I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm - Hornstull

Folkskolegatan 6, 5tr

 • 35 kvm
 • 1
 • rum

  Välkommen

  Fantastisk lägenhet högst upp i huset med arkitektritad terrass! Här bor du i västra Hornstull och i ett av områdets trevligaste kvarter. Hissen tar dig upp till lägenhetsplanet och in till denna yteffektiva och smart planerade 1:a med ”all in one”-känsla. Ställ upp balkongdörrarna och bjud hem vänner och familj, här finns gott om plats på den 10 kvm stora terrassen. Det här är lägenheten som förlänger dagen och gör ditt boende till något alldeles extra.

  Lägenhetens fördelar:

  • Charmig 30-tals fastighet med tidstypiska detaljer.
  • Arkitektritad balkong med pergola och trätrall samt en unik soffkonstruktion med lounge- middags- eller solbäddsläge.
  • Vitsåpade trägolv i rummet, och genomgående schackrutiga klinker i hall och kök.
  • Smart planerad med förvaring i både plats- och inbyggda garderober. Vindsförråd en trappa upp från lägenheten.
  • Fräscht stambytt kök med matplats och diskmaskin.
  • Stambytt badrum med dusch och tvättmaskin.
  • Stabil förening med god ekonomi och hiss.
  • Populär lummig innergård för grillning.
  • Trappa ner till Pålsundet nära fastighetens port.
  • Flera restauranger, caféer och mysiga butiker inom gångavstånd.
  • Bra kommunikationer med tunnelbana och buss på några minuters gångavstånd.
  • Möjlig 2:a (se alternativ planlösning).

  Välkommen på visning!

  Adress
  Folkskolegatan 6, 5tr
  Yta
  35 kvm
  Rum
  1 rok
  Trappor
  5 av 5
  Hiss
  Ja
  Avgift
  2 618 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Rumsbeskrivning

    Inbjudande hall med slitstarkt och vackert schackrutigt klinkergolv, ingång till kök, vardagsrum och badrum. Goda avhängningsmöjligheter och förvaring i platsbyggd garderob och på hyllor. 
Stilfullt och väl disponerat kök med matplats och förvaring i överskåp och lådor. Utrustat med kyl/frys, induktionshäll, fläkt, diskho och diskmaskin. Det vackra köksfönstret med spröjs ger ett fint ljusinsläpp och djup åt köket. 
Vardagsrummet är välplanerat med plats för soffa, tv-möbel och säng. Här finns en inbyggd garderob och dubbeldörrar till terrassen. 
Smakfullt renoverat och stambytt badrum med vitkaklade väggar och mörkt klinkergolv. Utrustat med dusch, wc, tvättställ, spegel, skåpförvaring, handdukstork och tvättmaskin. 
Den 10 kvm stora terrassen, med trätrall och två sittavdelningar, är arkitektritad och byggdes sommaren 2018. Pergola för klätterväxter på varsin sida av terrassen och en smart sofflösning med tre funktioner. Nerfällt bord för loungehörna, uppfällt bord för middagar eller bordsskivan i soffhöjd för solbädd.

    • Till lägenheten hör ett vindsförråd, en trappa upp.

    Välkommen att höra av dig för mer information.

   • Fakta
    Lgh.nmr
    52
    Adress
    Folkskolegatan 6, 5tr
    Postnummer
    117 35
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm - Hornstull
    Boarea
    35 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    1
    Hiss
    Ja
    Trappor
    5 av 5
    Andelstal
    3,45043 %
   • Föreningen
    Namn
    HSB:s Bostadsrättsförening Propellern 10
    Bildades
    1983
    Byggår
    1931
    Juridisk person
    Nej

    Allmän information

    Bostadsrättsföreningen Propellern 10 bildades 1983. Föreningen består idag av 33 lägenheter, varav 1 st upplåtes med hyresrätt.

    Ekonomi
    Brf Propellern är en äkta förening med god ekonomi, som har amorterat på lån och sänkt avgiften 2016/2017. Vid upplåtelser av kvarvarande hyreslägenhet har föreningen en möjlighet att amortera på lånen eller investera i fastigheten. Långfristiga skulder 7 596 630kr. Belåningsgrad 7768 kr /kvm.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Föreningen är ansluten till kommunens fjärrvärmenät och uppvärmning ingår i avgiften.

    Renoveringar

    2018 Taket målades om
    2017 Ledbelysning i trapphus och vind
    2017 Stamspolning
    2017 OVK
    2016 Automatisk dörröppning i entrén
    2009 Målning av trapphus
    2008 Renovering tvättstuga
    2005 Renovering av fönster
    1993-1994 V/A stammar och el-stigare byttes

    Övriga utrymmen

    Föreningen består av ett hus med fem våningar, hiss, vind, källare och gård. Den lummig innergården renoverades 2017 med sittplatser, planteringar och grill. Lägenheternas förråd är på vinden och i källaren finns tvättstuga, cykel- och barnvagnsförråd. Miljörum med källsortering på entréplan.

    TV/Internet

    Föreningen är ansluten till TV och bredband via Com Hem

    Energideklaration

    Utfördes
    Torsdag 13 maj 2010
    Energiprestanda
    176 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 618 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)
    Hushållsel
    100 kr/månad
    Hemförsäkring
    100 kr/månad
    Summa driftskostnader
    200 kr/månad

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!