I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm

Dörjgränd 2

 • 55 kvm
 • 2.5
 • rum

  4 280 000 kr

  SÅLD!

  I ett lugnt område med attraktivt läge nära vatten och grönska ges nu tillfälle att förvärva en välplanerad 2,5:a om 55 kvm. Mitt emellan kajen vid Norra Hammarbys och Stora Blecktornsparken finner vi denna stilrena hörnlägenhet som har ett rikligt ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum ger en känsla av rymd och erbjuder trevliga sällskapsytor. Bostaden har hög boendekomfort med ett fullt utrustat kök och vardagslyx som badrum med tvättmaskin, torktumlare och badkar. Vardagsrummet rymmer både soffa och matplats intill fina höga fönsterpartier, vidare finns två sovrum vilket det större har plats för dubbelsäng och det mindre vid behov med fördel kan användas som arbetsrum. Köket är modernt och elegant designat med svarta skåpluckor med mässingsbeslag, bänkskiva i naturfärgat trä och rostfria vitvaror. I övrigt präglas lägenheten av ljusa ytskikt i varm kulör och fint genomgående parkettgolv.

  På Dörjsgränd bor man på ett utmärkt läge med SoFo och Skanstull inom promenadavstånd där det erbjuds ett oslagbart utbud av populära caféer, barer och restauranger som tex Thaiboat, Elefantpojken, Bleck och matscenen Teatern i Ringen centrum. Vid Skanstull finns bra kommunikationer med tunnelbanans gröna linje och ett flertal bussförbindelser såväl som all tänkbar service samlat. Goda motionsmöjligheter finns med trevliga promenadstråk längs med vattnet, precis vid kajen, motionsspår och utegym runt Årstaviken, Eriksdalshallen och Eriksdalsbadet och flera gym i närområdet. Ett mycket trivsamt område som erbjuder allt man kan önska!

  BRF Tullstugan 3 är en äkta förening med stabil ekonomi och låga avgifter. Föreningen erhåller intäkter från sju kommersiella lokaler samt en dold tillgång i form av 32 hyresrätter. Utöver lummiga gårdar med lekplatser har föreningen även gästlägenhet, festlokal, barnvagnsutrymmen och cykelförråd. Några hundra meter öster om Skanstull på Södermalm i området Sofia i centrala Stockholm, ligger bostadsrättsföreningen Tullstugan 3. Fastigheten är uppdelad i två kvarter och har totalt 263 lägenheter. Kvarteren stod inflyttningsklara 1994 och tillhör den allra första etappen i byggandet av Hammarby Sjöstad. Området präglas av Hammarbykanalens vatten, urbana promenadstråk, husbåtar och gröna områden i Stora Blecktornsparken, Tullgårdsparken, Vitabergsparken och Årstaviken.

  Pris
  4 280 000 kr SÅLD!
  Adress
  Dörjgränd 2
  Yta
  55 kvm
  Rum
  2.5 rok
  Trappor
  1
  Hiss
  Ja
  Avgift
  2 250 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (134 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning
    • Hall
     Välkomnande och rymlig hall med bra förvaring i flera garderober. Plats för förvaringsmöbel, klädhängare och skoställ. Innanför dörren finns en helkroppsspegel. Väggar målade i ljus varm kulör och ekparkett på golvet.

    • Kök
     Modernt fullt utrustat kök med gott om förvaringsutrymme i många köksskåp som har svarta skåpluckor med mässingsbeslag, bra arbetsytor på köksbänk i naturfärgat trä. Den maskinella utrustningen innefattar inbyggda vitvaror så som spis med induktion, köksfläkt, varmluftsugn, diskmaskin samt kyl och frys. Ovan köksbänken sitter vitt kakel som stänkskydd. Väggen intill köket är målad i ljus varm kulör, här finns ett fönster som ger ett bra ljusinsläpp. Ekparkett på golvet.

    • Vardagsrum/Matplats
     Öppen planlösning mellan vardagsrum och kök ger generös golvyta med plats för soffa, soffbord, matbord för ca 4-6 personer och tex vitrinskåp eller bokhyllor. Tre stora fönsterpartier ger bra ljusinsläpp och skapar en härlig atmosfär. Väggar målade i ljus varm kulör och ekparkett på golvet.

    • Sovrum
     Mysigt sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord, garderob eller annan förvaringsmöbel. Ett stort fönsterparti ger bra ljusinsläpp till rummet. Väggar målade i ljus varm kulör och ekparkett på golvet.

    • Sovrum/Arbetsrum
     Rum som kan användas som tex sovrum, arbetsrum eller hobbyrum med plats för säng eller soffa och övrigt möblemang alternativt det fullt utrustade arbetsrummet. Väggar målade i ljus varm kulör och ekparkett på golvet.

    • Badrum
     Kaklat badrum med tvättmaskin, torktumlare, badkar, duschvägg i glas, handukstork, handfat med stor kommod, spegel, WC. Ett mindre fönster släpper in naturligt ljus, vitt kakel på väggarna och blå våtrumsmatta på golvet.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    15824-01-01-00213
    Lgh.nmr. LM
    1002
    Adress
    Dörjgränd 2
    Postnummer
    116 68
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm
    Boarea
    55 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Boareabeskrivning
    Enligt förteckningen är det 2 rum och kök.
    Antal rum
    2,5
    Hiss
    Ja
    Trappor
    1
    Andelstal
    0,002759200
    Andelstal insats
    0,002779100
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Brf Tullstugan 3
    Bildades
    1993
    Byggår
    1993
    Markägare
    Marken är tomträtt

    Allmän information

    Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 263 lägenheter varav 229 upplåtes med bostadsrätt och 34 hyresrättslägenheter. Det finns även 7 lokaler på markplan som tillhör föreningen och hyrs ut till olika företag och föreningar. Föreningen köpte huset 2001 (tomträtt). Till föreningen tillhör adresserna Trålgränd 1–5 & 5 A-B, Tullgårdsgränd 8,9,10, Dörjgränd 2–6 och Ljustergränd1-5 & 5A+B.

    Byggnaden

    Flerfamiljshus

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & tilluft via ventiler under fönstren.

    Renoveringar

    • 2020 renovering hyresrätterna.
    • 2021 solceller på tak
    • 2021 digitala låssystem på hela fastigheten

    Planerade renoveringar

    • OVK 2022

    Övriga utrymmen

    Det finns totalt fyra tvättstugor i föreningen samt två grovtvättstugor. Varje tvättstuga har två bokningsbara tvättrum med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp samt tvättfat. Ett tvättrum är inte bokningsbart. Bokning av tvättstuga sker genom föreningens digitala bokningssystem. Föreningen har en gemensamhetslokal som alla i föreningen kan hyra. Den är ca 100 kvm stor belägen på markplan på Ljustergränd 5 med ingång från kajen. Utrustning finns för ca 50 sittande gäster. Det finns också gästlägenhet, lägenheten kan endast hyras/bokas av boende i föreningen. Lägenheten har två rum (2 sängar i vardera rum) plus en tältsäng. Lägenheten ligger i bottenplan på Dörjgränd 4. I lägenheten finns pentry, mikrovågsugn, köksporslin samt toalett och dusch.

    TV/Internet

    Föreningen är ansluten till ComHem och deras basutbud ingår i hyran/avgiften. Bredband via Ownit AB för en kostnad. Bredbandshastigheten är 100 Mbit/s i båda riktningarna och kostnaden är 145 kr/månad. Den boende tecknar eget avtal med Ownit, inget som sker automatiskt.

    Parkering

    I Garaget som tillhör föreningen finns 92 garageplatser med infart från Tullgårdsgatan 9. Plats kan hyras till en kostnad om ca 1400 kr/månad. Här finns även 1 MC-platser och möjlighet till elbilladdningsplatser. Pris för elplats är 1950 kronor (1400 + 550 kr/mån för elplats) + faktisk elförbrukning (ca 100 kronor per månad i beroende av laddningsbehov).

    Energideklaration

    Utfördes
    Måndag 27 apr 2020
    Energiprestanda
    142 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 250 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)
    Avgiftsändringar

    För att det inte ska bli en stor chockhöjning när det nya tomträttsavtalet träder i kraft (2023) kommer vi att sprida ut kostnaderna och höja våra månadsavgifter med 4% i januari varje år med start i januari 2022 och under avtalsperioden fram till 2032.

    Hushållsel
    100 kr/månad
    Hemförsäkring
    100 kr/månad
    Obligatorisk avgift för bredband
    145 kr/månad
    Summa driftskostnader
    345 kr/månad
    Personer i hushållet
    1
    Överlåtelseavgift
    1190 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    473 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!