3
  Hiss
  Ja
  Avgift
  2 594 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (130 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning
    • Hall
     Den rymliga hallen välkomnar er med vitmålade väggar, väggkrokar för avhängning av ytterkläder och gott om plats för hallbyrå eller sittbänk. Hallen öppnar upp fint mot både vardagsrum och kök samt det stora sovrummet.

    • Vardagsrum & kök
     Lägenhetens allrum bjuder på en luftig känsla, med generös takhöjd och ett naturligt ljusinsläpp från det stora fönstret med utsikt över parken och stjärnhusen nedanför. Vardagsrummet är väldisponerat med plats för soffa med soffbord och TV-möbel för den som önskar. Det finns också plats för ett större matbord för flera personer. I Vardagsrummet finns även en vacker kakelugn som är bevarad från byggåret 1913 och går utmärkt att elda i. Köket är snyggt renoverat och har gott om yta för matlagning samt gott om förvaring genom underskåp och öppna hyllor. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, ugn, induktionshäll och diskmaskin.

    • Sovrum
     Sovrum är härligt, med stort fönster som också vetter ut mot parken och stjärnhusen. Stor dubbelsäng med nattduksbord på båda sidor får ni plats med samt gott om förvaring genom praktiskt lösningar med skåp. Sovrummet är stort och möjlighet för den som vill skapa flera garderobslösningar finns.

    • Badrum
     Badrummet renoverades i helhet i samband med stambytet 2017. Här finns dusch, WC, handdukstork samt tvättställ med spegelskåp ovan. På väggarna sitter vitt, kvadratiskt kakel och på golvet ligger grå klinkers med golvvärme.

    • Övrigt
     På husets baksida finns en prunkande innergård med odlingsmöjligheter, grill och uteplatser, samt en välutrustad tvättstuga samt vädringsbalkong en halv trappa ner från bostaden. Till lägenheten hör ett vindsförråd.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    312700694
    Lgh.nmr. LM
    1302
    Adress
    Gröndalsvägen 33
    Postnummer
    117 66
    Postort
    Stockholm
    Område
    Gröndal
    Boarea
    35 kvm
    Boarea enligt
    Mätning
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    3
    Andelstal
    1,27108%
    Andelstal avgift
    0,012711
    Andel av BRF nettoskuldsättning
    217 877 kr
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Brf Rattmuffen
    Bildades
    2007
    Byggår
    1913
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Brf Rattmuffen består av 60 bostadsrätter, 4 stycken hyresrätter och 12 stycken lokaler som upplåts med hyresrätt. Föreningen bildades 2007 och äger fastigheterna ratten 1 och ratten 3. Adresserna i föreningen är Gröndalsvägen 33, 37 och 39. Husen uppfördes 1913. Lägsta ägarandel vid köp är 10% och den ekonomiska förvaltningen sköts av Förvaltning i Östersund AB.

    Byggnaden

    Sekelskiftesfastighet

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & Självdrag

    Renoveringar

    • Fönsterbyte 2012
    • Ny tvättstuga 2011
    • Balkonger 2012
    • Rökgångar och kakelugnar 2012
    • Stambyte under 2017/2018
    • Nya säkerhetsdörrar 2019
    • Trapphusrenovering 2019
    • Installation fiber 2019
    • Staket baksidan 2020
    • Statusbesiktning fasader 2020
    • Reparation av yttertak i 39 samt målning av yttertak 37, 39 2021

    Övriga utrymmen

    I föreningen finns det tvättstuga, cykelrum, barnvagns- och rullstolsrum samt vädringsbalkong på varje våningsplan. Ett förråd ingår till bostaden.

    TV/Internet

    Bredband 200Mbit från Stockholms stadsnät och grundabonnemang TV från Sappa. Debiteras 120 kr per månad på månadsavin.

    Energideklaration

    Utfördes
    Tisdag 10 jul 2018
    Energiprestanda
    129 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 594 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    116 kr/månad
    Gruppavtal bredband och TV bas
    120 kr/månad
    Summa driftskostnader
    236 kr/månad
    Personer i hushållet
    1
    Överlåtelseavgift
    1691 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    476 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    I början av 1900-talet var Hägersten väldigt glest bebyggt, och hit kom stockholmarna mest under sommarmånaderna för att undfly innerstadens stress. Dagens hipstervänliga och charmiga Midsommarkransen är faktiskt uppkallat efter en pittoresk och lantlig 1700-tals krog. Även om det fanns industri här redan på 1800-talet, så började denna del av staden bubbla på allvar när en viss LM Ericsson uppförde en ny fabrik här som stod klar 1940. Många av dagens charmiga trevåningshus som är karakteristiska för detta område tillkom just då, mitt under brinnande världskrig, som bostäder åt fabriksarbetarna och deras familjer. Mycket av arkitekturen från tidigt 1900-tal finns bevarat, men nu huserar istället kvalitativa restauranger, caféer och affärer i de vackra industribyggnaderna. De närliggande områdena som Aspudden, Gröndal och Telefonplan osar inte längre av svavel och olja från verkstäder och hamnar, istället kantar vackra grönområden och lägenheter Mälarens stränder bara några få hundra meter från de charmiga centrumområdena som kommit att kallas för ”Stockholms Brooklyn”. Ändå vore det orättvist att begränsa dagens Hägersten till ett område endast för den yngre generationen. Många av huvudstadens kulturellt engagerade invånare har valt att bosätta sig här, vilket har haft en positiv inverkan på utbudet av till exempel teatrar, konstnärsstudios och föreningsaktiviteter. Här frodas både barnfamiljer samt pensionärer, och mycket av det ”gamla Stockholm” är omsorgsfullt bevarat, vilket gör Hägersten till den perfekta stadsdelen för dig som vill ha storstadens möjligheter och förstadens miljö

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!