I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm - SOFO

Bondegatan 18, 2tr

 • 42 kvm
 • 1.5
 • rum

  3 820 000 kr

  Såld

  Mitt i Sofo, i andra kvarteret på långsträckta Bondegatan, finner ni denna förtjusande 40-tals lägenhet. I renoverad fastighet från 1946, välkomnas ni till en välplanerad 1,5:a med genomgående parkettgolv, generös takhöjd och stora fönster. Lägenheten har ett fullt utrustat kök, stambytt badrum och vardagsrum med stor balkong. Lägenheten är insynsfri och vetter mot föreningens gård.

  Lägenheten karaktäriseras av fina ytskikt, söderläget, den stora balkongen och ett kök med matplats. Allrummet blir tillsammans med balkongen en central del i lägenheten. Här kan du avnjuta både morgonkaffet och gassa i solen större delen av dagen. I bakre delen av allrummet finns en alkov med plats för dubbelsäng. Köket är rymligt och stort nog för den köksglada. Här finns det gott om bänkytor, diskmaskin och plats för både flera kockar samt vänner kring bordet. Förvaring finns i klädkammare.Badrummet är stambytt och har badkar.

  Lägenhetens fördelar:

  • Rymligt allrum med fantastisk balkong mot gård i insynsfritt söderläge.
  • Fullt utrustat kök diskmaskin och matplats.
  • Smart planerad med förvaring i klädkammare.
  • Genomgående fina ytskikt.
  • Vacker fastighet från 1946 på populär adress. Hiss finns.
  • Flera restauranger, caféer och mysiga butiker inom gångavstånd.
  • Bra kommunikationer med tunnelbana inom några minuter.
  Pris
  3 820 000 kr /Såld
  Adress
  Bondegatan 18, 2tr
  Yta
  42 kvm
  Rum
  1.5 rok
  Trappor
  2
  Hiss
  Ja
  Avgift
  2 410 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Rumsbeskrivning

    Hallen öppnar upp lägenheten på ett trevlig sätt med ingång till allrum, kök och ett fräscht stambytt badrum med badkar. I hallen finns en hyllanordning för ytterkläder och en klädkammare. Alla golv i lägenheten är ekparkett.

    Innanför hallen nås det stora allrummet och en balkong via dubbeldörrar. Ett fantastiskt rum med gott om plats för soffa och övrigt möblemang samt en sovalkov i bakre delen av rummet. Balkongen är stor och nås via dubbeldörrar, är klädd med trätrall och ger möjlighet till både sittgrupp och planteringar om så önskas.

    Köket är i toppskick, stilrent och generöst till ytan med matplats för ett större sällskap. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, kyl /frys, inbyggd ugn och induktionshäll med fläkt samt gott om förvaring i skåp och lådor.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    00023
    Lgh.nmr. LM
    1203
    Adress
    Bondegatan 18, 2tr
    Postnummer
    116 33
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm - SOFO
    Boarea
    42 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    1,5
    Hiss
    Ja
    Trappor
    2
    Andelstal
    1.28081%
    Andelstal avgift
    1.36054%
   • Föreningen
    Namn
    Brf Bondegatan Större 41 (769605-1213)
    Byggår
    1946

    Allmän information

    Brf Bonden Större 41 upplåter 58 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lägenheter och 7 lokaler med hyresrätt. Byggnadernas totalyta är 4 596 m², varav 3 293 m² utgör lägenhetsyta och 1 303 m² utgör lokalyta. Föreningen äger marken. Det finns ingen planerad avgiftsförändring.

    Byggnaden

    I föreningen finns dels en gemensam innergård och två takterrasser. Här finns utemöbler och möjlighet till att grilla.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Föreningen är ansluten till kommunens fjärrvärmenät och uppvärmning ingår i avgiften.

    Renoveringar

    2020 - Renovering av innergård (Påbörjad/Fortsätter).
    2018 - Byte/justering av termostatventiler.
    2017 - Nya hissar.
    2014 - Nya balkonger.
    2012 - Omläggning av tak.
    2012 - Ny fasad.
    2003 - 2003 - Omfattande renovering av avloppsstammar, el- och vattenledningar. Renovering skedde även av tvättstugor och alla takterrasser/altaner.

    Övriga utrymmen

    I föreningen finns två tvättstugor som nås från varje trappuppgång. Cykelrum finns med ingång från gatan.

    TV/Internet

    Bredband levereras via fiber av Bredbandsbolaget eller av Comhem via antennuttag. Kabel-tv levereras av Comhem och grundudbudet ingår i avgiften.

    Energideklaration

    Kommentar

    Föreningen har beställt en ny energideklaration.

   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 410 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)
    Hushållsel
    120 kr/månad
    Hemförsäkring
    120 kr/månad
    Summa driftskostnader
    240 kr/månad
    Överlåtelseavgift
    1183 kr betalas av Säljare
    Pantsättningsavgift
    473 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!