I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm - Nytorget

Bondegatan 29, 2tr

 • 79 kvm
 • 3
 • rum

  7 000 000 kr

  Välkommen

  Renoverad och rymlig trea vid Nytorget på Södermalm. Lägenheten har en genomgående planlösning med vardagsrum och balkong i söderläge samt kök och två sovrum mot gård. Renoverat badrum med plats för tvättmaskin. Fem stora fönster och breda öppningar mellan hall, kök och vardagsrum skapar ljus och rymd till hela lägenheten. Ett inflyttningsklart och modernt hem med gott om yta i varje rum. Här finns plats för matbord i vardagsrum och kök samt dubbelsäng och garderober i båda sovrummen. Hiss finns.

  Målade ljusgrå väggar möter vita snickerier och vitpigmenterade ekgolv i alla rum.

  Lägenheten är belägen på omtyckt del av Södermalm med direkt närhet till det mesta inom service och livskvalitet. Inom några minuter nås Vitabergsparken, Nytorgets puls och områdets breda utbud av restauranger och butiker. Nära bussförbindelser, 10 minuter till tunnelbana.

  Lägenhetens fördelar:

  • Renoverad och fräsch trea med gott om yta i varje rum.
  • Badrum med plats för tvättmaskin och integrerade vitvaror i kök.
  • Bra planerad med förvaring i garderober i både hall och sovrum.
  • Garage, hiss, övernattningslägenhet, cykel och barnvagnsförråd finns.
  • Ett komplett boende i ett område med brett utbud av restauranger och butiker.
  • Flertalet busslinjer inom några minuter och 10 min till tunnelbana.

  Välkomna att kontakta mäklaren för mer information

  Pris
  7 000 000 kr /Bud
  Adress
  Bondegatan 29, 2tr
  Yta
  79 kvm
  Rum
  3 rok
  Trappor
  2
  Hiss
  Ja
  Avgift
  4 521 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Rumsbeskrivning

    Öppen och välkomnande hall i mitten av lägenheten med bra förvaringsutrymme i två garderober och i väggskåp med klädstång. Ingång till vardagsrum och kök via breda öppningar ger lägenheten en social planlösning. Från hallen nås även badrummet och det stora sovrummet. Lägenheten är renoverad med ljusgråa målade väggar och genomgående ljust parkettgolv i hela lägenheten.

    Vardagsrummet är lättmöblerat och har plats för såväl soffa som större matbord eller arbetsplats. Stort fint fönster med fönsterbänk i sten och utgång till balkong. Vardagsrum och balkong vetter mot Bondegatan i ljust söderläge.

    Renoverat kök med stor matplats vid fönster. Ett ljust kök med vita skåpluckor, ekbänkskiva och stänkskydd i glas. Den maskinella utrustningen består av integrerad kyl/frys, diskmaskin, spis, ugn och fläkt. Förvaring i diskbänksskåp, två sektioner med utdragslådor samt i överskåp. Arbetsbänksbelysning och eluttag för köksmaskiner.

    Två sovrum med plats för dubbelsäng, varav ena rummet är något bredare. Bägge rummen vetter mot gård och har plats för garderober samt skrivbord om så önskas.

    Badrummet har dusch bakom glasväggar, är rymligt och nyligen renoverat i samband med stambytet. Förberett för tvättmaskin med el, vatten och avlopp. Handdukstork och badrumsskåp med spegel finns.

    • Ett källarförråd tillhör lägenheten.
   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    123
    Lgh.nmr. LM
    1203
    Adress
    Bondegatan 29, 2tr
    Postnummer
    116 33
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm - Nytorget
    Boarea
    79 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    3
    Antal sovrum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    2
    Andelstal
    0,76185%
   • Föreningen
    Namn
    Brf Nyåsbo
    Byggår
    1968-70

    Allmän information

    Föreningen har 138 st bostadslägenheter varav 7 st upplåtes med hyresrätt (10 st enligt årsredovisning 2020.) Total bostadsyta är 11 230 kvm.

    Föreningens hemsida: www.nyasbo.se

    • Ett källarförråd tillhör lägenheten.
    • Marken till fastigheten innehas med äganderätt.
    • Äkta förening.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Föreningen är ansluten till kommunens fjärrvärmenät och uppvärmning ingår i avgiften.

    Renoveringar

    2020 - Stambyte och uppgradering av el till 3-fas fram till elcentral i lägenheterna.
    2019 - Åtgärder föranledda av OVK.
    2005 - Fasaden renoveras, ny puts utvändigt och ommålning i alla trapphus. Alla balkonger får ny beklädnad.
    2006 - Ljudisolering av alla fönster mot gatan.
    2007 - Ny ventilation lokaler i gatuplan. Gården renoverades. Restauranglokalen har totalrenoverats. Ventilationsarbetet påbörjades i två portar. Byte av fläktar på taket och fönsterventiler (spaltventiler) etc i lägenheterna i portarna Åsögatan 154A+B.
    2008 - Renovering av ventilationssystemet i alla 9 portar slutförs.
    2009 - Renovering av värmesystemet slutförs. Godkänd OVK. Övernattningsrum med fyra bäddar, pentry och toalett färdigställs.
    2010 - Renovering av balkonger mot Nytorgsgatan. Nya lokalytor på källarplan friställda för uthyrning.
    2011 - Ny belysning med automatisk dimmerfunktion för energibesparing på källarplan. Renovering av garageramp från Åsögatan till källarplan 1.
    2012 - Tätning av fogar och brunnar på tak.
    2014 - Omläggning av tak.
    2015 - Ombyggnation av takterasser. Renovering av garageramp från Bondegatan till övre källarplan.
    2016 - Stamspolning. OVK (Obligatorisk VentilationsKontroll).
    2017 - Brandsyn har gjorts och åtgärder har genomförts.
    2018 - Ny energideklaration. Uppfräschning av planteringar på innergården.

    Övriga utrymmen

    Föreningen har en gemensam innergård med grill, utemöbler och lekplats. Två barnvagnsrum Bondegatan 29 och Åsögatan 154B. Tre cykelrum på Åsögatan 154B och 158 samt vid Bondegatan 29. Övernattningsrum/gästlägenhet finns och hyrs ut till föreningens medlemmar för tillresta gäster. Där finns fyra sängplatser, bord och stolar. Det finns också toalett och dusch, kaffebryggare, mikrovågsugn och vattenkokare. Man hyr rummet kl 12-12 och kostnaden fredag-söndag och helgdagar är 400 kronor per natt. För söndag-torsdag är kostnaden 300 kronor per natt. Föreningen har två tvättstugor, Bondegatan 29 och Åsögatan 158. Tvättider är mån-fre 7-22 och lör-sön 9-22.

    TV/Internet

    I avgiften ingår ett grundutbud från Comhem TV. Föreningen erbjuder via Ownit bredband ett 100Mbit- abonnemang för 99:-/månad

    Parkering

    89 garageplatser med kö. Flera av garageplatserna erbjuder möjlighet till elbilsladdning.

    Energideklaration

    Utfördes
    Måndag 2 jul 2018
    Energiprestanda
    136 kWh/m2
   • Kostnader
    Månadsavgift
    4 521 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    200 kr/månad
    Hemförsäkring
    130 kr/månad
    Summa driftskostnader
    330 kr/månad
    Överlåtelseavgift
    1190

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!