I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Gröndal

Gröndalsvägen 33

 • 35 kvm
 • 2
 • rum

  3 150 000 kr

  SÅLD!

  Välkommen till denna underbara sekelskifteslägenhet, där trivsel genomsyrar varje vrå! Denna perfekt välplanerade mini 2:a bjuder in till en omedelbar känsla av hemtrevnad. Med en imponerande takhöjd på 3 meter och stora fönster sprider bostaden en härlig atmosfär, fylld av naturligt ljus som flödar genom hela hemmet. Här möts du av ett vackert renoverat kök och ett stambytt badrum från 2017, samt en smart planlösning som rymmer ett generöst sovrum. Originaldetaljer som vackra originalgolv, charmig kakelugn och takrosetter bidrar till att bevara husets autentiska karaktär.

  Byggt år 1913 i en klassisk nationalromantisk stil, adderar huset en extra dimension av historia och charm till hemmet. Föreningen äger marken och har genomfört flera stora renoveringar. Att bo här innebär att uppleva en välskött fastighet med rötter från det förflutna. Förutom att ni bor högt upp i byggnaden, så bor ni också i hjärtat av Gröndal. Här får du ett boende som lockar fram känslor av lugn och trivsel, med god tillgång till kommunikationer, inklusive tvärbana, bussar och Liljeholmens T-bana, samt välförsedd livsmedelsaffär och anrikt bageri/konditori på ett par minuters promenadavstånd. Dessutom har du badrocksavstånd till områdets pittoreska badbryggor och klippor, vilket ytterligare förhöjer den unika livsstil som erbjuds i denna charmiga sekelskifteslägenhet.

  Lägenhetens fördelar:

  • Fungerande kakelugn
  • Takhöjd på 3 meter
  • Höga fönster som skapar mycket ljus in i bostaden
  • Stambytt badrum (2017)
  • Fint renoverat kök
  • Välplanerad mini 2:a med stort sovrum
  • Perfekt för paret som vill bo centralt i Gröndal
  • Badbryggor och klippor endast ett par minuter från bostaden

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  3 150 000 kr /BUD
  Adress
  Gröndalsvägen 33
  Yta
  35 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  3
  Hiss
  Ja
  Avgift
  2 594 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (134 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning
    • Hall
     Den rymliga hallen välkomnar er med vitmålade väggar, väggkrokar för avhängning av ytterkläder och gott om plats för hallbyrå eller sittbänk. Hallen öppnar upp fint mot både vardagsrum och kök samt det stora sovrummet.

    • Vardagsrum & kök
     Lägenhetens allrum bjuder på en luftig känsla, med generös takhöjd och ett naturligt ljusinsläpp från det stora fönstret med utsikt över parken och stjärnhusen nedanför. Vardagsrummet är väldisponerat med plats för soffa med soffbord och TV-möbel för den som önskar. Det finns också plats för ett större matbord för flera personer. I Vardagsrummet finns även en vacker kakelugn som är bevarad från byggåret 1913 och går utmärkt att elda i. Köket är snyggt renoverat och har gott om yta för matlagning samt gott om förvaring genom underskåp och öppna hyllor. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, ugn, induktionshäll och diskmaskin.

    • Sovrum
     Sovrum är härligt, med stort fönster som också vetter ut mot parken och stjärnhusen. Stor dubbelsäng med nattduksbord på båda sidor får ni plats med samt gott om förvaring genom praktiskt lösningar med skåp. Sovrummet är stort och möjlighet för den som vill skapa flera garderobslösningar finns.

    • Badrum
     Badrummet renoverades i helhet i samband med stambytet 2017. Här finns dusch, WC, handdukstork samt tvättställ med spegelskåp ovan. På väggarna sitter vitt, kvadratiskt kakel och på golvet ligger grå klinkers med golvvärme.

    • Övrigt
     På husets baksida finns en prunkande innergård med odlingsmöjligheter, grill och uteplatser, samt en välutrustad tvättstuga samt vädringsbalkong en halv trappa ner från bostaden. Till lägenheten hör ett vindsförråd.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    312700694
    Lgh.nmr. LM
    1302
    Adress
    Gröndalsvägen 33
    Postnummer
    117 66
    Postort
    Stockholm
    Område
    Gröndal
    Boarea
    35 kvm
    Boarea enligt
    Mätning
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    3
    Andelstal
    1,27108%
    Andelstal avgift
    0,012711
    Andel av BRF nettoskuldsättning
    217 877 kr
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Brf Rattmuffen
    Bildades
    2007
    Byggår
    1913
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Brf Rattmuffen består av 60 bostadsrätter, 4 stycken hyresrätter och 12 stycken lokaler som upplåts med hyresrätt. Föreningen bildades 2007 och äger fastigheterna ratten 1 och ratten 3. Adresserna i föreningen är Gröndalsvägen 33, 37 och 39. Husen uppfördes 1913. Lägsta ägarandel vid köp är 10% och den ekonomiska förvaltningen sköts av Förvaltning i Östersund AB.

    Byggnaden

    Sekelskiftesfastighet

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & Självdrag

    Renoveringar

    • Fönsterbyte 2012
    • Ny tvättstuga 2011
    • Balkonger 2012
    • Rökgångar och kakelugnar 2012
    • Stambyte under 2017/2018
    • Nya säkerhetsdörrar 2019
    • Trapphusrenovering 2019
    • Installation fiber 2019
    • Staket baksidan 2020
    • Statusbesiktning fasader 2020
    • Reparation av yttertak i 39 samt målning av yttertak 37, 39 2021

    Övriga utrymmen

    I föreningen finns det tvättstuga, cykelrum, barnvagns- och rullstolsrum samt vädringsbalkong på varje våningsplan. Ett förråd ingår till bostaden.

    TV/Internet

    Bredband 200Mbit från Stockholms stadsnät och grundabonnemang TV från Sappa. Debiteras 120 kr per månad på månadsavin.

    Energideklaration

    Utfördes
    Tisdag 10 jul 2018
    Energiprestanda
    129 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 594 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    116 kr/månad
    Gruppavtal bredband och TV bas
    120 kr/månad
    Summa driftskostnader
    236 kr/månad
    Personer i hushållet
    1
    Överlåtelseavgift
    1691 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    476 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    I början av 1900-talet var Hägersten väldigt glest bebyggt, och hit kom stockholmarna mest under sommarmånaderna för att undfly innerstadens stress. Dagens hipstervänliga och charmiga Midsommarkransen är faktiskt uppkallat efter en pittoresk och lantlig 1700-tals krog. Även om det fanns industri här redan på 1800-talet, så började denna del av staden bubbla på allvar när en viss LM Ericsson uppförde en ny fabrik här som stod klar 1940. Många av dagens charmiga trevåningshus som är karakteristiska för detta område tillkom just då, mitt under brinnande världskrig, som bostäder åt fabriksarbetarna och deras familjer. Mycket av arkitekturen från tidigt 1900-tal finns bevarat, men nu huserar istället kvalitativa restauranger, caféer och affärer i de vackra industribyggnaderna. De närliggande områdena som Aspudden, Gröndal och Telefonplan osar inte längre av svavel och olja från verkstäder och hamnar, istället kantar vackra grönområden och lägenheter Mälarens stränder bara några få hundra meter från de charmiga centrumområdena som kommit att kallas för ”Stockholms Brooklyn”. Ändå vore det orättvist att begränsa dagens Hägersten till ett område endast för den yngre generationen. Många av huvudstadens kulturellt engagerade invånare har valt att bosätta sig här, vilket har haft en positiv inverkan på utbudet av till exempel teatrar, konstnärsstudios och föreningsaktiviteter. Här frodas både barnfamiljer samt pensionärer, och mycket av det ”gamla Stockholm” är omsorgsfullt bevarat, vilket gör Hägersten till den perfekta stadsdelen för dig som vill ha storstadens möjligheter och förstadens miljö

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!