I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm - Hornstull

Folkskole­gatan 22C, 5tr

 • 60 kvm
 • 2
 • rum

  Välkommen

  Mitt i idylliska Bergsund, västra Södermalms mest populära område, presenterar vi denna unika 30-tals våning. En stor 2:an högst upp i huset, med fina ytskikt, balkong och sol större delen av dagen.

  Här bor ni inte bara högst upp i huset utan även som den enda lägenheten på våningsplanet. Från balkongen har ni en fin utsikt mot Högalidskyrkan, och från vardagsrummet kan ni se Liljeholmsviken. Köket och vardagsrummet har ett ljust söderläge, med fönster som utgör en av områdets högsta punkter. Här kan du njuta av solen större delen av dagen och året runt.

  Interiört kännetecknas denna minivåning av en öppen planlösning, fina golv och generös förvaring. Vardagsrummet och köket har två fönsterbredder, och tack vare den öppna planlösningen kan man enkelt ta emot större sällskap både vid soffan och runt matbordet. I den andra delen av lägenheten, något avskilt, finns en balkong med trägolv och plats för både solstolar och ett cafébord. Sovrummet är rymligt och har utrymme för en läshörna eller hemmakontor. Lägenheten erbjuder även generösa förvaringsmöjligheter, inklusive en walk-in-closet, en skjutdörrsgarderob i hallen med spegeldörrar och en dubbelgarderob i sovrummet. Badrummet är stilrent renoverat med kakel och klinker, och köket är utrustat med en diskmaskin.

  Området erbjuder närhet till fina promenadstråk längs Årstaviken samt Långholmen och Reimersholme, samt till Hornstulls rika utbud av restauranger och shopping. Här bor ni lika nära vattnet som till tunnelbanan. I föreningen finns möjlighet att använda en gästlägenhet för 250 kr/natt för de som behöver en extra sovplats för besökare.

  Lägenhetens höjdpunkter:

  • Unikt läge högst upp i huset och som enda lägenhet på våningsplanet.
  • Tidstypiska detaljer inklusive fiskbensmönstrad parkett och vackra trädetaljer.
  • Vardagsrum och kök med utsikt mot Liljeholmsviken.
  • Fina underhållna ytskikt och fräscht badrum och kök.
  • Fastighet från 1931 på en eftertraktad adress i Bergsund.
  • Solid bostadsförening med 42 lägenheter och en gästlägenhet.
  • Ett myller av restauranger, caféer och charmiga butiker inom gångavstånd.
  • Utmärkta kommunikationer med både tunnelbana och bussar.
  Adress
  Folkskole­gatan 22C, 5tr
  Yta
  60 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  5 av 5
  Hiss
  Ja
  Avgift
  3 531 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (98 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till framgång. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    05541-01-01-0501
    Lgh.nmr. LM
    1501
    Adress
    Folkskole­gatan 22C, 5tr
    Postnummer
    117 35
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm - Hornstull
    Boarea
    60 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Antal sovrum
    1
    Hiss
    Ja
    Trappor
    5 av 5
    Andelstal
    0.02057000
   • Föreningen
    Namn
    Brf Fabriken 32
    Byggår
    1930

    Allmän information

    Föreningen består av 43 lägenheter som är upplåtna med bostadsrätt och två större lokaler. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen köpte fastigheten 2004. Föreningen äger marken.

    Lägenheten disponerar ett vindsförråd.

    Ekonomi: De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2022 till 13 milj kr. Detta innebär en belåning om 4323 kr/kvm och en nettoskuld om 268 673 kr. Dessutom finns ca 2 milj kr i kassan.

    Planer för månadsavgiften: Avgiften höjdes med 6% den 1 juli 2023, dessförinnan höjdes avgiften med 6% 2015. Det finns inga beslut om avgiftsförändringar. (Kontrollerat okt 2023 )

    I avgiften ingår: Värme, vatten, bredband via fiber genom Telenor samt grundutbud av tv-kanaler från ComHem.

    Uthyrning i andra hand accepteras för begränsade perioder, godkännande av föreningens styrelse krävs dock.

    Föreningens hemsida: https://fabriken32.se/

    Byggnaden

    Lokaler i fastigheten: Det finns två större lokaler i fastigheten som båda är uthyrda, en garagelokal och en lokal i källarplanet. Det finns vidare en mycket liten lokal, som också den är uthyrd.

    Renoveringar

    Partiellt stambyte samt underhåll av balkonger och hissar. Ett system för värmeåtervinning har installerats. Målning av taket.

    Stammar och elstigare bytta: 1986

    Planerade renoveringar

    Mindre putsreparationer, fortsätta med fasadrenovering och fönsterbyten. Underhåll av takrännor och stuprör. Byte av fjärrvärmecentral. Relining av en avloppstam längst ner i trappuppgång C.

    Övriga utrymmen

    Fastigheten har 3 gårdar varav 1 är stor nog att fungera som en gemensam gård. Möbler finns samt grillar och växter. Det finns även en mindre terass med tillhörande möbler.

    Tvättstugan är i bra skick och inrymmer 4 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 2 torkskåp och 1 torkrum. Du hittar den längst ned i uppgång C.

    Fastigheten inrymmer: 2 st cykelförråd samt 2 st barnvagnsförråd.

    TV/Internet

    Föreningen har ett gruppavtal om internetleverans genom Telenor. Det finns ett nät för kabel-TV som drivs av ComHem.

    Energideklaration

    Utfördes
    Fredag 13 dec 2019
    Energiprestanda
    168 kWh/m2
   • Kostnader
    Månadsavgift
    3 531 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
    Hushållsel
    100 kr/månad
    Hemförsäkring
    100 kr/månad
    Summa driftskostnader
    200 kr/månad

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

   • Närområde

    Område

    Hornstull, en gång en undanskymd juvel på Södermalms västra sida, har genom tiderna genomgått en märkbar förvandling. Vad som en gång var en hamn för sjöfartsarbetare och en transitplats för varor har utvecklats till en kosmopolitisk smältdegel av kultur och kreativitet. Denna före detta industriella utpost var länge en plats som de flesta stockholmare undvek, men i dag strömmar folk hit som bina till honungen.

    Hornstulls marknad som breder ut sig längs vattnet varje sommar lockar besökare med sina unika fynd, gatukonst och doften av internationella maträtter. Här, där stånden står tätt intill varandra, kan man finna allt från antika smycken till handgjorda kläder och konst. Och bara ett stenkast bort, på Bergsunds strand, speglas de historiska byggnadernas fasader i vattnets glittrande yta.

    Bland de slingrande gatorna återfinns charmiga kaféer och butiker som håller traditionen vid liv, samtidigt som de välkomnar nya trender. Hornstulls moderna biograf visar allt från indieproduktioner till globala storfilmer, medan den närliggande Reimersholme erbjuder en lugn oas för dem som vill fly stadens brus.

    Mångfalden här är slående. På Hornstulls strand samsas skaters med jazzmusiker, och de olika kulturella evenemangen, från musikfestivaler till konstutställningar, ger stadsdelen dess pulserande rytm. Men trots alla dessa förändringar har Hornstull lyckats behålla sin själ. I hjärtat av området kan man fortfarande känna eftersvallet av dess industriella förflutna och förstå varför denna del av staden är så betydelsefull i Stockholms väv.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT
    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten. Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT
    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION
    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA
    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING
    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT
    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!