I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Hägersten - Gröndal

Fregattvägen 48

 • 44.5 kvm
 • 2
 • rum

  2 665 000 kr

  Välkommen

  I Gröndal och på naturnära och mysiga Fregattvägen finner ni denna gavellägenhet med fönster i tre väderstreck och balkong i söderläge. I välskött, stambytt fastighet från 1946, välkomnas ni till en 2:a med bevarade tidstypiska detaljer så som fiskbensmönstrad parkett, stora fönster med fönsterbänkar i marmor och generös takhöjd. Här bor ni på lugn återvändsgata i en välplanerad lägenhet med solsäkert läge.

  Lägenheten har fina ytskikt och gott om förvaring i originalgarderober. Det stora vardagsrummet med fönster i två väderstreck, matplats och balkong blir en central del i lägenheten, en naturlig plats att umgås på med större sällskap. Det finns ett sovrum med plats för dubbelsäng (160cm på bild) och både kök och badrum är i gott skick. Kort och gott: En komplett 2:a med naturnära läge i Gröndal.

  Lägenhetens fördelar:

  • Tidstypiska detaljer så som fiskbensmönstrad parkett, stora fönster med fönsterbänkar i marmor och generös takhöjd.
  • Rymligt vardagsrum med matplats. Fantastisk balkong i söderläge.
  • Smart planerad med gott om förvaring i hallen. 
  • Genomgående fina ytskikt.
  • Välskött fastighet från 1946 på populär naturskön adress.
  • Stabil förening med 56 lägenheter och låg belåning.
  • Omgivning med nära till natur, promenadstråk vid vatten, och flertalet badplatser. Populärt trädgårdskafé runt knuten och flertalet andra smultronställen i närheten. 
  • Bra kommunikationer med promenad till buss 133 och hållplats Bryggvägen på 3 min, tvärbana i Gröndal på 5 min och tunnelbana i Liljeholmen på 20 min. 

  Välkommen på visning!

  Pris
  2 665 000 kr /Såld
  Adress
  Fregattvägen 48
  Yta
  44.5 kvm
  Rum
  2 rok
  Avgift
  3 026 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Rumsbeskrivning

    Rymlig hall med ingång till lägenhetens alla rum. Ljusa ytskikt, säkerhetsdörr och hatthylla. Vid dörren ligger ett tidsenligt originalgolv i marmor. Vidare finns två stycken stora och platsbyggda garderober med överskåp. Längre in i hallen finns även ytterligare en garderob(städskåp) och ett överskåp. 

    Vardagsrummet är ljust och luftigt. Här kläs golvet av fiskbensmönstrad parkett, det finns två fönster och utgång till lägenhetens balkong. Ett stort och rymligt rum med flera möbleringsmöjligheter och plats för stort matbord.

    Bostadens kök är renoverat i vitt med klinker på golv för en stilren och enhetlig känsla. Här finns gott om arbetsyta för matlagning. Maskinparken består av kyl, frys, diskmaskin, fläkt, gasspis och el-ugn. Golvvärme finns.Här finns det plats för ett frukostbord med två stolar. Fönster mot skogsparti där förningen har en grillplats och utomhusmöbel.

    Sovrummet är vitmålat och erbjuder plats för stor säng. Här finns även ett fönster med vacker fönsterbänk i marmor och lummig utsikt mot husets gård.

    Badrummet är stambytt och helkaklat i ljusa kulörer. Här finns infällda spotlights i tak, golvvärme (termostaten funkar inte – tror dock det är enkelt åtgärdat, men osäker på om man ska skriva ut golvvärme, handduksvärmare, WC, dusch och tvättställ. Badrummet har även el för möjlighet till tvättmaskin. Förvaring finns i vägg- och spegelskåp.

    Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd och ett mindre matförråd.

    Hör gärna av dig av er för mer information.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    04801
    Lgh.nmr. LM
    1002
    Adress
    Fregattvägen 48
    Postnummer
    117 68
    Postort
    Stockholm
    Område
    Hägersten - Gröndal
    Boarea
    44.5 kvm
    Antal rum
    2
    Andelstal
    1,66800%
   • Föreningen
    Namn
    Brf Fregatten Nr 34
    Byggår
    1946
    Juridisk person
    Nej

    Allmän information

    Bostadsrättsföreningen Fregatten nr 34 är en äkta förening och innefattar fastigheterna Fregatten och Roslagsskutan. Fastigheten består av 2 stycken flerbostadshus med totalt 56 st bostadsrätter. Marken upplåts med tomträtt. Föreningen accepterar delat ägande. Juridisk person accepteras ej. Ekonomisk förvaltning sköts av SBC. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Brandkontoret. Föreningen har ej beslutat om några kommande avgiftsförändringar.

    Renoveringar

    2019 - Obligatorisk ventilationskontroll (OVK).
    2019 - Isolering av vindarna.
    2018 - Fönster och balkongdörrsmålning.
    2018 - Stamspolning.
    2013 - Fasadrenovering inkl nya balkonger.
    2012 - Yttertak.
    2004 - Elstambyte.
    2003 - Fönster och balkongdörrsmålning.
    2002 - Trapphusmålning.
    2001 - Trapphusstensrenovering.
    2000 - Nya värmerörstammar till kök och sovrum.
    2000 - Rörstambyte badrum.
    1999 - Tvättstugerenovering.
    1999 - Fjärrvärmeinstallation.
    1995 - Rörstambyte källare och kök.

    Övriga utrymmen

    Det finns källarförråd och matkällarförråd tillhörande lägenheten. Föreningen har 2 st tvättstugor, de är belägna på Fregattvägen 42 och 50. Cykelförråd finns på baksidan av Fregattvägen 34 och 48. Barnvagnsförråd finns i källaren till Fregattvägen 34, 42 och 52. Hobbyrum finns i källaren mellan Fregattvägen 36 och 38. Samlingslokal finns på Fregattvägen 36. I föreningen finns två bastu varav ena har en tillhörande relaxavdelning.

    TV/Internet

    Bredband via Stadsnät alt. ComHem. Beställs och debiteras särskilt. Basutbud om 16 kanaler ingår i avgiften. Leverantör: ComHem. Se leverantörens hemsida för mer info.

    Parkering

    Föreningen erbjuder 30 st parkeringsplatser som går att hyra för 400 kr/mån. Till parkeringsplatserna är det separat kö och det finns lediga platser i dagsläget.

    Energideklaration

    Utfördes
    Söndag 4 nov 2018
    Energiprestanda
    205 kWh/m2
   • Kostnader
    Månadsavgift
    3 026 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)
    Hushållsel
    70 kr/månad
    Hemförsäkring
    120 kr/månad
    Gas
    250 kr/månad
    Summa driftskostnader
    440 kr/månad

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    I början av 1900-talet var Hägersten väldigt glest bebyggt, och hit kom stockholmarna mest under sommarmånaderna för att undfly innerstadens stress. Dagens hipstervänliga och charmiga Midsommarkransen är faktiskt uppkallat efter en pittoresk och lantlig 1700-tals krog. Även om det fanns industri här redan på 1800-talet, så började denna del av staden bubbla på allvar när en viss LM Ericsson uppförde en ny fabrik här som stod klar 1940. Många av dagens charmiga trevåningshus som är karakteristiska för detta område tillkom just då, mitt under brinnande världskrig, som bostäder åt fabriksarbetarna och deras familjer. Mycket av arkitekturen från tidigt 1900-tal finns bevarat, men nu huserar istället kvalitativa restauranger, caféer och affärer i de vackra industribyggnaderna. De närliggande områdena som Aspudden, Gröndal och Telefonplan osar inte längre av svavel och olja från verkstäder och hamnar, istället kantar vackra grönområden och lägenheter Mälarens stränder bara några få hundra meter från de charmiga centrumområdena som kommit att kallas för ”Stockholms Brooklyn”. Ändå vore det orättvist att begränsa dagens Hägersten till ett område endast för den yngre generationen. Många av huvudstadens kulturellt engagerade invånare har valt att bosätta sig här, vilket har haft en positiv inverkan på utbudet av till exempel teatrar, konstnärsstudios och föreningsaktiviteter. Här frodas både barnfamiljer samt pensionärer, och mycket av det ”gamla Stockholm” är omsorgsfullt bevarat, vilket gör Hägersten till den perfekta stadsdelen för dig som vill ha storstadens möjligheter och förstadens miljö

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT 
 Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten. Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION 
Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

BOAREA
Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

ÖPPEN BUDGIVNING 
Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT
 Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!