I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Gröndal

Fregattvägen 87

 • 46 kvm
 • 2
 • rum

  3 400 000 kr

  Välkommen till Fregattvägen 87, 1tr!

  Välkomna till mysiga Gröndal och denna eftertraktade pärla på Fregattvägen 87! Här erbjuds nu en mycket väldisponerad 2:a med fönster i två väderstreck och inglasad balkong i solsäkert läge. Lägenheten rymmer kök i öppen planlösning mot vardagsrummet vilket ger utmärkta sociala ytor, ett sovrum med plats för dubbelsäng, en rejäl hall och badrum. Bostaden har en genomtänkt planlösning där varje kvadratmeter har utnyttjats maximalt. Den tilltagna takhöjden tillsammans med den öppna planlösningen ger en luftig känsla som bidrar till att lägenheten känns större och rymligare än sina 46 kvm. Ljusa ytskikt tillsammans med fina parkettgolv och ett skönt ljusinsläpp från stora fönsterpartier skapar en härlig atmosfär. Köket har blivit smakfullt renoverat och går i vitt med detaljer i trä vilket matchar bostadens ytskikt och materialval i övrigt vilket ger en enhetlig och hemtrevlig känsla. Från vardagsrummet nås den fantastiska balkongen där man kan njuta av utsikten över grönskande trädtoppar och Mörtvikens vatten, här kan man följa årstiderna genom naturens färgväxling. Den vackra och rogivande utsikten från balkongen är sannerligen häpnadsväckande och bör ses på plats.

  Uppe på denna mysiga höjd i Gröndal med grönskande omgivning bor ni med en extrem närhet till mysiga Vinterviken med möjligheter till härliga promenader, fikapauser, joggingrundor och badplatser. Huset är beläget längst upp på en återvändsgata med soliga klippor precis utanför porten, hit brukar folk från Gröndal brukar vallfärda varma dagar för att njuta av lugnet och utsikten. I området finns flera populära caféer och restauranger så som Winterviken i Alfred Nobels gamla dynamitfabrik, Vintervikens trädgårdscafé, Lundbergs konditori och Café Cul-de-sac. Kommunikationerna är goda med buss nr 133 på gångavstånd från lägenheten samt tvärbanan från närliggande Gröndals centrum. Nedanför Fregattvägen på bekvämt avstånd finns även gymmet "Puls & träning". På endast några minuters avstånd med buss eller tvärbana når ni dessutom Liljeholmen och dess galleria med goda shoppingmöjligheter, restauranger, matbutiker och träningsanläggningen SATS. Väl där finns även ytterligare busslinjer och tunnelbanans röda linje.

  HSB Flottiljen är en äkta förening med lägenheter fördelade i fyra fastigheter med totalt sju hus. Mycket välskött förening med löpande underhåll och mysiga innergårdar med utemöbler och grillplatser som kan nyttjas av medlemmarna. Här finns bland annat tvättstugor, föreningslokal, barnvagnsförråd, cykelförråd, snickeriverkstad, övernattningslägenhet, bastu och gym. Föreningen tillhandahåller parkeringsplatser utmed fastigheterna och på gatan finns boendeparkering. Husen ritades av arkitekt Yngve Lindström och uppfördes år 1944, föreningen förvärvade fastigheten år 1945. Huset som byggdes på uppdrag av HSB är ett trevåningshus med vitputsad fasad och klassiska balkonger i sinusprofil. Arkitekturen längs gatan minner om 30- och 40-tal, varav lägenheten som nu ska säljas är historiskt intressant så till vida att husen brukar räknas som Stockholms första prefabricerade modulhus.

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  3 400 000 kr SÅLD
  Adress
  Fregattvägen 87
  Yta
  46 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  1
  Avgift
  3 209 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (130 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning
    • Kök
     Fräscht renoverat kök med gott om förvaringsutrymme i över- och underskåp med vita luckor som har träram med fasade kanter och infälld spegel samt knoppar i trä. Överskåpen har på ett stilfullt sätt monterats i olika höjd vilket även ger utrymme till förvaring ovanpå ett par av skåpen. Bra matlagningsyta på en massiv bänkskiva i trä. Väggarna är delvis täckta med vitt kakel som inte enbart är snyggt utan även funkar som lättrengörligt stänkskydd, ovanför kaklet är väggarna vitmålade och på golvet ligger elegant parkett. Här finns det plats för ett matbord för ca 3-4 personer framför kökets fönsterparti som erbjuder skönt ljus och njutbar utsikt. Den maskinella utrustningen innefattar spis med induktionshäll och ugn, köksfläkt i rostfritt stål, diskmaskin samt kyl och frys.

    • Vardagsrum
     Tack vare öppenheten mot köket och stora fönsterpartier med vacker milslång utsikt växer vardagsrummet i känsla. Här finns goda möbleringsmöjligheter med plats för exempelvis soffa, soffbord, tv-möbel, bokhyllor och skrivbord. Den generösa golvytan som sträcker sig mot köket erbjuder vid behov plats för ett större matbord för 6-8 personer. Från vardagsrummet tar man sig ut till balkongen. Vitmålade väggar och tak samt en fondvägg i ljus kulör, på golvet ligger elegant parkett lagt i holländskt mönster.

    • Balkong
     Inglasad möblerbar balkong i optimalt sydsvästläge där det soliga dagar går att njuta av solen från lunch till kväll. Inglasningen erbjuder möjligheten att använda balkongen året runt samtidigt som glasrutorna på ett smidigt sätt kan öppnas och fällas undan under årets varmare perioder. På golvet ligger snyggt trall i trä.

    • Sovrum
     Rummet vetter mot den lugna innergården och grönskan utanför det stora fönsterpartiet som ger ett skönt naturligt ljusinsläpp. Här finns plats för dubbelsäng, sängbord, byrå och annan möblering. Goda förvaringsmöjligheter i tre platsbyggda garderober längst med rummets ena vägg. Vitmålade väggar och fint trägolv.

    • Hall
     Rymlig hall med bra möjligheter till förvaring, här finns förutom en inbyggd garderob även gott om golvyta för att ställa in skohylla, byrå eller en extra garderob och på väggen finns bra plats för hatthylla. Från hallen nås vardagsrum, sovrum och badrum. Vitmålade väggar och elegant parkettgolv lagt i holländskt mönster.

    • Badrum
     Lägenhetens badrum där väggarna är vitkaklade och på golvet ligger våtrumsmatta i behaglig dov grön färg. Här finns dusch, WC, handfat, spegelskåp och handukskrokar och spegel i trä. Fint ljusinsläpp från högt beläget fönster.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    99-2056-4-73-5
    Lgh.nmr. LM
    1102
    Adress
    Fregattvägen 87
    Postnummer
    117 68
    Postort
    Stockholm
    Område
    Gröndal
    Boarea
    46 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Hiss
    Nej
    Trappor
    1
    Andelstal
    0,94069 %
    Andelstal insats
    0,94069 %
    Andelstal avgift
    0,94069 %
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    HSB Bostadsrättsförening Flottiljen i Stockholm
    Byggår
    1939
    Markägare
    Marken är tomträtt

    Allmän information

    HSB Bostadsrättsförening Flottiljen i Stockholm är en äkta förening med 102 stycken bostadsrätter och 18 lokaler. Adresserna som tillhör föreningen är Fregattvägen 59-91 och 74-76. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB och det krävs individuellt medlemskap i HSB för att bli medlem i föreningen.

    Byggnaden

    Flerfamiljshus

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & självdrag.

    Renoveringar

    • 1993/94 Stambyte (stående stammar)
    • 1993/94 Elomdragning (nya kablar + jordfelsbrytare i samtliga lägenheter)
    • 1993/94 Badrummen
    • 1993/94 Taken
    • 1993/94 Bastu tillkom
    • 1993/94 Tvättstugor renoverade 2010 (maskinparken byts efterhand)
    • 1997 Fjärrvärme 1997
    • 2001 Stambyte (liggande stammar)
    • 2007 Spolning av samtliga stammar
    • 2007 Fasadrenovering och balkonger
    • 2008 Energideklaration
    • 2011 Obligatorisk ventilationskontroll (OVK)
    • 2012 Trapphusrenovering
    • 2018 Stammar (spolning)
    • 2019 OVK

    Övriga utrymmen

    Föreningens gemensamma utrymmen är bastu och gym (Fregattvägen 83-85), cykelförråd (Fregattvägen 63-65 källaren), tvättstugor (Fregattvägen 71-73 och 83-85), snickeriverkstad (Fregattvägen 79) och övernattningslägenhet (Fregattvägen 79) samt härliga gårdar med uteplats och odlingsmöjligheter. Sommarvatten till odlingarna finns att tillgå med föreningens vattenslangar som tas fram över odlingssäsongen. Barnvagsnförråd finns i varje port.

    TV/Internet

    Basutbudet från ComHem finns att tillgå och ingår i månadsavgiften. Följande kanaler finns för närvarande: SVT1 & 2, Tv3, Tv4, Kanal 5, TV4 Sport, Sjuan, TV8, Kanal 9, Tian, TV Finland, TV6, STV24, Barnkanalen/Kunskapskanalen samt öppna kanalen. Ytterligare kanaler kan beställas på egen bekostnad genom ComHem. Föreningen har avtal med Bredbandsbolaget och abonnemangskostnadet ingår i månadsavgiften.

    Parkering

    Det finns 33st parkeringsplatser för bilar samt 3st MC-platser i föreningen. Det är kö i dagsläget.

    Energideklaration

    Utfördes
    Onsdag 19 jun 2019
    Energiprestanda
    131 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    3 209 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    150 kr/månad
    Hemförsäkring
    150 kr/månad
    Obligatorisk avgift för bredband
    125 kr/månad
    Summa driftskostnader
    425 kr/månad
    Personer i hushållet
    2
    Överlåtelseavgift
    1207,5 betalas av Säljare
    Pantsättningsavgift
    483 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Gröndal är idag ett väldigt populärt område där ny bebyggelse blandas med bevarad funkis och sekelskiftesfastigheter. Det som gör Gröndal så populärt är närheten till naturen men också goda kommunala förbindelser. I Gröndal ligger också härliga Vinterviken som erbjuder lika mycket under vintern som under sommaren. Här finns flera padelbanor (3 stycken) och en tennisbana. Badmöjligheter har ni båda i Mälaren eller i sjön trekanten. Vid Mälaren finner ni Kajakföreningen Örnsbergs Kanotsällskap. Som nyligen fått godkänt att bygga nytt klubbhus i Mörtviken vid båtföreningen. Vinterviken erbjuder också ett trädgårdskafé, en oas för trädgårdsintresserade och som har trevliga musikevenemang på sommarhalvåret. God vegansk mat. Vintervikens värdshus finns också, mysig restaurang och kafé bara ett stenkast från Fregattvägen. Förutom ett bra utbud i Gröndals centrum har ni också en populär matvarubutik och utsedd till årets dagligvarubutik 2021, ICA Liljeholmen. Dit tar ni er enklast genom en promenad eller tvärbana. Ni har också hela Liljeholmens galleria där det mesta finns.

    I början av 1900-talet var Hägersten väldigt glest bebyggt, och hit kom stockholmarna mest under sommarmånaderna för att undfly innerstadens stress. Dagens hipstervänliga och charmiga Midsommarkransen är faktiskt uppkallat efter en pittoresk och lantlig 1700-tals krog. Även om det fanns industri här redan på 1800-talet, så började denna del av staden bubbla på allvar när en viss LM Ericsson uppförde en ny fabrik här som stod klar 1940. Många av dagens charmiga trevåningshus som är karakteristiska för detta område tillkom just då, mitt under brinnande världskrig, som bostäder åt fabriksarbetarna och deras familjer. Mycket av arkitekturen från tidigt 1900-tal finns bevarat, men nu huserar istället kvalitativa restauranger, caféer och affärer i de vackra industribyggnaderna. De närliggande områdena som Aspudden, Gröndal och Telefonplan osar inte längre av svavel och olja från verkstäder och hamnar, istället kantar vackra grönområden och lägenheter Mälarens stränder bara några få hundra meter från de charmiga centrumområdena som kommit att kallas för ”Stockholms Brooklyn”. Ändå vore det orättvist att begränsa dagens Hägersten till ett område endast för den yngre generationen. Många av huvudstadens kulturellt engagerade invånare har valt att bosätta sig här, vilket har haft en positiv inverkan på utbudet av till exempel teatrar, konstnärsstudios och föreningsaktiviteter. Här frodas både barnfamiljer samt pensionärer, och mycket av det ”gamla Stockholm” är omsorgsfullt bevarat, vilket gör Hägersten till den perfekta stadsdelen för dig som vill ha storstadens möjligheter och förstadens miljö.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!