I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm

Götgatan 73 A

 • 47 kvm
 • 2
 • rum

  4 150 000 kr

  Välkommen till Götgatan 73A, 1tr med terrass mot innergård!

  • Kontakta mäklaren för privatvisning!

  I en fastighet anno 1889 ges nu ett ypperligt tillfälle att förvärva denna fantastiska bostad om 47 kvm med egen terrass. En unik planlösning med nivåskillnader gör detta till ett spektakulärt boende. Bostaden bjuder på ett fint naturligt ljus från flertalet fönsterpartier, har genomgående snygga materialval såsom den vackra ljusa köksbänken och eleganta mörka stenskivor i marmorutförande som återfinns på flertalet platser i lägenheten. Ljusa parkettgolv matchas snyggt med vitmålade väggar kombinerat med gråtonade tapetserade mönstrade väggar. På Götgatan 73A bor man i bästa läge på Södermalm med närhet till allt man kan tänkas önska!

  En rymlig hall öppnar upp mot bostadens sociala vardagsrum med plats för soffa, soffbord och matgrupp för upptill fyra personer. Rummet har en luftig känsla och präglas av sina ljusa ytskikt samt fönster med djupa nischer. En liten trappa upp nås det stilrena köket som går i vitt och är fullt utrustat med noggrant utvalda vitvaror såsom den snedställda köksfläkten i vitt som matchas väl mot övriga delar av köket. Från köket nås bostadens höjdpunkt, den stora terrassen som sträcker sig längst med hela bostaden. Här erbjuds gott om plats för växter och utomhusmöbler såsom soffa, bord, stolar och grill. Sovrummet har en avslappnade atmosfär, där varmtonade speglar bidrar till en mysighetsfaktor precis som man vill ha sitt sovrum. Dessutom är det stort nog för att rymma en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord och för förvaring finns platsbyggda garderober och överskåp. Badrummet är fräscht och helkaklat där en egen tvättmaskin ingår. Detta är en perfekt bostad som har gott om sociala ytor eftersom planlösningen är öppen mellan kök och vardagsrum samt den rymliga terrassen fungerar utmärkt för trevliga sommarkvällsbjudningar. Helt enkelt ett boende att trivas i under många år framöver!

  Fastigheten Pyramiden 1 byggdes 1889 på uppdrag av Isaac Hirsch, som också bosatte sig i huset, och ritades av signaturen Friberg. 1880-talets arkitektur domineras i hög utsträckning av nyrenässans, en stil som ofta har den italienska 1400-talsrenässansen som förebild.

  Bostaden är centralt belägen i Södermalm längst Stockholms mest populära stråk, med folkmyller, storstadspuls, nöjen och all tänkbar service precis utanför. Fastigheten ligger i korsningen Götgatan/Katarina Bangata där man kan ta sig till Nytorget genom den mysiga allén på ett par minuter. På gångavstånd ligger Medborgarplatsen och Götgatan med sitt rika utbud av butiker, krogar, livsmedelsaffärer och mycket mer. Dessutom finns Ringen Centrum vid Skanstull i korsningen Götgatan/Ringvägen som erbjuder ett heltäckande serviceutbud med välsorterade matbutiker, apotek och systembolag. Här finner man även Stockholms bästa Food Court, Teatern. En bit bort ligger även grönskande Vitabergsparken samt Årstaviken med dess charmiga promenad- och motionsstråk. Eriksdalsbadet med utomhusbad om sommaren är särskilt härligt att ha i kvarteren. Mycket goda kommunikationer med tunnelbana, busslinjer samt pendeltåg i närheten.

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  4 150 000 kr SÅLD!
  Adress
  Götgatan 73 A
  Yta
  47 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  1
  Hiss
  Ja
  Avgift
  2 156 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (134 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning
    • Hall
     Rymlig hall med plats för önskad möblering samt goda avhängningsmöjligheter. En kombination av vitmålade väggar och en tapetserad mönstrad vägg samt grått parkettgolv.

    • Vardagsrum
     Ljust vardagsrum med naturligt ljusinsläpp från rummets fönsterparti med djup nisch. Öppen planlösning mot köket som ligger en nivå ovanför vardagsrummet. Plats för soffa, soffbord och matgrupp för upptill fyra personer. Kombination av vitmålade väggar, gråtonade tapetserade mönstrade väggar och ljust parkettgolv.

    • Kök
     Stilrent kök som ligger på höjd som nås genom en lite trappa i trä. Goda förvaringsmöjligheter i vita över- och underskåp samt bra arbetsytor på ljus arbetsbänk. Fullt utrustad med spishäll, ugn, diskmaskin, köksfläkt och kyl/frys. Naturligt ljusinsläpp från kökets fönster samt från terrassdörren. Vitmålade väggar och ljust parkettgolv.

    • Sovrum
     Stort sovrum med plats för dubbelsäng och nattduksbord. Naturligt ljusinsläpp från fönsterparti. Förvaringsmöjligheter i platsbyggda garderober med skjutbara spegeldörrar och vita överskåp. Vitmålade väggar och ljust parkettgolv.

    • Badrum
     Fräscht helkaklat badrum kombinerat med vita- och blåa kakelplattor samt grå klinker på golvet. Utrustad med tvättmaskin, toalett, kommod, spegelskåp, handduktstork och dusch med duschvägg i frostat glas. Spotlights i tak.

    • Klädkammare
     Rymlig klädkammare som erbjuder gott om förvaring.

    • Terrass
     Stor terrass mot innergården som nås från köket. Gott om plats för växter, utomhussoffa, stolar, bord, stolar och grill.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    111
    Lgh.nmr. LM
    A1101
    Adress
    Götgatan 73 A
    Postnummer
    116 62
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm
    Boarea
    47 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    1
    Andelstal
    2.41000 %
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    BRF PYRAMIDEN 1
    Bildades
    2000
    Byggår
    1889
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Föreningen Pyramiden 1 består av 33 bostadslägenheter samt 5 lokaler med hyresrätt. Fastigheten byggdes 1889. Föreningen förvärvade fastigheten 2001 och är en äkta förening. Föreningen registrerades 2000.

    Byggnaden

    Sekelskiftesfastighet

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & Självdrag samt frånluft

    Renoveringar

    • 2019 Ytskikt och trall samt terrassen
    • 2018 Byte av sophiss
    • 2017 Byte av värmeväxlare UC
    • 2016 Stamspolning
    • 2013 Målning av yttertak
    • 2011 Fönsterrenovering samt ny ventilation, OVK-besiktning.
    • 2010 Renovering av undercentral.
    • 2009 Byggnation av tre nya balkonger samt renovering av undercentral.
    • 2000 Nyinstallation av hiss och säkerhetsdörrar, elstambyte, rörstambyte, omputsning av fasad, renovering av trapphus, nya balkonger samt
     renovering av befintliga balkonger.
    • 1993 Omläggning tak.
    • Under 90-talet installerades fjärrvärme.

    Övriga utrymmen

    Tvättstuga finns. Cykelförråd finns i källaren med närmast ingång Skånegatan. Handikapphiss finns i föreningen. Är man i behov av att använda denna finns nyckel att kvittera ut hos styrelsen. Gemensam gård med tillgång till bord, stolar och grill sommartid.

    TV/Internet

    Bredbandsuppkoppling via Bredbandsbolaget och kabel-TV via ComHem. Bostadsrättsinnehavaren tecknar eget separat abonnemang.

    Energideklaration

    Utfördes
    Onsdag 16 sep 2020
    Energiprestanda
    139 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 156 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    200 kr/månad
    Hemförsäkring
    200 kr/månad
    Summa driftskostnader
    400 kr/månad
    Personer i hushållet
    1
    Överlåtelseavgift
    1690,5 betalas av Säljare
    Pantsättningsavgift
    483 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!