I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm - Skanstull

Götgatan 122, 3tr

 • 116 kvm
 • 5
 • rum

  10 600 000 kr

  Välkomna

  Etagelägenhet i Skanstull på Södermalm med stort kök, vardagsrum med inglasad balkong i söderläge, fyra bra sovrum, badrum, separat wc, klädkammare och plats för garderober. Ett praktiskt och bekvämt boende med hissavstånd till det mest inom service. Lägenheten är i bra skick och belägen i en stabil Brf. Hiss finns till barnvänlig gård samt till gatuplanet med Ringens köpcentrum, tunnelbana och garage. Inom några minuter nås Årstaviken, Nytorget och områdets breda utbud av restauranger och butiker.

  Stabil förening med god ekonomi och oförändrad avgift sedan 2015. Låg belåningsgrad och ca 30 st kvarvarande hyresrätter som en s k dold tillgång. Äkta förening.

  Grönskande och bilfri innergård med egen trädgårdsmästare, gården är gjord för ett uteliv med flertalet grillplatser. På gården finns även en egen konstgräsplan, streetbasketmål, boulebana, fyra lekplatser, odlingslådor för grönsaker, gatuschack och mekstatinon för cykeln. Det finns en cykelgrupp, gårdsgrupp och miljögrupp. Både fasta och flyttbara utemöbler. Fyra tvättstugor, cykel- och barnvagnsförråd, festlokal samt gästlägenhet.

  Lägenhetens fördelar:

  • Praktisk 5:a i centralt läge.
  • Inglasad balkong i söderläge på övervåningen och plats för cafébord utanför köksfönstret med kvällssol.
  • 4 bra sovrum, en klädkammare och garderobsförvaring.
  • Stabil förening med hiss och barnvänlig gård. Nära garage.
  • Komplett boende nära brett utbud av restauranger och butiker.
  • Flertalet busslinjer och tunnelbana inom några minuter.

  Välkomna att kontakta mäklaren för mer information

  Pris
  10 600 000 kr Såld
  Adress
  Götgatan 122, 3tr
  Yta
  116 kvm
  Rum
  5 rok
  Trappor
  3 +4 etage
  Hiss
  Ja
  Avgift
  4 665 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4.9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Rumsbeskrivning

    Undervåning
    Entré till lägenheten med välkomnade hall och plats för avvägning vid dörr. Direkt till vänster ligger det rymliga köket med plats för stort matbord vid fönster mot gård. Utanför fönstret finns det plats för cafébord med chans till kvällssol under sommarens varma kvällar. Fint kök utrustat med avfallskvarn, spis, ugn, fläkt, diskmaskin samt fullstor kyl och frys. Fräscht badrum med kaklade väggar och klinker på golv. Badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod, väggskåp med spegel och dusch. Förberett för tvättmaskin och torktumlare. På undervåningen finns två bra sovrum, varav det ena nyttjas matrum.

    Övervåning
    Inre hall med ingång till två sovrum mot föreningens gård, extra wc, klädkammare och generöst vardagsrum med brett fönsterparti för rikligt med ljus. Här finns plats för soffa och tv-möbel. Utgång till stor inglasad balkong med trätrall, balkong i söderläge med sol från tidig morgon till eftermiddag.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    227
    Lgh.nmr. LM
    1301
    Adress
    Götgatan 122, 3tr
    Postnummer
    118 62
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm - Skanstull
    Boarea
    116 kvm
    Boarea enligt
    Mätning
    Antal rum
    5
    Antal sovrum
    4
    Hiss
    Ja
    Trappor
    3 +4 etage
    Andelstal
    0,0027500
   • Föreningen
    Namn
    Brf Rektangeln 22
    Byggår
    1981

    Allmän information

    Föreningen består av 388 lägenheter, fördelade på fyra bostadshus om sex till nio våningar. Port 108, 116 samt 130 är fristående huskroppar, s k punkthus. Fastigheten innehar tomrätt och bildar ett eget kvarter och gränsar till Götgatan/Ringvägen/Älvsborgsgatan/Dalslandsgatan. Ringens köpcentrum ligger i gatuplan. Föreningen har 35 (hösten 2021) hyresrätter som s k dold tillgång.

    Husen är byggda runt en grönskande och bilfri innergård med grillplatser och boulebana. På gården finns även en egen konstgräsplan, till stor glädje för barnen och något att vara stolt över för föreningen. Det finns även ett streetbasketmål. Fyra stycken lekplatser. Både fasta och flyttbara utemöbler finns.

    Ekonomi.
    Föreningen har en ekonomi som är god och stabil och lånegraden låg. Senaste avgiftshöjningen var 2015-01-01. Det finns inga beslutade eller planerade höjningar av avgifterna.

    Föreningens hemsida: https://www.rektangeln22.se

    Byggnaden

    Samtliga våningsplan har sopnedkast, sopsug, för hushållssopor. Inom föreningen finns utrymme för såväl källsortering som grovsopor. Byggsopor, skrymmande grovavfall och vitvaror forslas bort av lägenhetsinnehavaren. Föreningen uppmuntrar nya medlemmar att införskaffa en matavfallskvarn som förutom att bidra till stadens miljömål även genererar mindre volym av sopor.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Värmen är vattenburen radiatorvärme (fjärrvärme).

    Övriga utrymmen

    Fyra tvättstugor med webbbokning.
    Fest- och minikonferenslokal.
    Gästlägenhet.
    Varje lägenhet har ett tilldelat källarförråd.
    Flera cykelförråd och barnvagnsrum finns i fastigheten.
    Gård med fotbollsplan, basket, grill, boule, odlingslådor, lekplatser, gatuschack och mekstation för cykel.

    TV/Internet

    Leverantör av TV är Tele 2. Standard är deras digitala basutbud som ingår i avgiften. Bredbandsleverantör är Ownit. Samtliga lägenheter har bredbandsanslutning med upp till 500-1000 Mbit/s i båda riktningarna. Avgiften för 500-1000 Mbit/s ingår i avgiften.

    Parkering

    Det finns ett garage i huset där man kan hyra parkeringsplats för bil eller motorcykel. Det garaget är Brf Rektangeln 22 inte hyresvärd till. Hyresvärd är AMF Fastigheter som äger Ringens Shopping. Garaget hyrs av Aimo Park. Kontakta Aimo Park på 0771-96 90 00, eller på deras hemsida om du vill hyra plats. Där finns priser, villkor mm.

    Energideklaration

    Utfördes
    Onsdag 16 dec 2020
    Energiprestanda
    88 kWh/m2
   • Kostnader
    Månadsavgift
    4 665 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
    Kommentar till avgiften

    I månadsavgiften ingår förråd, tvättstuga, vatten och värme men inte hushållsel. Även bredband på 500-1000 Mbit/s och Tele 2s basutbud rörande kabelteve ingår i avgiften. Det finns inga beslutade eller planerade höjningar av avgifterna. Bostadsrättsföreningen har ansökt om gemensam el som förmodligen kommer att installeras under 2022. Då slipper den boende även elnätsavgiften och betalar enbart för sin el via månadsavgiften/hyran.

    Hushållsel
    300 kr/månad
    Hemförsäkring
    300 kr/månad
    Summa driftskostnader
    600 kr/månad
    Överlåtelseavgift
    1208 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    483 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!