I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Norrtälje - Norrtälje - Svanberga

Fridhemsvägen 22A

895 000 kr

Ta chansen, skapa din egna oas!

Välkomna till familjevänliga Svanberga, endast 10 min till Norrtälje stad med närhet till natur och bad. Nu har du chansen att skapa din egna oas på denna fantastiska tomt på 1173 kvm med både gräsmattor och äppelträd. Planbestämmelserna för området säger en byggyta på 150 kvm för huvudhus samt ytterligare ett uthus. Väg i anslutning till fastigheten och el i dess närhet. Kommunalt vatten och avlopp finns vid tomtgräns. Tomten sluttar något mot öster.

I närområdet finns skola (F-9), restauranger, den vackra sjön Erken med omtyckt badstrand, tillhörande grönområde och elljusspår. Goda kommunikation till Norrtälje med bussar som har avgång flera gånger dagligen. Busshållplats en ligger en kort promenad från tomten. Ett boende för dig som vill bo bekvämt i idylliska Svanberga, endast 10 min från Norrtälje!

Läs dokument för mer information.

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information: Pamela Aguilar 0761101006 eller maila till pamela@unikahem.se

Pris
895 000 kr Högstbjudande
Adress
Fridhemsvägen 22A
Ansvarig Mäklare
Pamela Aguilar

Pamela Aguilar

Fastighetsmäklare

5 i betyg (127 röster)
hittamaklare.se
Pamela Aguilar

Pamela Aguilar

Fastighetsmäklare

  • Fakta
   Fastighetsbeteckning
   NORRTÄLJE SVANBERGA 1:91
   Typkod
   210 - Småhusenhet, tomtmark
   Adress
   Fridhemsvägen 22A
   Postnummer
   761 73
   Postort
   Norrtälje
   Distrikt
   Estuna
   Område
   Norrtälje - Svanberga
   Tomtareal/mark
   1173 kvm
   Tomtareal enligt
   Lantmäteriet
   Total areal
   1173 kvm
  • Kostnader
   Fastighetsskatt
   4 570 kr/år

   Levnadskostnader

   Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

  • Taxering
   Taxeringsår
   2024
   Taxeringsvärdet är
   Fastställt
   Taxeringsvärde totalt
   457 000 kr
  • Närområde

   Område

   Badplats vid Erken Strax norr om Norrtälje vid Upplands tredje största sjö Erken ligger en vikingaby och ett vackert naturreservat. Här finns en sluttande gräsyta i västerläge med ca 50 meter vacker strandlinje av sandstrand. På badplatsen finns även en beachvolleyplan, eldnings plats och en klätterställning.

   Närområdet Området bjuder på närheten till natur, upplyst motionsspår, pizzeria och Vikingabyn Storholmen. En upplevelse för hela familjen, med tidstypiska byggnader och miljöer. Byn är belägen på en udde i sjön Erken, bland vikingatida gravfält och vackra ekar. Vikingabyn heter Storholmen och är som ett arkeologiskt friluftsmuseum. Här kan man gå runt och få känslan av hur det var att leva på vikingatiden. Alldeles intill ligger Norr Malma naturreservat med sina vackra stora ekar. Att strosa runt ekhagarna när vitsipporna blommar rekommenderas varmt.

   Kommunikationer Riksväg 76 passerar genom Svanberga. Allmänna kommunikationer med Norrtälje upprätthålls av SL:s busslinjer 636, 637, 641 och 654 samt UL:s busslinje 808, dessa tar dig till Norrtälje busstation på cirka 15 minuter. Härifrån kan du ta dig till kommunens alla hörn, dessutom finns pendlarbussar mot Stockholm / Uppsala.

   I Svanberga finns både förskola och grundskola F-9.

  • Dokument & Länkar
  • Rättigheter & Belastningar

   Planer och bestämmelser

   Enl 110 § byggnadslagen, Nybyggnadsförbud (Beslutsdatum: 1962-11-20, Senast ändrad: 2022-04-25)

   Planer och bestämmelser

   Del av svanberga, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 1963-05-03, Senast ändrad: 2022-04-25)

   Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer

   Svanberga, Vattenskyddsområde (Beslutsdatum: 2002-01-22, Registreringsdatum: 2007-06-13, Senast ändrad: 2022-08-18)

   Gemensamhetsanläggning

   NORRTÄLJE SVANBERGA GA:2

   Rättigheter last

   Officialservitut: Rätt att behålla, underhålla och förnya avloppsledning. - Avlopp

   Rättigheter förmån

   Officialservitut: Svanberga 1:28 äger dels rätt att taga vatten i brunnen å ägofigur 2 jämte rätt att nedlägga vattenledning över ägofigur 2 och rätt att underhålla såväl brunn som vattenledning. - Brunn

   Rättigheter last

   Officialservitut: Rätt att behålla, underhålla och förnya vattenledning. - Vattenledning

  • Allmänt

   UNDERSÖKNINGSPLIKT

   Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

   Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

   När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

   Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

   SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

   Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

   ALLMÄN INFORMATION

   Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

   Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

   Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

   BOAREA

   Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

   ÖPPEN BUDGIVNING

   Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

   KONTRAKT

   Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

Välkommen till

Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

Adress
 • Mäster Mikaels gata 1
 • 116 20 Stockholm
Kontakta oss
Följ oss

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!