I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm - Sofia

Färgargårdstorget 36

 • 62 kvm
 • 3
 • rum

  5 775 000 kr

  Såld

  Underbart hem med 50 kvm trädgård på Södermalm! Välkommen till denna yteffektiva och smart planerade trea som ”topp till tå”-renoverats med känsla och finess. Lägenheten karaktäriseras av en social planlösning mellan kök och vardagsrum. Här finns det gott om plats för matbord och soffa, både inne som ute - En perfekt sällskapsyta i sydväst-läge med sol långt in på kvällen. Kort och gott: En trea med trädgård på Södermalm!

  Lägenheten är belägen på en vacker del av Södermalm omgiven av parker och med direkt närhet till Hammarbykanalens promenadstråk samt Nytorgets puls och breda utbud av restauranger. Inom en minut från bostaden nås Vintertullstorget med mataffär, gym, restaurang och bussförbindelser. Inom 7-8 år planeras tunnelbanestationen Hammarby kanal stå klar, med närmaste uppgång vid Vintertullen på Katarina Bangata - Bara två stationer till Kungsträdgården.

  Lägenhetens fördelar:

  • Trädgård, en uteplats i sydvästläge med sol hela dagen.
  • Totalrenoverad 2018-2019 med påkostade materialval. All el är omdragen.
  • Fullt utrustat kök med social öppen planlösning mot vardagsrum och trädgård.
  • Stort helkaklat badrum med tvättmaskin, badkar/dusch, golvvärme och gott om förvaring.
  • Genomgående lägenhet med sjöutsikt över kanalen.
  • Smart planerad med platsbyggda hyllor och gott om förvaring i garderober i både hall och sovrum.
  • Stabil förening med god ekonomi, hiss, festlokal bastu, gym, gästlägenheter och garage.
  • Populär lummig innergård och trädgård mot Anna Lindhs park.
  • Fina promenadstråk längs Hammarby sjö, Lilla- och Stora Blecktornsparken samt Vitabergsparken.
  • Nytorgets breda utbud av restauranger, caféer och mysiga butiker inom 10 minuter.
  • 10 min till tunnelbana Skanstull och flertalet busslinjer inom några minuter.
  • Båtförbindelser till Hammarby Sjöstad, Masthamnen, Djurgården och Nybrokajen.

  Välkommen på visning!

  Pris
  5 775 000 kr /Såld
  Adress
  Färgargårdstorget 36
  Yta
  62 kvm
  Rum
  3 rok
  Trappor
  Entréplan med trädgård
  Avgift
  2 599 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (95 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Jag tror på varje bostad jag förmedlar. Under mina år som mäklare har jag lärt mig att framgång kräver hårt arbete, att vara påläst, lyhörd och se lösningar före problem. Jag arbetar därför med stort engagemang och vill att varje visningsbesökare ska förstå bostadens fulla potential. Hos mig köper du ett hem och när det är dags att sälja hittar jag en köpare till rätt pris. Behöver du en uppdaterad värdering, bankkontakt, uppmätning eller inredningskonsultation? - Hör av dig, vi fixar det.

  • Anna Lindhs park

   Innergård vid huvudentré

   Lilla Blecktornsparken

   Nytorget

   Nytorgsgatan mot Nytorget

   Sofia kyrka

   På toppen av Vitabergsparken

   Mot Vitabergsparken

   Hammarby kaj mot Skanstull

   Hammarby kaj mot Danvikstull

   Hammarby kaj mot Hammarby Sjöstad

   Hammarby Sjö och Hammarbybacken

   Anna Lindhs park

   Anna Lindhs park

   • Rumsbeskrivning

    Lägenheten disponeras med vardagsrum, kök och trädgård i en social planlösning, två sovrum, ett stort badrum och gott om förvaring i inbyggda garderober.

    2018/2019 renoverades hela lägenheten från grunden. Nya trägolv och målade väggar, tak samt snickerier. I samband med renoveringen drogs ny el i hela lägenheten. Köket har extra förvaring i över- och underskåp bakom spraymålade luckor, varav vissa i samma färg som väggen och de öppna hyllplanen. Köket har integrerad belysning, flera eluttag och bänkskiva samt stänkskydd i marmor. Den maskinella utrustningen består av spis med inbyggd fläkt, ugn, mikro, kyl/frys samt diskmaskin - Ett nyrenoverat kök med stor matplats, ute som inne.

    Mysig trädgård med vacker vy mot Anna Lindhs park och Hammarby Sjö. Här kan middagen serveras i eftermiddagssolen och bidra till guldkant i vardagen. Vardagsrummet är luftigt och rymmer soffgrupp. Den öppna planlösningen möjliggör middagar med många gäster och nivåskillnaden i taket ger en ombonad känsla och adderar en stor dos charm.

    Det större sovrummet har en inbyggd garderobsvägg och plats för både stor dubbelsäng, fåtölj och byrå. Det andra sovrummet ligger intill vardagsrummet och används idag som arbetsrum.

    Badrummet har inbyggda rör och Tapwell kranar. Vägghängd wc, handdukstork och handfatskommod med spegel. Badkar med duschvägg samt en avdelning med tvättmaskin. Inbyggda hyllor, spotlights, golvvärme och påkostade materialval ger en stilren och lyxig känsla i detta topprenoverade badrum.

    • Till lägenheten hör ett förråd.
    • Alla garantier, certifikat och intyg finns sparade från genomförda renoveringar.

    Välkommen att höra av dig för mer information.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    99-2171-3-322-6
    Lgh.nmr. LM
    1001
    Adress
    Färgargårdstorget 36
    Postnummer
    116 43
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm - Sofia
    Boarea
    62 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Boareabeskrivning
    Registrerad som 1 rum och kök i föreningens register.
    Antal rum
    3
    Trappor
    Entréplan med trädgård
    Andelstal insats
    0,16561
    Andelstal avgift
    0,16561
   • Föreningen
    Namn
    HSB Brf Hamnvakten i Stockholm
    Byggår
    1981-1982
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Marken är tomträtt

    Allmän information

    HSB:s Brf Hamnvakten i Stockholm bildades i samband med byggnationen och den omfattar 388 bostadsrättslägenheter och 50 lokaler. Välskött förening med god ekonomi och årliga överskott, stora avskrivningar och amorteringar på föreningens lån. Inga planer på att förändra månadsavgiften som har varit oförändrad sedan 2008.

    Föreningens hemsida:
    https://www.hamnvakten.se

    Värme- och ventilationsanläggning

    Föreningen är ansluten till kommunens fjärrvärmenät och uppvärmning ingår i avgiften.

    Renoveringar

    Väl underhållna fastigheter där föreningen följer en underhållsplan. Gårdarna har nyligen renoverats och nu planeras uppfräschning av portalerna samt uteplatserna framför tvättstugorna. Se vidare utförlig information i årsredovisningen och på föreningens hemsida: www.hamnvakten.se

    Övriga utrymmen

    Hamnvakten har flera fina fritidslokaler och tre övernattningslägenheter. Föreningens medlemmar kan via hemsidan boka festlokal, gym, bord & stolar, gästrum för övernattande gäster m.m.. Trapphusen städas en gång i veckan.

    Barnvagns- och cykelrum
    Det finns barnvagns- och cykelrum. Här kan man parkera åkdon som används regelbundet. Sådana som används mer sällan förvaras i lägenhetens källarförråd.

    Tvättstugor
    Föreningen har tre tvättstugor, en vid varje gård (invid Fgt 24, 32, resp. 34). Hushållsnyckeln fungerar till samtliga. Du kan använda alla tvättstugor och behöver inte hålla dig till den på "din" gård. Bokningstavlan i tvättstugans farstu täcker en månad. Här kan du boka tvättpass fr.o.m. kl 07.00. Parkera bokningspluggen på överblivna kartan under tavlan om du inte vill bestämma dig för en ny tvättid. Klockan 22.15 stängs strömmen till maskinerna av med tidur, för att säkra nattfriden. Varje tvättstuga har fem tvättmaskiner som fördelas på två samtidigt löpande pass; centrifug; torkskåp och tre torktumlare. För efterarbetning finns varm- och kallmangel; lakanssträckare samt strykbord med vattensprej och strykjärn. Därutöver finns en liten tvättmaskin och en tumlare för spontantvätt utan förbokning.

    TV/Internet

    Föreningen har ett avtal med Com Hem. Ett grundutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften. Den som vill kan köpa till fler tv-kanaler eller andra tjänster. Com Hem erbjuder även bredband. Du når Com Hems tjänster genom deras uttag med tre hål i väggen.

    Föreningen har även installerat egen fiber och är kund hos den tekniska operatören Open Universe. Genom deras öppna nät erbjuds ett stort utbud av tjänsteleverantörer inom bredband, tv och telefoni.

    Upplåten mark

    Nyttjanderätt av trädgård. En del av den i annonsen 50 kvm stora trädgården tillhör Stockholms stad.

    Parkering

    Föreningen äger ett parkeringsgarage "Pumpan" med 330 platser. Tillgång på plats kan kontrolleras med HSB Servicecenter.

    Energideklaration

    Utfördes
    Torsdag 28 jun 2018
    Energiprestanda
    124 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 599 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)
    Hushållsel
    120 kr/månad
    Hemförsäkring
    120 kr/månad
    Summa driftskostnader
    240 kr/månad
    Överlåtelseavgift
    1 183 kr
    Pantsättningsavgift
    1 183 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT 
 Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten. Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION 
Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

BOAREA
Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

ÖPPEN BUDGIVNING 
Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT
 Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!