I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm - Årstaviken

Eriksdalsgatan 32, 2tr

 • 78 kvm
 • 3
 • rum

  5 495 000 kr

  Välkommen

  Högst upp i Eriksdalslundens vackra trädgårdar finner ni denna enastående vindsetage. I populär och stabil förening från 1930, välkomnas ni till en lägenhet med bevarade tidstypiska detaljer så som generös takhöjd, djupa nischer och speglade trädörrar. Via arkitektritad trappa har denna tidigare tvåa med balkong förädlats till en fantastisk trea i två våningar.

  Lägenheten karaktäriseras av takbjälkar, den arkitektritade trappan samt den rymd som uppkommit mellan de två våningarna. Idag disponeras lägenheten med ett sovrum vilket bidrar till extra stora sociala ytor. Vardagsrum, kök och matplats blir härmed en central del i lägenheten med trappa mellan planen. Klädförvaring finns det gott om i såväl garderobsvägg i sovrum som klädkammare på övervåningen. Både kök och badrum är i gott skick. Kort och gott: Enastående vindsetage med balkong och sol större delen av dagen.

  Boarean är uppmätt till 61 kvm boyta och 16,8 kvm biyta. Biytan består av Ej mätvärt utrymme under snedtak. De 16,8 kvm består av golvyta under snedtak i rummet på övervåningen och i klädkammare.

  Lägenhetens fördelar:

  • Tidstypiska detaljer såsom generös takhöjd, djupa nischer och speglade trädörrar i kombination med modern arkitektritad trappa och takbjälkar.
  • Balkong mot Årstaviken med sol från 8-19 och sjöglimt mellan trädtopparna vintertid.
  • Rymligt vardagsrum med takfönster intill kök med matplats och en fantastisk rumskänsla.
  • Smart planerad med gott om förvaring och klädkammare.
  • Genomgående fina ytskikt.
  • Vacker fastighet från 1931 - Högst upp i Eriksdalslundens vackra trädgårdar.
  • Stabil förening från 1930 med 404 lägenheter och 21 lokaler.
  • Vackra omgivningar med Årstavikens storslagna promenadstråk.
  • Flera restauranger, caféer och mysiga butiker inom gångavstånd -
  • Bra kommunikationer med tunnelbana, bussar och pendeltåg inom 5-10 minuter.
  Pris
  5 495 000 kr /Bud
  Adress
  Eriksdalsgatan 32, 2tr
  Yta
  78 kvm
  Rum
  3 rok
  Trappor
  2 av 2
  Avgift
  2 929 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (90 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Jag tror på varje bostad jag förmedlar. Under mina år som mäklare har jag lärt mig att framgång kräver hårt arbete, att vara påläst, lyhörd och se lösningar före problem. Jag arbetar därför med stort engagemang och vill att varje visningsbesökare ska förstå bostadens fulla potential. Hos mig köper du ett hem och när det är dags att sälja hittar jag en köpare till rätt pris. Behöver du en uppdaterad värdering, bankkontakt, uppmätning eller inredningskonsultation? - Hör av dig, vi fixar det.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    105
    Lgh.nmr. LM
    1203
    Adress
    Eriksdalsgatan 32, 2tr
    Postnummer
    118 59
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm - Årstaviken
    Boarea
    78 kvm
    Boarea enligt
    Mätning
    Boareabeskrivning
    Boarean är uppmätt till 61 kvm boyta och 16,8 kvm biyta. Biytan består av Ej mätvärt utrymme under snedtak. De 16,8 kvm består av golvyta under snedtak i rummet på övervåningen och i klädkammare.
    Antal rum
    3
    Hiss
    Nej
    Trappor
    2 av 2
    Andelstal insats
    0,24012
    Andelstal avgift
    0,30844
   • Föreningen
    Namn
    HSB brf Axet
    Bildades
    1930
    Byggår
    1931
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    HSB föreningen Axet är en välskött och populär förening med en stabil ekonomi. Den bildades i början av 1930-talet och och är en av Stockholms största och äldsta bostadsrättsföreningar. Föreningen omfattar 404 lägenheter samt 21 lokaler. Föreningen äger marken. Föreningen har en mycket bra hemsida: www.brfaxet.se. Här finns den allmänna informationen om bostadsrättsföreningen och dess fastigheter. En anställd fastighetsskötare som känner till fastigheterna väl, sköter föreningens allmänna utrymmen, såväl inomhus som utomhus.

    Föreningen godkänner delat ägande under förutsättning att den som bor i lägenheten äger minst 50%. Juridisk person godkänns ej.

    Hushållsel Föreningen har ett system där medlemmarna samköper el, vilket innebär att den enskilde bostadsrättsinnehavaren inte behöver ha ett eget el-abonnemang. Elkostnaden vidaredebiteras bostadsrättsinnehavarna genom ett tillägg på månadsavgifternas avier.

    Renoveringar

    Fastigheterna i föreningen totalrenoverades 1984-1992, med bla stambyte i kök och badrum samt byte av elstigar. För mer information om specifik fastighet besök föreningens hemsida och läs mer under underhållsplaner.

    Övriga utrymmen

    Föreningen har ett flertal gemensamhetsutrymmen såsom bastu, solarium, hobbylokaler, cykelförråd, föreningslokal och 2 övernattningsrum med pentry, dusch och toalett. I föreningen finns det både grovtvätt samt fem tvättstugor med tork- och mangelrum. I tre av tvättstugorna finns dessutom sk. spontantvätt, obokningsbara tvättmaskiner. Föreningens område är mycket trivsamt och lugnt med gröna vackra innergårdar. Bersåerna som finns mellan föreningens olika hus inbjuder till mysiga fikastunder eller härliga middagar. Det finns även möjlighet att ha en egen odlingslott inne på den prunkande innergården för att odla sina egna kryddor.

    TV/Internet

    Föreningen har avtal med Com hem om distribution av kabel-TV. Se www.comhem.se för utbud, kanalinställningar m.m. Avgiften för kabel-TV ingår i hyran. Om ni önskar fler kanaler kan ni hyra en dekoder och abonnera på extrakanaler. Föreningen har ett bredbandsavtal med Bahnhof. Bredband via fiber ingår i avgiften tillsammans med router.

    Parkering

    Boendeparkering finns på gatan där det är förvånansvärt lätt att få parkeringsplats. Goda kommunikationer med bl.a. buss 3 och 4 runt hörnet samt tunnelbanestationen Skanstull mycket nära. Även Södra Station och pendeltågen är endast några minuter bort.

    Energideklaration

    Utfördes
    Onsdag 24 sep 2014
    Energiprestanda
    146 kWh/m2
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 929 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
    Hushållsel
    150 kr/månad
    Hemförsäkring
    120 kr/månad
    Summa driftskostnader
    270 kr/månad
    Överlåtelseavgift
    1.182,50 betalas av Säljare
    Pantsättningsavgift
    473 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Centralt vid Skanstull och samtidigt mitt i lugnet som accentueras av trygga ljud från susande träd och vågor som slår mot strandkanten precis runt hörnet. En promenad bland kolonilotterna längs Anna Lindhagens väg, som ligger granne med detta hus, är ett fint söndagsnöje liksom en joggingtur längs Årstaviken - eller ett morgondopp. Ett boende i ett av Stockholms mest populära stråk, med folkmyller, storstadspuls, nöjen och all tänkbar service i kvarteren. Eriksdalsbadet med utomhusbad om sommaren är särskilt härligt att ha i kvarteren. Hela Söder ligger för dina fötter och i ditt nya område finns även flera trevliga kvarterskrogar, till exempel hittar du Stockholms bästa food court Teatern i köpcentret Ringen. Och bättre kommunikationer än i dessa kvarter är svårt att finna - Tuben tar du från Skanstull liksom flera innerstadsbussar. Pendeltåget från Södra Station tar dig till city på ett par minuter och sedan vidare mot till exempel Arlanda.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT 
 Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten. Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION 
Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

BOAREA
Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

ÖPPEN BUDGIVNING 
Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT
 Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!