I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm - Götgatsbacken

Götgatan 44, 3tr

 • 69 kvm
 • 3
 • rum

  7 300 000 kr

  Såld

  I ett gårdshus på Götgatsbacken, mellan två innergårdar och högst upp i huset finner du denna unika trea med imponerande takhöjd och synliga takbjälkar. Våningen har tretton fönster i två väderstreck, vilket skapar en fantastisk känsla av ljus och rymd.

  Den välplanerade layouten inkluderar tre rum och kök samt ett loft, vilket ger utrymme för både socialt umgänge och extra sovplats. Trots att lägenheten ligger mitt i stan, är den otroligt tyst på grund av dess läge. Takfönstren i lägenheten är öppningsbara, vilket gör att det är svalt och bekvämt även under sommaren. På vintern är lägenheten varm tack vare golvvärme i kök, hall och toalett, många element och en kamin.

  På sommaren kan du njuta av en vacker stenlagd innergård med utemöbler, en grill och växter, som är perfekt för avkoppling och umgänge med vänner och familj. Innergården är mysig med flera sittgrupper och ger en naturlig paus från stadspulsen på Götgatsbacken.

  För medlemmar finns en fullt utrustad festlokal från 1700-talet som rymmer upp till 30 sittande gäster, vilket är perfekt för privata sammankomster. Festlokalen inkluderar allt som behövs för att skapa en minnesvärd kväll, inklusive bar, piano, wc, dusch och bastu.

  Föreningen är en liten familjär förening där medlemmarna har bra kontakt. Avgiften är låg, och tvättstugan bokas enkelt med en app. Området och läget erbjuder allt du kan önska av en lägenhet i stan och kommer dessutom att bli extra bra när Slussen är färdigbyggt.

  Välkomna på visning!

  Pris
  7 300 000 kr /Bud
  Adress
  Götgatan 44, 3tr
  Yta
  69 kvm
  Rum
  3 rok
  Trappor
  3 av 3
  Avgift
  2 282 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (95 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Jag tror på varje bostad jag förmedlar. Under mina år som mäklare har jag lärt mig att framgång kräver hårt arbete, att vara påläst, lyhörd och se lösningar före problem. Jag arbetar därför med stort engagemang och vill att varje visningsbesökare ska förstå bostadens fulla potential. Hos mig köper du ett hem och när det är dags att sälja hittar jag en köpare till rätt pris. Behöver du en uppdaterad värdering, bankkontakt, uppmätning eller inredningskonsultation? - Hör av dig, vi fixar det.

   • Rumsbeskrivning

    När du kliver in i lägenheten möts du av högt i tak och en ståtlig murstock som delar av lägenheten i flera naturliga avdelningar. Rymlig och välkomnande hall, med praktiskt klinkergolv med golvvärme. Här finns det gott om förvaring för jackor och skor, såväl som ingång till badrum med ljusinsläpp från fönster, golvvärme, utrustat med dusch, wc, kommod och en stor spegel. Hallen ger en bra första uppfattning av den smarta layouten och det höga standarden på bostaden.

    Lägenheten har ett stort och ljust vardagsrum som bjuder på en härlig atmosfär, vilket ger möjlighet att skapa flera separata utrymmen för att exempelvis ha en läshörna eller arbetsplats. Vardagsrummet ger en imponerande första intryck och skapar en mysig och inbjudande känsla.

    Lägenheten har ett fullt utrustat och modernt kök som bjuder på gott om utrymme och goda möjligheter för matlagning och social samvaro. Takfönstret ger en ljus och frisk känsla till rummet, och allt är fräscht och väl underhållet.

    Lägenheten har två välplanerade sovrum med gott om utrymme för säng och förvaring. Båda sovrummen är väl anpassade och skapar en lugn och avslappnad atmosfär, vilket gör det lätt att koppla av och sova gott. Från vardagsrummet nås ett loft via en stege, som erbjuder en extra sovplats. Loftsängen skapar en mysig och unik atmosfär, och ger ytterligare utrymme i bostaden.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    58
    Adress
    Götgatan 44, 3tr
    Postnummer
    118 26
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm - Götgatsbacken
    Boarea
    69 kvm
    Boarea enligt
    Mätning
    Boareabeskrivning
    71 kvm enligt föreningens lägenhetsförteckning.
    Antal rum
    3
    Antal sovrum
    2
    Hiss
    Nej
    Trappor
    3 av 3
    Andelstal
    2,84000
   • Föreningen
    Namn
    Brf Götgatshöjden
    Byggår
    1885

    Allmän information

    Föreningen är en äkta förening som består av 28 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 6 lokaler med hyresrätt som ger goda intäkter (över 3,2 mkr 2021, vilket är högre än driftkostnaderna). Lokalintäkterna är en anledningen till föreningens låga avgifter. Fastigheterna är upplåtna med tomträtt. Föreningen förvärvade 1995 fastigheterna Nederland 18 och 19.

    • Ett förråd ingår till lägenheten.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Värmesystemet: Föreningen anlitar en konsult på årskontrakt som ansvarar för värmesystemet i husets Fjärrvärmecentral. Konsulten gör månatliga kontroller och avstämningar och ansvarar för att värme och varmvatten fungerar som det ska.

    Ventilation: OVK sker vart 6:e år i lägenheterna och var 3:e år i lokalerna. Filterbyten görs 1 gång per år i lokalerna.

    Renoveringar

    1985 Totalrenovering inklusive stambyte.
    1998 Trapphusen, totalrenovering, målning, armatur.
    1999 Delvis nytt tak i 44:an. 1999 Ny tvättstuga.
    2008 Nytt tätskikt på gården.
    2011 Nya hissar.
    2012 Ny värmeväxlare till fjärrvärme.
    2013 Totalrenovering av Samiras (hyresgäst).
    2017/18 VVS-åtgärd hos Mest.

    Planerade renoveringar

    Inga större planerade renoveringar. Brf Götgatshöjden har en underhållsplan som löpande sträcker sig fem år framåt i tiden och som uppdateras vid varje nytt räkenskapsår.

    Övriga utrymmen

    Föreningens medlemmar disponerar en mycket fin festlokal i källare bestående av tre rum med plats för upp till 30 sittande gäster. Gemensam bastu med tillhörande dusch. Tvättstuga med två tvättmaskiner, två torktumlare, torkskåp, torkrum och mangel. Cykelrum på innergård.

    TV/Internet

    Kabel-tv via Comhem och fiberuppkoppling via Fiberdirekt (egen kabel).

    Parkering

    Medborgarplatsen, P-Hus inom 3 minuter. Mer info på Stockholms parkering. Nattparkering är tillgängligt (1250 kr). Månadsparkering 2750 (förmodligen plats inom 90 dagar).

    Energideklaration

    Utfördes
    Lördag 1 jan 2022
    Energiprestanda
    101 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 282 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    150 kr/månad
    Hemförsäkring
    150 kr/månad
    Summa driftskostnader
    300 kr/månad

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

    Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 435 111 kr och anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens årsredovisning 2021.

    Föreningens lån: 15 320 816 kr Lägenhetens andel: 2,84% Lån/kvm är ca 6128 kr, baserat på att föreningen boyta är 2500 kvm (Lägenhetsyta/Andelstal).

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT
    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten. Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT
    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION
    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA
    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING
    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT
    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!