I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm

Dörjgränd 2

 • 55 kvm
 • 2
 • rum

  Välkommen till Dröjgränd 2, 1tr!

  Tillfälle att förvärva en välplanerad 2:a i gott skick i ett lugnt område nära grönskan och vattnet! Bostaden är smart planerad med två rymliga sovrum och god förvaring genom en stor klädkammare. Fint kök med bra arbetsytor och stort badrum utrustat med tvättmaskin och torktumlare. Stabil förening med trevlig innergård och nära lekpark samt grönområden. Närmsta T-bana är Skanstull där ni finner all tänkbar service. Trevliga promenadstråk längs med vattnet, precis vid kajen. Varmt välkommen att anmäla ditt intresse redan idag!

  Bostadens fördelar:

  • Välplanerad 2:a
  • Hörnläge
  • Fönster åt två väderstreck
  • Fint skick
  • Fullt utrustad
  • Minimal insyn
  • Lugn adress
  • Nära T-bana Skanstull

  Välkommen in, välkommen hem!

  Adress
  Dörjgränd 2
  Yta
  55 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  1
  Hiss
  Ja
  Avgift
  2 163 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4.9 i betyg (113 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    15824-01-01-00213
    Lgh.nmr. LM
    1002
    Adress
    Dörjgränd 2
    Postnummer
    116 68
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm
    Boarea
    55 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Boareabeskrivning
    Enligt förteckningen är det 2 rum och kök.
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    1
    Andelstal
    0,002759200
    Andelstal insats
    0,002779100
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Brf Tullstugan 3
    Bildades
    1993
    Byggår
    1993
    Markägare
    Marken är tomträtt

    Allmän information

    Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 263 lägenheter varav 229 upplåtes med bostadsrätt och 34 hyresrättslägenheter. Det finns även 7 lokaler på markplan som tillhör föreningen och hyrs ut till olika företag och föreningar. Föreningen köpte huset 2001 (tomträtt). Till föreningen tillhör adresserna Trålgränd 1–5 & 5 A-B, Tullgårdsgränd 8,9,10, Dörjgränd 2–6 och Ljustergränd1-5 & 5A+B.

    Byggnaden

    Flerfamiljshus

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & tilluft via ventiler under fönstren.

    Renoveringar

    • 2020 renovering hyresrätterna.
    • 2021 solceller på tak
    • 2021 digitala låssystem på hela fastigheten

    Planerade renoveringar

    • OVK 2022

    Övriga utrymmen

    Det finns totalt fyra tvättstugor i föreningen samt två grovtvättstugor. Varje tvättstuga har två bokningsbara tvättrum med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp samt tvättfat. Ett tvättrum är inte bokningsbart. Bokning av tvättstuga sker genom föreningens digitala bokningssystem. Föreningen har en gemensamhetslokal som alla i föreningen kan hyra. Den är ca 100 kvm stor belägen på markplan på Ljustergränd 5 med ingång från kajen. Utrustning finns för ca 50 sittande gäster. Det finns också gästlägenhet, lägenheten kan endast hyras/bokas av boende i föreningen. Lägenheten har två rum (2 sängar i vardera rum) plus en tältsäng. Lägenheten ligger i bottenplan på Dörjgränd 4. I lägenheten finns pentry, mikrovågsugn, köksporslin samt toalett och dusch.

    TV/Internet

    Föreningen är ansluten till ComHem och deras basutbud ingår i hyran/avgiften. Bredband via Ownit AB för en kostnad. Bredbandshastigheten är 100 Mbit/s i båda riktningarna och kostnaden är 145 kr/månad. Den boende tecknar eget avtal med Ownit, inget som sker automatiskt.

    Parkering

    I Garaget som tillhör föreningen finns 92 garageplatser med infart från Tullgårdsgatan 9. Plats kan hyras till en kostnad om ca 1400 kr/månad. Här finns även 1 MC-platser och möjlighet till elbilladdningsplatser. Pris för elplats är 1950 kronor (1400 + 550 kr/mån för elplats) + faktisk elförbrukning (ca 100 kronor per månad i beroende av laddningsbehov).

    Energideklaration

    Utfördes
    Måndag 27 apr 2020
    Energiprestanda
    142 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 163 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)
    Avgiftsändringar

    För att det inte ska bli en stor chockhöjning när det nya tomträttsavtalet träder i kraft (2023) kommer vi att sprida ut kostnaderna och höja våra månadsavgifter med 4% i januari varje år med start i januari 2022 och under avtalsperioden fram till 2032.

    Hushållsel
    100 kr/månad
    Hemförsäkring
    100 kr/månad
    Summa driftskostnader
    200 kr/månad
    Personer i hushållet
    1
    Överlåtelseavgift
    1190 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    473 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Fiskargatan 8
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!