I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm - Sofia

Bondegatan 51, 5tr

 • 44 kvm
 • 2
 • rum

  4 160 000 kr

  Såld

  Topprenoverad tvåa på populära Bondegatan 51! Ett inflyttningsklart hem präglat av en finish och finess utöver det vanliga med påkostade stilrena materialval. Hissen tar dig upp till lägenhetsplanet och in till denna yteffektiva och smart planerade 2:a med öppen, social planlösning och alla bekvämligheter en kan önska. - Ett modernt hem i en äldre fastighet.

  I entrén ligger ett slitstarkt klinkergolv, det finns dubbelgarderob med spegelglas och ingång till klädkammare med inbyggda spotlights. Ny el är dragen i hela lägenheten och alla strömbrytare är med funktionen dimmer. Golvet är ett vitpigmenterat oljat furugolv, dörrar och golvsocklar är av tidstypisk karaktär och vid fönsterna sitter platsbyggda elementskydd. Köket är stilrent med vita luckor, bänkskiva och golvsocklar i ek, induktionshäll med fläkt, integrerad diskmaskin och kylfrys. Badrum har infällda spotlight, stenklinker, golvvärme, vita väggar, badrumsmöbler från Gustavsberg och tvättmaskin. Kort och gott: Ett hem med "topp till tå"-renovering!

  Lägenhetens fördelar:

  • Nyrenoverad 30-talslägenhet med fantastisk finish.
  • Genomgående parkettgolv, högt till tak och bra ljusinsläpp.
  • Öppen, social planlösning mellan kök och vardagsrum.
  • Renoverat kök i vinkel med Tapwell kran och diskmaskin.
  • Stort badrum med dusch, påkostande materialval och tvättmaskin.
  • Bra förvaringsmöjligheter i klädkammare och platsbyggda garderober.
  • Bo vid Vitabergsparken och Nytorget med 10 minuter till T-bana.
  • Flera restauranger, caféer och mysiga butiker i närområdet.

  Välkommen på visning!

  Pris
  4 160 000 kr /Såld
  Adress
  Bondegatan 51, 5tr
  Yta
  44 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  5
  Hiss
  Ja
  Avgift
  2 433 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (95 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Jag tror på varje bostad jag förmedlar. Under mina år som mäklare har jag lärt mig att framgång kräver hårt arbete, att vara påläst, lyhörd och se lösningar före problem. Jag arbetar därför med stort engagemang och vill att varje visningsbesökare ska förstå bostadens fulla potential. Hos mig köper du ett hem och när det är dags att sälja hittar jag en köpare till rätt pris. Behöver du en uppdaterad värdering, bankkontakt, uppmätning eller inredningskonsultation? - Hör av dig, vi fixar det.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    151
    Adress
    Bondegatan 51, 5tr
    Postnummer
    116 33
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm - Sofia
    Boarea
    44 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    5
    Andelstal
    3,3536
   • Föreningen
    Namn
    Brf Bondegatan 51
    Byggår
    1937

    Allmän information

    Välskött fastighet på Bondegatan 51. Fastigheten ligger i kvarteret Veken, Sofia församling, på Södermalm i Stockholm. Huset är byggt 1937 med totalt 21 lägenheter fördelat på 5 ettor, 5 tvåor och 11 treor. Föreningen har god ekonomi med låg belåningsgrad och föreningen äger marken. I närområdet finns Vitbergsparken, Nytorget, bra kommunikationer, skolor, förskolor och bra restauranger och mataffärer. Föreningen godkänner delat ägande med krav på en fördelning om minst 90/10 samt att minst en av ägarna ska vara mantalskrivna på adressen. Juridisk person godkänns ej.

    Ekonomi: God ekonomi med låg belåningsgrad (3748 kr per kvm boa, totalt 5.000.000 kr i lån). I avgiften ingår värme, vatten och grundutbud TV via ComHem. Utöver avgiften tillkommer en avgift på 145 kr för bredband via Ownit, 100/100 Mbit/s.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Föreningen är ansluten till kommunens fjärrvärmenät och uppvärmning ingår i avgiften.

    Renoveringar

    Ny undercentral 2019. I februari 2018 spolades samtliga avloppsstammar i kök/badrum i varje lägenhet samt huvudstammar. Stammarna filmades i utvalda delar för att bedöma status. Stammarna var i gott skick. Under 2018 startades en process inför kommande renovering av fasad och ev ommålning av yttertak, renovering av fasad mot gård är påbörjad. Under 2017 genomfördes en trapphusrenovering där hela trapphuset renoverades med renovering av ytskikt samt ommålning av dörrar, tak, väggar, hissgaller och snickerier. Fönsterrenovering utfördes 2012. 1988 renoverades vatten- och avloppsstammar.

    Övriga utrymmen

    Fastigheten har en fin gemensam innergård med grill och utemöbler som går att boka på sommaren, det finns även en liten sandlåda med leksaker till de minsta. Tvättstuga med 2 maskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp, och 1 mangel. Cykelförråd, barnvagnsrum och källsortering för sopor.

    TV/Internet

    TV via ComHem, bredband Ownit.

    Energideklaration

    Kommentar

    Det finns ingen giltig energideklaration för denna fastighet. Föreningen har beställt en deklaration.

   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 433 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)
    Hushållsel
    120 kr/månad
    Hemförsäkring
    120 kr/månad
    Bredband
    145 kr/månad
    Summa driftskostnader
    385 kr/månad
    Överlåtelseavgift
    1163 betalas av Säljare
    Pantsättningsavgift
    465 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT 
 Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten. Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION 
Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

BOAREA
Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

ÖPPEN BUDGIVNING 
Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT
 Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!