I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm

Fatburs Brunnsgata 22, 1tr

 • 75 kvm
 • 3
 • rum

  6 200 000 kr

  Såld

  Praktisk 3:a mitt på Södermalm med solig söderläge på balkongen, två sovrum och halvöppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Lägenheten nås bekvämt via hiss eller en trappa upp från entréplanet och har en rymlig hall med gott om avhängningsmöjligheter. Förvaringsutrymmen finns i garderober, separat klädkammare samt i källarförråd. Det stora badrummet är utrustat med badkar och tvättmaskin. Nära tillgång till utmärkta kommunikationer som tunnelbana, pendeltåg och bussar.

  • Välplanerad och funktionell layout.
  • Stora sociala ytor för umgänge.
  • Solsäker balkong mot lugn gård.
  • Låg belåningsgrad för ekonomiskt fördelaktigt boende.
  • Centralt läge med lugn atmosfär.
  • Stabil förening med hyresrätter kvar.
  • Närhet till kommunikationer och transport.
  • Rymligt badrum och källarförråd.
  Pris
  6 200 000 kr Såld
  Adress
  Fatburs Brunnsgata 22, 1tr
  Yta
  75 kvm
  Rum
  3 rok
  Trappor
  1
  Hiss
  Ja
  Avgift
  3 902 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Rumsbeskrivning

    Lägenheten ingår i en stor och stabil förening. Bostaden i sig är mycket välplanerad och har en stor balkong mot föreningens innergård. Två bra sovrum samt kök och vardagsrum i delvis öppen planlösning. Närheten till kommunikationer som tunnelbana, pendeltåg och bussar gör att du lätt och snabbt tar dig runt i stan.

    Hall: När du kliver in i lägenheten möts du av en välkomnande hall med gott om plats för ytterkläder. Det finns ett förvaringssystem längs ena väggen där du kan hänga upp dina kläder. I angränsning till hallen ligger badrummet och en rymlig klädkammare som ger extra förvaringsmöjligheter. På golvet i hallen ligger laminat och väggarna är gråmålade.

    Vardagsrum och kök - öppen planlösning: Rakt fram från hallen ligger vardagsrummet som har en delvis öppen planlösning mot köket. Detta skapar en luftig och rymlig sällskapsyta som blir en naturlig samlingsplats för både den lilla familjen och större sällskap. Rummen separeras endast av ett par skjutdörrar. Det finns en bra kontakt mellan köket och vardagsrummets sittgrupp, men varje del har ändå sin egen atmosfär. Vardagsrummet är mycket flexibelt möblerat och det finns gott om plats för både soffgrupp och annat möblemang enligt behov. Arbetsytor i köket är rymliga och inbjudande för matlagningssällskap. Köket är utrustat med kyl, frys, spis med häll och ugn, köksfläkt samt diskmaskin. Köksskåpen och arbetsbänkarna är vita och släta. Matplatsen är placerad vid fönstret och rymmer ett stort matbord, perfekt för tillställningar eller kalas.

    Balkong: Från köket har du utgång till balkongen som har ett söderläge. Balkongen blir din egen oas och suddar ut gränsen mellan ute- och innemiljö. Här finns gott om plats för bord och stolar där du kan njuta av solen och friska luften. Du har också möjlighet att odla dina favoritkryddor eller till och med tomater för sommarens sallader. Du kan börja morgonen i lugn och ro med din frukostkopp helt för dig själv eller bjuda in vänner för mysiga stunder på kvällen.

    Sovrum: Till vänster om hallen finns ett av lägenhetens två sovrum. Här finns en garderob och tillräckligt med plats för en dubbelsäng, sängbord och annat möblemang efter behov. Väggarna är målade blå och det ligger laminatgolv i rummet.

    Sovrum: Bredvid köket ligger lägenhetens andra sovrum. Rummet har linoleumgolv och målade väggar och erbjuder en bekväm och mångsidig användning.

    Badrum: Lägenheten har ett stort badrum som är beklätt med kakelplattor på väggarna och våtrumsmatta på golvet. Ett. praktiskt badrum utrustat med ett bekvämt badkar för avkoppling, toalett, tvättmaskin för enkel hantering av tvätten, handdukstork för varma och fräscha handdukar, badrumsskåp för förvaring av toalettartiklar samt ett handfat.

    Källarförråd: Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett källarförråd. Detta ger dig extra utrymme för förvaring av säsongssaker, sportutrustning eller andra föremål som du inte använder dagligen.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    0104
    Lgh.nmr. LM
    1101
    Adress
    Fatburs Brunnsgata 22, 1tr
    Postnummer
    118 28
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm
    Boarea
    75 kvm
    Antal rum
    3
    Antal sovrum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    1
    Andelstal insats
    0.00615800
   • Föreningen
    Namn
    Brf Fatbursviken 2
    Byggår
    1988-1989

    Allmän information

    Föreningens fastighet har 9 portar på Fatburs Brunnsgata 12-22 och Swedenborgsgatan 24-28 med totalt 178 lägenheter, 16 hyresrätter samt 12 lokaler. Tomträtt, med tioårigt avtal som gäller t o m 2029. Belåningsgraden är f.n. 3 985 kr/kvm och föreningen följer räntemarknaden men har bedömt att avgifterna inte kommer att behöva höjas under året. Föreningen har under 2023 gjort en extraamortering på 10 milj kr vilket kommer leda till en ny belåningsgrad på ca 2 962 kr/kvm.

    Till lägenheten hör nyttjanderätt till ett källarförråd.

    Besök gärna föreningens hemsida på www.fatbursviken.se.

    Föreningen har en väldigt god ekonomi och har kunnat bjuda på månadsavgiften i december när ekonomin tillåter. Inga beslut om förändringar av månadsavgiften.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Uppvärmning: Fjärrvärme. Ventilation: Mekanisk frånluftsventilation.

    Renoveringar

    Nya hissar i alla portarna 2016.
    Nytt låssystem 2017.
    Stammar bytta i hela fastigheten 2020, detta kunde göras via schakten inuti väggarna och behövde därför ej riva badrummen.
    Alla portar byttes 2022.

    Planerade renoveringar

    Ingen större renovering/reparation utan löpande underhåll kommer att utföras.

    Övriga utrymmen

    Föreningen har en lokal i huset som går att hyra för möten, barnkalas eller andra festliga tillfällen. Lokalen är belägen på gårdsplanet mellan uppgång 24 och 26. Med god vilja kan man sitta 36 personer i stora rummet. All köksutrustning finns, liksom diskmaskin, kyl/frys, mikro och kaffebryggare. I föreningen finns även en övernattningslägenhet i den finns fyra sängar med madrasser, täcken och kuddar.

    I föreningen finns även en tvättstuga samt cykelförråd i varje trappuppgång. I porten bredvid finns även barnvagnsförråd.

    TV/Internet

    Kabel-TV via ComHem och internet via Stockholms stadsnät, ingår i avgiften.

    Parkering

    I fastigheten finns garage G, som ingår i Södra stationsområdets garagesamfällighet. All drift inklusive hantering av platserna sköts av HSB, service.stockholm@hsb.se, och inte av föreningen.

    Energideklaration

    Utfördes
    Måndag 6 jul 2020
    Energiprestanda
    171 kWh/m2
   • Kostnader
    Månadsavgift
    3 902 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
    Hushållsel
    150 kr/månad
    Hemförsäkring
    150 kr/månad
    Summa driftskostnader
    300 kr/månad

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!