I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm - Nytorget

Bondegatan 29, 2tr

 • 79 kvm
 • 3
 • rum

  6 490 000 kr

  Välkommen

  Välplanerad 3:a med balkong vid Nytorget, en lägenhet med renoveringsbehov i ett av ett Södermalms mest populära kvarter. Här ges chansen att sätta sin prägel på en redan bra och genomgående planlösning - stort lättmöblerat vardagsrum med fönster och balkong i söderläge och kök, matplats och två sovrum med fönster mot gård. Badrummet är nyligen renoverat i samband med stambyte. Bra förvaring i både hall, sovrum och kök.

  Pris
  6 490 000 kr /Bud
  Adress
  Bondegatan 29, 2tr
  Yta
  79 kvm
  Rum
  3 rok
  Trappor
  2
  Hiss
  Ja
  Avgift
  4 521 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (68 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Jag tror på varje bostad jag förmedlar. Under mina år som mäklare har jag lärt mig att framgång kräver hårt arbete, att vara påläst, lyhörd och se lösningar före problem. Jag arbetar därför med stort engangemang och vill att varje visningsbesökare ska förstå bostadens fulla potential och på så sätt buda/köpa med hjärtat före plånboken. Hos mig köper du ett hem och när det är dags att sälja hittar jag en köpare till rätt pris. Behöver du en uppdaterad värdering, bankkontakt, uppmätning eller inredningskonsultation? - Hör av dig, jag fixar det.

   • Rumsbeskrivning

    Öppen och välkomnande hall med goda förvaringsutrymmen samt avhängningsplats. Från hallen nås kök, vardagsrum, badrum samt det stora sovrummet.

    Vardagsrummet är stort och lättmöblerat och har plats för både soffa, tv-hörna, matbord samt arbetsplats. Här finner man även utgången till balkongen som ligger med soligt söderläge.

    Köket har två fönster mot innergården och har sittplats för upp till 6 personer. Mycket goda förvaringsutrymmen samt arbetsytor.

    Två stora sovrum som båda vetter in mot den lugna innergården. Stora sovrummet har plats för en dubbelsäng samt flertalet platsbyggda garderober. Det mindre sovrummet har anslutning från köket och fungerar perfekt som barnrum.

    Badrummet är stort, fräscht är förberett för tvättmaskin och nyligen renoverat i samband med stambytet.

    • Ett källarförråd tillhör lägenheten.
   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    123
    Lgh.nmr. LM
    1203
    Adress
    Bondegatan 29, 2tr
    Postnummer
    116 33
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm - Nytorget
    Boarea
    79 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    3
    Antal sovrum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    2
    Andelstal
    0,76185%
   • Föreningen
    Namn
    Brf Nyåsbo
    Byggår
    1968-70

    Allmän information

    Föreningen har 126 bostadsrätter och 12 hyreslägenheter om totalt 11 232 kvm och 20 lokaler om 3 507 kvm. Marken till fastigheten innehas med äganderätt. Föreningen följer en underhållsplan som ses över varje år. Vid genomgången planeras det kommande året i detalj och de kommande 5 åren mer översiktligt. Totalt har planen en tidshorisont på 30 år. Föreningens hemsida: www.nyasbo.se

    • Ett källarförråd tillhör lägenheten

    Renoveringar

    2020 - Stambyte och uppgradering av el till 3-fas fram till elcentral i lägenheterna.
    2019 - Åtgärder föranledda av OVK.
    2005 - Fasaden renoveras, ny puts utvändigt och ommålning i alla trapphus. Alla balkonger får ny beklädnad.
    2006 - Ljudisolering av alla fönster mot gatan.
    2007 - Ny ventilation lokaler i gatuplan. Gården renoverades. Restauranglokalen har totalrenoverats. Ventilationsarbetet påbörjades i två portar. Byte av fläktar på taket och fönsterventiler (spaltventiler) etc i lägenheterna i portarna Åsögatan 154A+B.
    2008 - Renovering av ventilationssystemet i alla 9 portar slutförs.
    2009 - Renovering av värmesystemet slutförs. Godkänd OVK. Övernattningsrum med fyra bäddar, pentry och toalett färdigställs.
    2010 - Renovering av balkonger mot Nytorgsgatan. Nya lokalytor på källarplan friställda för uthyrning.
    2011 - Ny belysning med automatisk dimmerfunktion för energibesparing på källarplan. Renovering av garageramp från Åsögatan till källarplan 1.
    2012 - Tätning av fogar och brunnar på tak.
    2014 - Omläggning av tak.
    2015 - Ombyggnation av takterasser. Renovering av garageramp från Bondegatan till övre källarplan.
    2016 - Stamspolning. OVK (Obligatorisk VentilationsKontroll).
    2017 - Brandsyn har gjorts och åtgärder har genomförts.
    2018 - Ny energideklaration. Uppfräschning av planteringar på innergården.

    Övriga utrymmen

    Finns barnvagnsrum?
    Ja, två barnvagnsrum, Bondegatan 29 och Åsögatan 154B.

    Finns cykelförråd?
    Ja, tre cykelrum, Åsögatan 154B och 158 samt vid Bondegatan 29.

    Finns övernattningsrum/gästlägenhet?
    Ja, rummet hyrs ut till föreningens medlemmar för tillresta gäster. Där finns fyra sängplatser, bord och stolar. Det finns också toalett och dusch, kaffebryggare, mikrovågsugn och vattenkokare. Man hyr rummet kl 12-12 och kostnaden fredag-söndag och helgdagar är 400 kronor per natt. För söndag-torsdag är kostnaden 300 kronor per natt.

    Finns en gemensam tvättstuga?
    Ja, två tvättstugor, Bondegatan 29 och Åsögatan 158. Tvättider är mån-fre 7-22 och lör-sön 9-22.

    Finns gemensam uteplats/innergård?
    Ja, innergård, grill, utemöbler och lekplats.

    Finns P-plats eller garage? Vad är kostnaden och eventuell kötid?
    Ja, 89 garageplatser med kö, anmälan görs skriftligen till styrelsen. Total garageyta är 2 150 kvm. Vid avflyttning upphör eventuell garageplats och dörröppningsdosan återlämnas.

   • Kostnader
    Månadsavgift
    4 521 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    200 kr/månad
    Hemförsäkring
    130 kr/månad
    Summa driftskostnader
    330 kr/månad
    Överlåtelseavgift
    1190

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT 
 Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten. Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION 
Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

BOAREA
Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

ÖPPEN BUDGIVNING 
Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT
 Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Fiskargatan 8
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!