I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Enskededalen -

Gamla Tyresövägen 338

 • 82 kvm
 • 5
 • rum

  7 720 000 kr

  SÅLD

  Välkommen till detta charmiga parhus från 1924 med en härlig tomt i sydvästläge! Nyrenoverat kök och nymålade ytskikt tillsammans med en vacker kakelugn skapar rätt atmosfär i hela huset. Huset har tre våningar med inredd källare. Två rum i källaren och på det övre planet har ni två sovrum till. På entréplanet finns vardagsrum, kök samt glasveranda som tar er ut till den härliga tomten med soldäcket som passar perfekt för grillning i eftermiddagssolen! Här bor ni nära skola, buss, T-bana och storstadens puls!

  Välkommen in, välkommen hem!

  Husets fördelar:

  • Charmig villa från 1924.
  • Fina spröjsade fönster.
  • Nyrenoverat kök.
  • Friköpt tomt i sydvästläge.
  • Inredd källare.
  • Kakelugn.
  • Platsbyggt soldäck.
  Pris
  7 720 000 kr SÅLD
  Adress
  Gamla Tyresövägen 338
  Bostadstyp
  Parhus
  Yta
  82 kvm + 36 kvm
  Tomtarea
  295 kvm
  Rum
  5 rok
  Byggår
  1924
  Driftskostnad
  2 783 kr/månad
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (134 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning
    • Entréplan

    Välkomnade ljus glasveranda tar dig in mot den smakfulla bostaden från 1924. Glasverandan har yta för bänk och plats för skoställ, här finns också en inbyggd garderob som skapar gott om förvaringsutrymme. Vidare in finner ni vardagsrummet med två härliga spröjsade fönster mot den grönskade trädgården, bakom er i hörnet står en välplacerad vacker fungerande kakelugn. Rummet med målade ljusgråa väggar tillsammans med fin vitmålad bröstpanel ger huset rätt karaktär. Vardagsrummet har gott om plats för soffa med soffbord, TV-möbel samt övrig möblering för den som önskar. Köket med grå köksluckor samt ljus bänkskiva i sten har gott om förvaring genom underskåp och överskåp. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, ugn, induktionshäll, fläkt och diskmaskin. Plats för ett större matbord för flera personer.

    • Övreplan

    Från hallen via den charmiga originaltrappan tar ni er upp till det övre planet. På det övre planet finner ni två stycken sovrum, lugnt beläget med fönster mot trädgården. Här finns också ett av badrummen som är helkaklat med ljust klinkergolv och vita kaklade väggar. Badrummet är utrustat med WC, jaccuzzibadkar/dusch, handfat och badrumsskåp.

    • Källaren

    I källaren har ni två stycken mindre rum som går alldeles utmärkt att disponera som sovrum/arbetsrum/hobbyrum. Ni finner också matkällaren här samt det andra badrummet. Badrummet är utrustat med en bastu, dusch, WC, handfat, tvättmaskin och torktumlare.

    • Trädgård

    Härlig grönskade trädgård i sydvästläge med fruktträd ett stort soldäck med plats för bord och stolar, solstolar med mera. Det finns också en friggebod på tomten.

   • Fakta
    Fastighetsbeteckning
    STOCKHOLM HEMBYGGAREN 24
    Objektstyp
    Parhus
    Typkod
    220 - Småhusenhet, bebyggd
    Adress
    Gamla Tyresövägen 338
    Postnummer
    121 33
    Postort
    Enskededalen
    Distrikt
    Skarpnäck
    Boarea
    82 kvm + 36 kvm
    Boarea enligt
    Mätning
    Boareabeskrivning
    Mätbevis finns.
    Tomtareal/mark
    295 kvm
    Tomtareal enligt
    Lantmäteriet
    Total areal
    295 kvm
    Antal rum
    5
   • Pantsättningar & Inteckningar
    2st inteckningar på totalt 5 163 000 kr
   • Byggnad
    Standardpoäng
    24
    Byggår
    1924
    Grund
    Grundsula
    Grundmur
    Betonghålsten
    Tak
    Takpannor
    Fasad
    Stående träpanel
    Fönster
    2-glasfönster
    Utvändiga plåtarbeten
    Målad Plåt
    Stomme
    Trä
    Bjälklag
    Trä
    Vatten
    Kommunalt vatten året om
    Avlopp
    Kommunalt avlopp
    Uppvärmning
    El - vattenburen värme
    Ventilation
    Självdrag
    Skorsten
    Murad skorsten
    Senast provtryckt
    Tisdag 24 jun 2014

    Parkering

    Uppställningsplats för bil.

    Uteplats

    Härlig uteplats med soldäck i bästa sydvästläge. Tomten som består av flera fruktträd med en mysig gräsmatta. Storleken är på 295 kvm.

    Övriga byggnader

    Friggebod på cirka 9kvm

    Utförda renoveringar

    • 1998 Glasveranda byggdes.
    • 1998 Friggebod.
    • I början av 90-talet byttes avloppsledningar ut till gatan.
    • 1992 renoverades badrum.
    • 1995 Elpanna installerades.
    • 2002 dränerades huset på trädgårdssidan.
    • 2013 Installation av luft/vatten värmepump.
    • 2014 Genomförd inspektion av rökkanal, protokoll finns.
    • 2016 Renovering av kök.
    • 2018 Nytt golv i vardagsrum.
    • 2018 Målning av övre rum & vardagsrum samt ommålning av källare 2016.
   • Kostnader
    Elkostnad
    1 833 kr/månad
    Vatten och avlopp
    208 kr/månad
    Renhållning
    267 kr/månad
    Hemförsäkring
    475 kr/månad
    Summa driftskostnader
    2 783 kr/månad
    Fastighetsskatt
    8 049 kr/år
    Personer i hushållet
    2

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Energideklaration
    Utfördes
    Torsdag 28 aug 2014
    Energiprestanda
    112 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
    Energiklass
    F
   • Taxering
    Taxeringsår
    2024
    Taxeringsvärdet är
    Fastställt
    Värderingsår
    2024
    Taxeringsvärde byggnad
    1 247 000 kr
    Taxeringsvärde totalt
    4 713 000 kr
   • Närområde

    Område

    Vi på Unika Hem är vana vid att bli förundrade över det charmiga och unika i Stockholms alla olika delar. Men till och med vi tycker att det är något särskilt med Enskededalen. Området växte fram på 1920-talet som en nationalromantisk motreaktion till och ur den industriella ”Enskede trädgårdsstad” som byggdes redan 1909 och som haft de redan industrialiserade länderna England- och Tysklands förstäder som sina största förebilder. I det som skulle bli Enskededalen var det istället det förindustriella Svenska som skulle hyllas igen och detta gestaltas kanske framförallt av en återgång till trä som föredraget byggnadsmaterial. Klokt nog så anammade man ändå trädgårdsstadens fokus på småhus, radhus och grönska, vilket man fortfarande kan uppskatta om man har turen att bo i området.

    De charmiga byggnaderna omges i söder av den lummiga Skogskyrkogården, och på den östra sidan breder Nackareservatets stora grönområden ut sig inom promenadavstånd. Många anser att Enskedalen fortfarande är en del av Gamla Enskede som ligger i väster. Detta härliga villaområde är även det ett av södra Stockholms mest populära områden och här öppnar nya trendiga restauranger och caféer varje år. I Norr ligger Globenområdet, Södermalm och den stundande storstaden, vilket gör att du i Enskededalen kan bo bortom innerstans buller men ändå ha närheten till dess puls!

   • Dokument & Länkar
   • Rättigheter & Belastningar

    Planer och bestämmelser

    Del Av Enskede, Stadsplan (Beslutsdatum: 19230406)

    Planer och bestämmelser

    Hembyggaren T 19-26, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19240820)

   • Undersökningsplikt

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen

    Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p g a fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

    Köparens undersökningsplikt

    Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt . Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock. Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten över huvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning.

    Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna. Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t o m kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

    Anlitande av besiktningsman

    Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s k besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är det därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar m m varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning. Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske för köpet, d v s innan köpekontrakt undertecknas av parterna.

    Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret. Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, s k köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet. Om säljarens förtigande innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det finns dock även andra situationer där säljaren är skyldig att upplysa om förhållanden som han har vetskap om och som köparen borde ha upptäckt men förbisett.

    Det är främst fråga om situationer där omständigheterna är sådana att säljaren måste förstå att köparen är i villfarelse avseende ett förhållande och där han vidare inser att förhållandet kan vara avgörande för köparens köpbeslut. Säljaren får med andra ord inte medvetet utnyttja köparens okunskap om ett visst förhållande. Säljaren kan vidare sägas ha en upplysningsskyldighet i så motto att han kan bli skadeståndsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet men inte upplyst köparen om detta. Detta följer av köparens rätt till skadestånd på grund av säljarens försummelse.

    Det är således i säljarens eget intresse att han upplyser köparen om de fel eller symptom som han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Säljarens utfästelser

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas inte som utfästelser.

    Avtalsfrihet friskrivning

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

    Säljaransvarsförsäkring

    Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparens rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!