I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Sundbyberg - Centrala Sundbyberg

Fredsgatan 9A

 • 53 kvm
 • 2
 • rum

  Välkommen till Fredsgatan 9A!

  Denna fantastiska och välplanerade lägenhet, belägen i en fastighet från 1929, utstrålar omedelbar charm och karaktär. Här bor ni högt upp i en hörnlägenhet med rikligt ljusinsläpp och smakfulla färgval. Den äldre charmen framhävs av vackert bevarat fiskbensparkettgolv, fina spröjsade fönster, bevarade detaljer och en takhöjd på cirka 2,7 meter. Stilrena materialval smälter samman med den äldre estetiken och ger bostaden en unik och tidlös karaktär.

  Vid entrén möts ni av en härlig öppen spis i den mysiga inre hallen som kan nyttjas på många olika sätt, men är en rofylld plats i sig själv. Vidare in i vardagsrummet och köket, som har en öppen planlösning, flödar ljuset in genom två djupa fönster och skapar en ljus och inbjudande atmosfär i hela bostaden. Rummet är lättmöblerat och socialt, perfekt för stora middagar. Genom en praktisk skjutdörr kommer ni in till sovrummet, som erbjuder plats för en större säng och har en inbyggd garderob för förvaring. Badrummet är helkaklat och av bra storlek.

  Lägenheten imponerar inte bara med sin yteffektivitet och genomtänkta materialval, utan också med sitt läge på en populär adress i hjärtat av Sundbyberg. Inom några minuter från er port har ni tillgång till tunnelbanan, mataffärer och flera restauranger. Detta är en oslagbar plats som erbjuder både bekvämlighet och närhet till allt ni behöver.

  Huset på Fredsgatan 9 har en beige putsfasad och pryds av tvåluftsfönster med fyra lufter i varje båge. Portens vackra inramning bidrar till en ståtlig entré, och innergården med sin tegelklädda mark och pergola skapar en kontinental trädgårdsmiljö.

  Detta är en bostad ni behöver uppleva, välkommen in, välkommen hem!

  Adress
  Fredsgatan 9A
  Yta
  53 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  2
  Hiss
  Ja
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4.9 i betyg (134 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

  • Klicka för
   bildspel

   Vardagsrum i hörnläge

   Inre hall med öppen spis

   Kök med öppen planlösning mot vardagsrum

   • Rumsbeskrivning
    • Hall
     Hall med parkettgolv och ljusa målade väggar. Hatthylla och originalradiator finns bevarade. Här finns även en stor klädkammare. Vidare leder hallen in till en inre hall med en öppen spis, perfekt som arbetsstation, extra rum eller läshörna.

    • Vardagsrum
     Stort vardagsrum i hörnläge med två djupa spröjsade fönster. Lätt att möblera med både soffa, soffbord och matbord. Härlig utsikt med fint djup. Fiskbensparkettgolv och ljusa väggar.

    • Kök
     Kök med vita under- och överskåp samt ljus bänkskiva i kompositmaterial. Köket har gott om förvaring och är praktiskt utformat. Utrustningen inkluderar diskho, ugn, gasspis, kyl/frys och diskmaskin.

    • Sovrum
     Sovrum med fiskbensparkettgolv och mörka målade väggar. Inbyggd garderob och plats för en stor säng (140 cm). För den som vill ha ännu större säng går det väl att ta bort garderoben och skapas plats för dubbelsäng.

    • Badrum
     Helkaklat badrum utrustat med WC, dusch med duschvägg, badrumsskåp, handfat och handdukshållare.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    1203
    Adress
    Fredsgatan 9A
    Postnummer
    172 33
    Postort
    Sundbyberg
    Område
    Centrala Sundbyberg
    Boarea
    53 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    2
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Brf Kanan 4 i Sundbyberg
    Bildades
    2014
    Byggår
    1929
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Brf kanan 4 i Sundbyberg består av 60 st lägenheter och har 9 st lokaler. Föreningen bildades 2014 och äger marken. Dem adresserna som ingår i brf:en är Fredsgatan 9A-B, Duvgränd 2 och Vegagatan 13. Överlåtelseavgift: 2,5 % av prisbasbelopp faktureras säljaren eller köparen. Pansättningsavgift: 1 % av prisbasbelopp faktureras pantsättaren per pantsättning.

    Byggnaden

    Flerfamiljshus

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & frånluft

    Renoveringar

    • Ny fasad och tak 2011
    • Ny fjärrvärmepanna 2011
    • Nya tvättmaskiner 2013
    • Ny torktumlare 2016
    • UC ny elcentral 2017
    • Senaste stambytet 2015-2017
    • Nytt torkskåp 2018
    • Nya lägenhetsdörrar 2017-18
    • Nya fönster 3 glas 2019-20
    • Ny entreportar 2020
    • Nya hisskorgar inkl maskin och linor 2021-2022
    • Ny gårdsplatta och innergårdsmöbler 2022
    • Nytt passagesystem 2022
    • Kameraövervakning vind 2022

    Planerade renoveringar

    • Ventilationsrengörning 2024
    • Ny armatur trapphus 2025
    • Trapphusmålning beroende på ekonomi (2026)

    Övriga utrymmen

    Fullt utrustad tvättstuga finns i källaren, även cykelrum och en mysig innergård med möbler, pergola och grill.

    TV/Internet

    ComHem/Tele2 är leverantör av tv och bredband. Kollektivavtal för bredband tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 149 kr/ månad. Kabel-TV tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 70kr/ månad.

    Energideklaration

    Utfördes
    Fredag 18 jun 2021
    Energiprestanda
    155 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Hushållsel
    200 kr/månad
    Hemförsäkring
    200 kr/månad
    Summa driftskostnader
    400 kr/månad
    Personer i hushållet
    2

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

   • Närområde

    Område

    Sundbyberg, ibland kallad "Sveriges mest trivsamma stad," är en mångsidig och livfull kommun. Med en historia som sträcker sig tillbaka till 1600-talet har Sundbyberg utvecklats till en modern och attraktiv plats att bo och arbeta på. Under industrialiseringen på 1800-talet växte staden genom etableringen av fabriker och industrier. Detta gjorde att området snabbt blev en viktig knutpunkt för arbetskraft och företagande. Idag vittnar många av de vackra byggnaderna om den industriella eran. I Sundbyberg finns dessutom utmärkta kollektivtrafikförbindelse. Tåg, tunnelbana och bussar gör det enkelt att ta sig runt och utforska andra delar av Stockholm. Dessutom är cykling populärt här tack vare de välutbyggda cykelvägarna och stadens satsning på hållbara transportalternativ. Sundbyberg har också ett varierat utbud av restauranger som erbjuder olika kulinariska upplevelser, Tex Restaurang Himalaya Palace, Brasserie X, La Cucina Italiana med flera.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!