I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Johanneshov - Hammarbyhöjden

Finn Malmgrens väg 2A, 3tr

 • 72 kvm
 • 3
 • rum

  6 250 000 kr

  Varmt välkomna

  Spektakulärt boende om 3 rum och kök, 72kvm inne och 45kvm ute!

  Högst upp i huset finner ni denna unika lägenhet om 72 välplanerade kvm, takterrass och balkong i Hammarbyhöjdens bästa läge. Med genomgående planlösning och fönster i tre väderstreck kan man här njuta sol från morgon till kväll på lägenhetens takterrass om imponerande 40kvm eller på den 5kvm stora balkongen i Söderläge. Lägenhetens yta disponeras med ett rymligt och luftigt vardagsrum med stora panoramafönster i takhöjd mot terrassen och öppen planlösning mot köket, två rogivande sovrum och ett fräscht helkaklade badrum och en extra WC/tvättrum. Med smakfulla och högkvalitativa materialval, fullt utrustat modernt kök och öppna välkomnande ytor kombinerar lägenheten ett stilrent, praktiskt och bekvämt boende på tre rum och kök.

  Lägenheten är belägen i Hammarbyhöjdens centrum med närhet till ett brett utbud av närservice och goda kommunikationer i form av tunnelbanans gröna linje. Södermalm, Hammarby sjöstad och knutpunkten Gullmarsplan med innerstadsbuss och tvärbana ligger på promenadavstånd. City nås inom tio minuter med tunnelbana. På behändigt avstånd ligger även Nacka naturreservat med allt man kan önska i form av rekreationsmöjligheter och utomhusaktiviteter och vintertid har den skidintresserade välskötta Hammarbybacken med liftar och skiduthyrning att se fram emot. Ett perfekt område för barnfamiljen med flertalet populära skolor och förskolor.

  Pris
  6 250 000 kr /Såld
  Adress
  Finn Malmgrens väg 2A, 3tr
  Yta
  72 kvm
  Rum
  3 rok
  Trappor
  3 av 3
  Hiss
  Ja
  Avgift
  4 688 kr/månad (värme, vatten och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Rumsbeskrivning

    Vardagsrum:
    Rymligt vardagsrum med öppen planlösning mot kök. Fantastiskt ljusinsläpp med stora panoramafönster i takhöjd med utgång mot terrass, från vardagsrummet nås även balkongen som ligger i Söderläge. Gott om utrymme för större matbord, soffgrupp eller annan önskad möblering. Vitmålade väggar och parkettgolv.

    Kök:
    Fullt utrustat kök med exklusiva materialval och högkvalitativa rostfria vitvaror ifrån Bosch. Med stora fönsterpartier och öppen planlösning mot vardagsrum ges här utrymme för såväl matlagning som socialt umgänge. Gott om förvaring i över och underskåp med eleganta köksluckor av gråbetsad ek med rostfria beslag. Generöst dimensionerad köksbänk i massiv Carraramarmor med infälld induktionshäll samt nedsänk Marbodal diskho och blandare i rostfritt stål. Spisfläkt ifrån Franke. Fullstora kyl/frys med automatisk avfrostning. Inbyggd ugn med varmluft och självrengöring samt inbyggd mikrovågsugn. Integrerad diskmaskin extra tyst med TFT display. LED-spotlights med dimmerfunktion i tak. Vitt kakel mellan köksbänk och skåp. Plats för köksö och matbord. Vitmålade väggar och parkettgolv.

    Takterrass:
    Underbar takterrass med pergola och trägolv. Perfekt för stora sociala sammankomster, här finns plats för både loungemöblering, grill, solstolar och matplats för större sällskap. Med sol ifrån morgon till kväll finns här både utrymme och soltimmar att anlägga en fantastisk trädgård och sommartid fungerar terrassen som en naturlig förlängning av bostaden. Här sätter bara fantasin gränserna för användningsområde. Terrassen nås via vardagsrummet.

    Balkong:
    Balkong i söderläge mot den lugna innergården. Plats för bord och stolar eller annan önskad möblering. Belagd med trägolv.

    Sovrum 1:
    Rymligt sovrum med tillhörande klädkammare. Fönster i två väderstreck ger ett behagligt ljusinsläpp. Plats för dubbelsäng och nattduksbord samt övrig möblering. I anslutning till rummet finner ni även linneskåp samt städskåp. Vitmålade väggar och parkettgolv.

    Sovrum 2:
    Perfekt utrymme för hemmakontor, gästrum eller barnkammare. God förvaring i form av garderob. Fönster mot innergård/balkong. I dagsläget möblerat med enkelsäng samt hyllsystem. Vitmålade väggar och parkettgolv.

    Badrum:
    Ljust och rymligt helkaklat badrum. Vitt kakel och grå klinkers i kustgranit. Utrustat med dusch med dubbla munstycken samt duschvägg, vitt handfat med tillhörande kommod, badrumsspegel med infällda LED-spotlights, handukstork samt Marbodal väggskåp. Monterade LED-spotlights med dimmerfunktion i taket.

    Gäst-WC/Tvättrum:
    Ljus helkaklad WC/tvättrum. Vitt kakel och grå klinker i kustgranit. Utrustat med tvättmaskin och torktumlare ifrån Bosch med en praktiskt vit arbetsbänk ovanpå. God förvaring i vita överskåp. Vitt handfat med väggspegel och vägglampa. WC i vitt porslin. Monterade LED-spotlights med dimmerfunktion i taket.

    Hall:
    Välkomnande hall med säkerhetsdörr mot trapphus. God förvaring i garderob och hatthylla i ek. Vitmålade väggar och parkettgolv.

    Varmt välkomna att höra av er för mer information.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    41301
    Lgh.nmr. LM
    1301
    Adress
    Finn Malmgrens väg 2A, 3tr
    Postnummer
    121 38
    Postort
    Johanneshov
    Område
    Hammarbyhöjden
    Boarea
    72 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Boareabeskrivning
    72 inne + 45 kvm terrass + balkong
    Antal rum
    3
    Hiss
    Ja
    Trappor
    3 av 3
    Andelstal
    1,894700
   • Föreningen
    Namn
    Brf Hydrografen 1
    Byggår
    2016

    Allmän information

    Bostadsrättsföreningen Hydrografen 1, registrerades hos Bolagsverket 2014-09-11 och är en äkta förening som äger marken. I föreningen Hydrografen finns det 59 lägenheter varav 3 lokaler samt gård med underliggande garage. Huset är ritat av den välkände arkitekten Thomas Sandell och blev färdigt för inflyttning i december 2016. Med inramade kvadratiska fönster och en ljus fasad ges byggnaden ett samtida och lekfullt uttryck. Föreningen godkänner delat ägande. Föreningens ekonomi förvaltas av Fastum.

    • Till lägenheten hör ett källarförråd.

    Besök gärna föreningens hemsida: https://www.hydrografen.se/

    Kommande avgiftsförändringar: Föreningen planerar att höja avgiften med 2% enligt den ekonomiska planen.

    Byggnaden

    Föreningens byggnad ritades av den välkände arkitekten Thomas Sandell, känd för b.la Gåshaga brygga och Stockholmsbörsen, och stod färdigt 2016. Med inramade kvadratiska fönster och en ljus fasad ges byggnaden ett samtida och lekfullt uttryck. Moderna bostäder i olika storlekar med gemensam innergård och garage i källarplan.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Uppvärmning via fjärrvärme. 3-glas fönster

    Renoveringar

    Då husen är nybyggda har det inte genomförts några större renoveringar ännu och det finns inte heller några större renoveringar planerade i närtid.

    Planerade renoveringar

    Då husen är nybyggda så finns det inga större renoveringar planerade.

    Övriga utrymmen

    Cykelrum.
    Barnvagns/rullstolsrum.
    Föreningsförråd.
    Avfallsstation med behållare.
    Gemensam gården som består av finplanerad mark med gräsytor, planteringar och plattbelagda gångar.

    TV/Internet

    Kabel-TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Telia. Basutbud ingår i månadsavgiften.

    Bredband: Leverantör: Telia. Bredband fiber 100 Mbit upp och ner. Ingår i månadsavgiften.

    Parkering

    Underliggande garage med 32 parkeringsplatser varav 31 med tillhörande förråd. Garageplatserna går att hyra för 1200 kr/mån, i dagsläget är det kö. Det finns även 3 MC-platser för ca 400 kr / mån. Det finns boendeparkering i området, f.n. kostar boendeparkering 500 kr/mån eller 35 kr/dygn.

   • Kostnader
    Månadsavgift
    4 688 kr/månad (värme, vatten och Internet)
    Hushållsel
    150 kr/månad
    Hemförsäkring
    150 kr/månad
    Summa driftskostnader
    300 kr/månad

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!