I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Hägersten - Midsommarkransen/Telefonplan

Cedergrensvägen 53

 • 34.5 kvm
 • 2
 • rum

  2 520 000 kr

  SÅLD

  Härlig mini 2:a med en perfekt planlösning belägen i populära Telefonplan! Fönster i varje rum skapar en fin och ljus atmosfär i hela lägenheten. Här bor ni nära Telefonplans T-bana, matvarubutiker, caféer, restauranger och mycket mera. Välkommen på visning!

  Lägenhets fördelar:

  • Stort sovrum med plats dubbelsäng
  • Fönster mot två väderstreck och mot grönområden
  • Högt upp i huset
  • Fina originalfönster
  • T-bana väldigt nära

  Välkommen på visning!

  Pris
  2 520 000 kr /BUD
  Adress
  Cedergrensvägen 53
  Yta
  34.5 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  2
  Avgift
  2 291 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (132 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning
    Rum Beskrivning

    Hall

    Härlig hall med hatthylla och skoställ. 3 Stycken inbyggda garderober finns förvaring.

    Sovrum

    Sovrum med mörk målade väggar och ljust golv. Hår får ni plats för en stor säng. Det finns också yta för en byrå eller extra garderob för den som önskar.

    Vardagsrum

    Vardagsrum med ljusa väggar och fönster mot grönska. Plats för soffa, soffbord, TV och matbord med plats för flera personer.

    Kök

    Kök med vita skåpsluckor och gott om förvaring. Köket är utrustat med spis, ugn, fläkt, diskmaskin och kyl/frys.

    Badrum

    Badrum med vitt kakel på väggar och ljusblå plastmatta på golv. Badrummet är utrustat med WC, dusch, handfat, förvaringsskåp och vädringsfönster.

   • Fakta
    Lgh.nmr
    11533-06-01-1709
    Adress
    Cedergrensvägen 53
    Postnummer
    126 36
    Postort
    Hägersten
    Område
    Midsommarkransen/Telefonplan
    Boarea
    34.5 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Hiss
    Nej
    Trappor
    2
    Andelstal
    0,002181500
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Brf Tellusborgshus
    Bildades
    1939
    Byggår
    1939
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Marken är tomträtt

    Allmän information

    Brf Tellusborghus bildades 1939 och består av 350 lägenheter varav 349 är bostadsrätter och 1 är hyresrätt. Föreningen har 15 stycken lokaler bostadsrätt och 19 stycken med hyresrätt. Området LM-staden är kulturminnesmärkt sedan 1986 för att bevara byggnaders industriella historia.

    Byggnaden

    Föreningens fastigheter ligger på Valborgsmässovägen, Trettondagsvägen, LM Ericssons väg (ojämn sida), Cedergrensvägen (ojämn sida) samt Pingstvägen (första delen, jämn sida).

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & självdrag.

    Renoveringar

    • 1977/78 - Stambyte (V/A).
    • 1980- Byte av el-stigare.
    • 1991 - Fasadrenovering.
    • 1994 - Takrenovering.
    • 1995 - Renovering av trapphus.
    • 2001/2004 - Fönstermålning.
    • 2008 - Alla fönster har renoverats.
    • 2008 - Räcken på balkongerna samt garageportar byttes ut.
    • 2010 - Trapphusen målades om.
    • 2014 Renovering av föreningslokal.
    • 2014 installation av brandvarnare i gemensamma utrymmen.
    • 2015 Omyggnation av föreningslokal till gästlägenhet.
    • 2016 Omläggning av tak.
    • 2016 Installation av passagersystem.
    • Byte av avloppsrör av mark och källargolv på Cedergrensvägen.
    • Byte av avloppsrör av mark och källargolv på Cedergrensvägen och Trettondagsvägen 12-14.
     -Stamspolning 2018.

    Planerade renoveringar

    • Takrenovering
     Fastighetsägarna (FÄ) bistår styrelsen med förstudie och inhämtning av offerter. Förhoppningen är att både påbörja och avsluta arbetet under 2019. Renoveringen inkl. även installation av de idag erforderliga säkerhetsanordningar för att takskottning kan utföras.
    • Horisontella avloppsstammar
     Det påbörjade projektet med att renovera dessa ska förhoppningsvis kunna återupptas och även avslutas under 2019 gällande återstående fastigheter.
    • Uthyrning av gamla SEB-lokalen-Valborgsmässovägen 48
     Detta är högt prioriterad. Flera intressenter finns och underlag för att kunna påbörja renovering tas fram i skrivande stund.
    • Byte av undercentral: planeras till sommar 2019
     Åtgärden krävs för tillgodose fullgod uppvärmning till alla föreningens fastigheter.
    • Dränering och tilläggsisolering runt affärslokaler

    Övriga utrymmen

    Föreningen har cykelrum, gästlägenhet, hobbylokal, föreningslokal, tvättstugor och grönområden som ingår som gemensamma utrymmen.

    • Det finns 15 stycken cykelrum runtom i föreningen.
    • Gästlägenheten rymmer totalt 4 personer och kostar 400kr/natt.
    • Hobbylokalen finns på Valborgsmässovägen 11.
    • Föreningslokalen är belägen i hus 12, Trettondagsvägen 6-8 och rymmer ca 30 sittande gäster samt kostar 500kr per tillfälle.

    Föreningen har två stycken tvättstugor, Trettondagsvägen 12 och Valborgsmässovägen 2. - Tvättstuga Trettondagsvägen har totalt 4 st tvättmaskinsgrupper med totalt 8 st tvättmaskiner + 1 st grovtvättmaskin. Övrig utrustning: centrifug, torktumlare, torkskåp och torkrum.
    - Tvättstuga Valborgsmässovägen har totalt 3 st tvättmaskinsgrupper med totalt 6 st tvättmaskiner. Övrig utrustning: torktumlare, torkskåp, torkrum.

    TV/Internet

    Föreningen är ansluten till Comhem för bredband och TV.

    Energideklaration

    Utfördes
    Måndag 18 jan 2010
    Energiprestanda
    216 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 291 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
    Hushållsel
    150 kr/månad
    Summa driftskostnader
    150 kr/månad
    Personer i hushållet
    2
    Överlåtelseavgift
    1169 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    468 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    I början av 1900-talet var Hägersten väldigt glest bebyggt, och hit kom stockholmarna mest under sommarmånaderna för att undfly innerstadens stress. Dagens hipstervänliga och charmiga Midsommarkransen är faktiskt uppkallat efter en pittoresk och lantlig 1700-tals krog. Även om det fanns industri här redan på 1800-talet, så började denna del av staden bubbla på allvar när en viss LM Ericsson uppförde en ny fabrik här som stod klar 1940. Många av dagens charmiga trevåningshus som är karakteristiska för detta område tillkom just då, mitt under brinnande världskrig, som bostäder åt fabriksarbetarna och deras familjer. Mycket av arkitekturen från tidigt 1900-tal finns bevarat, men nu huserar istället kvalitativa restauranger, caféer och affärer i de vackra industribyggnaderna. De närliggande områdena som Aspudden, Gröndal och Telefonplan osar inte längre av svavel och olja från verkstäder och hamnar, istället kantar vackra grönområden och lägenheter Mälarens stränder bara några få hundra meter från de charmiga centrumområdena som kommit att kallas för ”Stockholms Brooklyn”. Ändå vore det orättvist att begränsa dagens Hägersten till ett område endast för den yngre generationen. Många av huvudstadens kulturellt engagerade invånare har valt att bosätta sig här, vilket har haft en positiv inverkan på utbudet av till exempel teatrar, konstnärsstudios och föreningsaktiviteter. Här frodas både barnfamiljer samt pensionärer, och mycket av det ”gamla Stockholm” är omsorgsfullt bevarat, vilket gör Hägersten till den perfekta stadsdelen för dig som vill ha storstadens möjligheter och förstadens miljö

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!