I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm-Nytorget

Brännerigatan 1

 • 47 kvm
 • 2
 • rum

  Välkommen till Brännerigatan 1, 2tr!

  Varmt välkommen till Brännerigatan 1, en fantastik välplanerad 2:a på en attraktiv och lugn adress. Bostaden har fler underbara detaljer så som, bevarade originalgolv, spegeldörrar och spröjsade fönster. Här bor ni med utsikt över takåsarna och med en takhöjd på ca 2,6 meter i bostaden, vilket skapar ett fint ljus samt härlig atmosfär i hela lägenheten. Den är också välplanerad med ett rymligt sovrum, välplanerat kök samt ett stort socialt vardagsrum. Här bor du på en av Söders lugnaste gator - ett suveränt läge mittemellan Nytorget och Skanstull, granne med konstnärsateljéer, Nackas hörna och Katarina Bangatas lummiga allé. Här kommer ni att trivas, anmäl ditt intresse redan idag!

  Bostadens fördelar:

  • Fina detaljer, originalgolv, spegeldörrar och spröjsade fönster      
  • Utsikt över takåsarna      
  • Välplanerad planlösning med smart fördelning av sovrum och vardagsrum
  • Praktisk walk-in closet     
  • Stort socialt vardagsrum     
  • 2.5 trappor upp i fastigheten      
  • Takhöjd på ca 2,6 meter      
  • Attraktiv adress på lugn gata men också väldigt nära pulsen på Nytorget      
  • Mycket välskött förening

  Välkommen in, välkommen hem!

  Adress
  Brännerigatan 1
  Yta
  47 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  2
  Hiss
  Ja
  Avgift
  1 982 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4.9 i betyg (104 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning
    • Hall
     Hall med bevarat vackert originalgolv och vitmålade väggar. Plats för krokar och skoställ samt en smart inbyggd klädkammare med mörka skjutdörrar där ni har goda förvaringsmöjligheter.

    • Sovrum
     Sovrum med fina vita dubbeldörrar som öppnar upp rummet tillsammans med bevarat originalgolv och ljusmålade väggar gör rummet väldigt ljust och härligt. Möjlighet för plats för stor säng med tillhörande sängbord. Fönster mot lugna enkelriktade Brännerigatan och frostat fönster mot kök.

    • Vardagsrum
     Socialt och stort vardagsrum med ett fint ljusinsläpp från det spröjsade fönstret som vetter ut mot takåsarna. Här får ni plats med soffa med tillhörande soffbord, matbord förflera personer samt TV-möbel för den som vill. Bevarat originalgolv med ljusmålade väggar.

    • Kök
     Stilrent kök med praktisk förvaring genom underskåp och överskåp i vit kulör samt öppna planhyllor för förvaring. Smart frostat fönster mot sovrum släpper in ljus i hela köket. Det är utrustat med spis, ugn, kyl/frys, diskho och diskmaskin.

    • Badrum
     Rymligt helkaklat badrum med klinkergolv och ljusa kaklade väggar. Badrummet är utrustat med dusch, handfat, badrumsskåp och WC. Plats för badkar alternativt tvättmaskin.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    30
    Lgh.nmr. LM
    1202
    Adress
    Brännerigatan 1
    Postnummer
    116 38
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm-Nytorget
    Boarea
    47 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Boareabeskrivning
    Enligt lägenhetsförteckningen är den registrerad som 1 rum och kök.
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    2
    Andelstal
    1,4571%
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Brf Plogen nr 13 i Stockholm
    Bildades
    1999
    Byggår
    1927
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Föreningen bildades 1998 och förvärvade 1999 fastigheten Plogen 13. Föreningen består av 52 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 3 lokaler (total lokalyta 807 kvm) med hyresrätt. Dessutom finns ett garage med 19 platser i fastigheten. Föreningen äger marken.

    Byggnaden

    Flerfamiljshus och fasaden är tidstypiskt klassicistisk och elegant, välbevarad och med många fina detaljer, inte minst trapphusen och portalerna.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & Självdrag

    Renoveringar

    • 2019-2020 Nytt låssystem med digitala passerbrickor
    • 2019-2020 Övervakningskameror sätts upp i garage och entréplan i samtliga trapphus
    • 2019-2020 Internetanslutning till de nya porttelefonerna. Även internet till styrelserum. Wi-fi styrelserum och föreningslokal
    • 2018 Hissrenovering
    • 2016 Upprustning av balkonger
    • 2015 Stamspolning och OVK
    • 2014 Fönsterrenovering
    • 2012 Nytt fläktsystem
    • 2009 Källaren renoveras och nya förråd byggs
    • 2008 Trapphusmålning
    • 2007-2008 Tvättstugan renoverades
    • 2003 Takrenovering
    • 1990 Stambyte samt nya elstigare.

    Övriga utrymmen

    För de boende finns en gemensam innergård med lekplats, två pergolor, utemöbler och grillplats. I huset finns en föreningslokal/musikrum, cykelförråd, barnvagnsrum, garage och en välutrustad och generös tvättstuga. Till lägenheten hör ett förråd i källaren om ca 3 kvm.

    TV/Internet

    Fiber finns indraget. Det är Open net, vilket betyder att man väljer leverantör och abonnemang efter eget önskemål.

    Parkering

    Föreningen har även 19 garageplatser för bil och 3 för mc samt 1 parkeringsplats utomhus. Kostnaden för en garageplats är 950 kr/mån och för mc ca 350 kr/mån. För närvarande står 5-6 personer i interna kön.

   • Kostnader
    Månadsavgift
    1 982 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    266 kr/månad
    Hemförsäkring
    275 kr/månad
    Summa driftskostnader
    541 kr/månad
    Personer i hushållet
    1
    Överlåtelseavgift
    1190 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    473 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Energideklaration
    Status
    Energideklaration ej utförd
   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Fiskargatan 8
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!