I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm

Bondegatan 72B

 • 54 kvm
 • 2.5
 • rum

  6 600 000 kr

  Välkommen till Bondegatan 72B, Vindslägenhet!

  Fantastisk vindslägenhet med hela 70 kvm välplanerad golvyta med öppen spis samt bastu på attraktiv adress högst upp på Bondegatan bredvid Vitabergsparken endast ett stenkast från Nytorget! Nu har ni chansen att införskaffa er drömbostad. Den unika bostaden med en öppen social planlösning har flera underbara detaljer såsom välbevarade takbjälkar, generös takhöjd, platsbyggd smakfullt kök och förvaring samt vacker oljad parkettgolv. Bostaden har fönster åt två väderstreck som ger mycket ljus och skapar rätt atmosfär i hela bostaden. Bostaden är byggd med perfektion där varje kvadratmeter nyttjas och samtliga materialval är väl valda.

  Bostadens fördelar:

  • Vindsvåning högst upp med takbjälkar och en härlig takhöjd
  • Attraktiv adress högst upp på Bondegatan
  • Specialdesignad öppen spis
  • Exklusivt badrum med bastu
  • Perfekt planlösning på 70 kvm golvyta och härlig karaktär
  • Påkostade materialval
  • God platsbyggd förvaring - varje kvadratmeter nyttjas väl
  • Vitabergsparken och Nytorget runt knuten
  • Nära till mysiga vinbarer, caféer och restauranger

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  6 600 000 kr SÅLD!
  Adress
  Bondegatan 72B
  Yta
  54 kvm + 16 kvm
  Rum
  2.5 rok
  Trappor
  6 av 6
  Hiss
  Ja
  Avgift
  3 011 kr/månad (värme, vatten och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (130 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning

    Lägenheten disponeras med genomgående oljad parkettgolv och stenklinkers (I kök och vid öppna spisen). Infällda spotlights är monterade och el finns i takbjälkar för den som vill installera tex Sonos system där. Extra tjock isolering i väggar (40cm) för behaglig temperatur alla årstider. Alla väggar har mdf-skiva bakom för montering av tavlor och dyl.

    • Hall
     Välkomnande hall med ljusa väggar och golv. Här finns skoskåp och hatthylla från Norrgavel samt ett loft med stege (stege ingår ej i köpet) ovanför med oljad parkettgolv som fungerar utmärkt som ett extra förvaringsutrymme.

    • Vardagsrum & kök
     Fantastiskt rum med flera takfönster som släpper in rikligt med ljus och en öppen planlösning tillsammans med den specialdesignade öppna spisen är oslagbar. Vardagsrummet går med enkelhet disponera väl med soffa, soffbord och fåtölj samt matbord med plats för fler personer. Flera smarta platsbyggda upphöjningar gör att det går att använda som sittplatser eller att ha skåp eller liknande för bäst nyttjande. En halv köksö skiljer av rummet från köket har en snygg nätt fläkt som skapar balans mellan rummen. Det platsbyggda köket är från Ballingslöv är utrustat med ugn, keramikhäll (Bosch), integrerad diskmaskin, (Siemens), integrerad Micro (Bosch), kyl/frys (Electrolux), vinkyl (ej fungerande), fläkt (Thermex) och blandare (Grohe). Bänkskiva från Bror Törer, Virgina black i polerad granit från Brasilien. Bakom köket längs med väggen finns det utrymme som används som smart förvaring.

    • Sovrum 1
     Sovrum med plats för stor dubbelsäng med tillhörande sängbord. Stor inredd klädkammare med Elfa-system för förvaring av kläder.

    • Sovrum 2/Arbetsrum
     Sovrum med plats för säng och nattduksbord samt skrivbord. Rummet kan disponeras som sovrum eller arbetsrum och har ett snyggt innefönster som ger ljus in.

    • Badrum
     Helkaklat badrum i mosaik. Badrummet är utrustat med handfat (Villeroy & Boch) med infälld kran, badrumsskåp i ek (Norrgavel), vägghängd WC, dusch (Mora MMIX) och infällda spotlights samt golvvärme. Här finns också bastun som är inglasad och byggt av al och asp inredning med detaljer i ädelträ. Vackert takfönster i bastun.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    673
    Lgh.nmr. LM
    1602
    Adress
    Bondegatan 72B
    Postnummer
    116 33
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm
    Boarea
    54 kvm + 16 kvm
    Boarea enligt
    Mätning
    Boareabeskrivning
    Enligt förteckningen från föreningen är boarean 56 kvm.
    Antal rum
    2,5
    Hiss
    Ja
    Trappor
    6 av 6
    Andelstal
    1,97180%
    Andelstal avgift
    2,14%
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Brf kopparbonden
    Bildades
    2000
    Byggår
    1923
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Marken är tomträtt

    Allmän information

    Föreningen bildades 2000 och består i dag av 41 lägenheter, varav 4 st fortfarande upplåts med hyresrätt samt en lokal. Huset uppfördes 1923–1924 av Stockholm stad och arkitekt var Gustav Laurelius (f 1885), som ritade ytterligare ett tiotal bostadshus i Stockholm på 1920- och 1930 talet. Arkitekturen är präglad av 20-talets nordiska klassicism. Tidstypiska drag är den rena släta väggytan med fönstren jämt fördelade, de dekorativa inslagen med festonger och tunna pilastrar över flera våningar liksom det högt uppstickande gavelkrönet som blev möjligt med den nya stadsplaneringen som blev antagen 1907.

    Ekonomi Brf Kopparbonden är en välskött förening med god ekonomi. Lågt belånade (Belåning) och har 4 stycken hyresrätter kvar som är en tillgång (dolt kapital). Föreningen är äkta. Juridisk person godkänns inte.

    Byggnaden

    Flerfamiljshus

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & Självdrag

    Renoveringar

    • 1978 Genomfördes ett stambyte i fastigheten
    • 2002 Renoverades fönstren
    • 2003 I samband med vindsbyggnationen som påbörjades under 2003, genomfördes ett omfattande underhålls och förnyelsearbete med bl.a. ny takbeklädnad samt nya varvtalsstyrda frånluftsfläktar
    • 2004 Renoverades fasaden och fick samtidigt ny puts
    • 2005 Målades trapphusen och all belysning byttes i trapphus och portvalv. Samma år byggdes balkongerna
    • 2006 Stamspolning ​
    • 2007 Energibesiktning som resulterade i att samtliga äldre termostater byttes ut
    • 2011 Stamspolning
    • 2013/2014 Renovering fönster
    • 2015 Putsningsarbeten fasader
    • 2020 Upprustning av gård
    • 2020 Stamspolning

    Övriga utrymmen

    Det finns en mycket vacker gemensam innergård där det finns utemöbler och grill. Innergården är mysig och lummig med gröna växter och den är mycket barnvänlig med en sandlåda och bra lekytor. Föreningens medlemmar har tillgång till en välutrustad tvättstuga samt ett stort välfungerande soprum med goda källsorteringsmöjligheter samt ett cykelrum. I porten 72B finns även ett låst barnvagnsrum.

    TV/Internet

    Fastigheten är ansluten till kabel-TV via ComHem. Bredband och IP-telefoni via AllTele ingår i avgiften (100 Mbit).

    Energideklaration

    Utfördes
    Fredag 23 nov 2018
    Energiprestanda
    143 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    3 011 kr/månad (värme, vatten och Internet)
    Hushållsel
    150 kr/månad
    Hemförsäkring
    150 kr/månad
    Summa driftskostnader
    300 kr/månad

    Driftkostnaderna är uppskattade efter normal förbrukning enligt liknande bostäder.

    Personer i hushållet
    2
    Överlåtelseavgift
    1190 betalas av Säljare
    Pantsättningsavgift
    473 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer. Området kring Bondegatan kombinerar verkligen det bästa av myllrande storstad och avkopplande natur! Här bor du ett stenkast bort från trivsamma och lummiga Vitabergsparken, som är perfekt för en picknick i det gröna. Vitabergsparken är även känt för sina många kulturella evenemang. Vill du njuta av vacker utsikt är tipset att besöka Fållan.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!