I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Kungsholmen-Lilla essingen

Essinge brogata 19

 • 42 kvm
 • 1.5
 • rum

  2 900 000 kr

  SÅLD

  Charmig bostad belägen högt upp på en central adress mitt på Lilla Essingen! Lägenheten disponeras som en 2:a med ett ordentligt sovrum med innefönster och två stora fönsterpartier i allrum och kök som skapar ett fint ljusflöde. Här bor ni centralt och endast ett par minuter till buss, matvarubutiker, caféer och badplatser på sommaren! Välkommen på visning!

  Lägenhetens fördelar:

  • Balkong i solläge med snygg platsbyggd bänk.
  • Ordentligt kök med god förvaring.
  • Stort sovrum med plats för 1,60 säng och stor garderob.
  • Helkaklat badrum.
  • Perfekt boende för paret.
  Pris
  2 900 000 kr Såld
  Adress
  Essinge brogata 19
  Yta
  42 kvm
  Rum
  1.5 rok
  Trappor
  3 av 5
  Hiss
  Ja
  Avgift
  2 378 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (134 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning
    Rum Beskrivning

    Hall

    Hall med ljust parkettgolv och vita målade väggar. Gott om plats för förvaring genom hatthylla, skoställ och extra byrå för den som önskar.

    Sovrum

    Stort sovrum med ljust parkettgolv och vita målade väggar. I sovrummet får ni plats med 1,60 säng och stor garderob finns med skjutbara dubbeldörrar. Högst upp längst väggen finns innefönster för att släppa in ljus från allrummet.

    Kök

    I köket som ni tar er från hallen passerar ni två originalskåp med överskåp samt kyl/frys. Köket har gott om förvaring genom vita skåpsluckor och öppna hyllor. Kökets maskinella utrustning är spis/ugn, fläkt, kyl/frys och diskmaskin. Det finns också gott om plats för ett matbord för flera personer. Halv öppen planlösning till allrummet gör det till ett luftigt och social planlösning.

    Allrum

    Allrum med plats för soffa och soffbord samt byrå för den som önskar. Allrummet är välplanerat och utgång mot balkong finner ni här. Balkongen ligger i sydvästläge och har en platsbyggd bänk runt om. Perfekt för härliga sommardagar.

    Badrum

    Helkaklat badrum med mörkare klinkergolv och vita kaklade väggar. Badrummet är utrustat med spegelskåp, handfat med kommod, WC, handdukstorkare och dusch med glasdörrar.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    1036
    Lgh.nmr. LM
    1036
    Adress
    Essinge brogata 19
    Postnummer
    112 61
    Postort
    Stockholm
    Distrikt
    Stockholm
    Område
    Kungsholmen-Lilla essingen
    Boarea
    42 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    1,5
    Hiss
    Ja
    Trappor
    3 av 5
    Andelstal
    3,5045
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Brf Rensnålen 4
    Bildades
    2007
    Byggår
    1938
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Brf Rensnålen 4 bildades 2007 och har 35 stycken lägenheter varav 30 stycken är bostadsrätter och fem stycken är hyresrätter. Det finns också en lokal som är uthyrd.

    Byggnaden

    Essinge Brogata 19 är ett flerbostadshus och byggt 1938 och består av 5 våningar med källare samt vind.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & frånluft.

    Renoveringar

    2008 Stambyte. 2010 Renoverat hissen. 2011 Renoverades entré och trapphus.

    Övriga utrymmen

    Det finns tvättstuga, förråd och cykelrum samtliga rum är belägna i källarplanet.

    TV/Internet

    Föreningen använder sig av Com hem för internet (fiber) & TV.

    Parkering

    Föreningen har inga parkeringsplatser. Det är boendeparkering via Stocksholm stad som finns. Kostnad är 15kr/timme mellan 07:00-19:00 måndag-fredag och lördag 11:00-16:00 10 kr/timme eller vid köp av månadsabonnemang 1100kr/ månad och gäller på den del som du är folkbokförd i.

    Energideklaration

    Utfördes
    Söndag 24 okt 2010
    Energiprestanda
    146 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 378 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    183 kr/månad
    Hemförsäkring
    166 kr/månad
    Gas
    220 kr/månad
    Obligatorisk avgift för bredband
    170 kr/månad
    Summa driftskostnader
    739 kr/månad
    Personer i hushållet
    2
    Överlåtelseavgift
    1169 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    448 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Liten Essing men stor Essens skulle nog de charmigt patriotiska lokalborna säga om denna ö i innerstans ytterkant, vars namn annars är lite utav ett mysterium. Tidigare var ön både känd som Hessingen och Äsingen, och kanske är det en tillhörighet som lilla syskon till Åsön (Södermalms tidigare namn) som åsyftas, trots att man alltid legat närmast Kungsholmen geografiskt. Idag är ön mer känd som ”Lilla Nice” på grund av sina vackra strandpromenader som omger ön eller ”Lillan” efter grannen Stora Essingen. Lilla Essingen var tidigare, innan urbaniseringen och industrialiseringen tog fart i stan, en populär sommardestination för stockholmarna. Här fanns pampiga sommarhus och mycket grönska, innan företag som Electrolux och Primus uppförde sina numera K-märkta fastigheter på ön för att tillverka bland annat lampor och dammsugare. Vi tror att de flesta Essingebor är väldigt nöjda med dagens kombination av de två epokerna, nämligen nationalromantiska fabriksfastigheter och en satsning på naturnära boende. Givetvis ryms oerhört mycket mer på Lilla Essingen idag, trots den lilla ytan! Moderna och hållbara lägenheter, lyxiga restauranger och pittoreska butiker samsas på ön som idag har väldigt bra förbindelser med Kungsholmen och övriga innerstan. De naturliga sjöbarriärerna till resten av världen skapar en mysig, särpräglad miljö på ön, och det är helt uppenbart att livet på Lilla Essingen skiljer sig från övriga innerstan, och förmodligen därför är det som ön har blivit så populär. Man kan helt enkelt få det bästa av två olika världar!

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!