I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm - SOFO

Blekingegatan 42, 3tr

 • 61 kvm
 • 2
 • rum

  5 490 000 kr

  Välkommen

  Stor topprenoverad 2:a i centralt läge på Södermalm. En rymlig lägenhet med genomtänkta materialval och sol större delen av dagen. Lägenheten är i och med sitt söderläge ljus året om och har tre fönster mot föreningens innergård.

  Vardagsrummet har en häftig karaktär med fönsterparti från golv till tak och fransk balkong. Ett fantastiskt rum med generöst ljusinsläpp och bra ytor för såväl soffa som matsalsbord. Lägenhetens sovrum är luftigt och har plats för dubbelsäng med sängbord och extra garderob. Köket nås från den inre hallen, har plats för matbord och är stilsäkert renoverat med förvaring bakom ljusgråa luckor av märket Vedum. Ett fullt utrustat kök med genomtänkta materialval. Den inre hallen binder ihop lägenheten på ett trevligt sätt med ingång till alla rum samt det förstklassiga badrummet med stor spegel och kommod, förberett för tvättmaskin. Kort och gott: Topprenoverad 2:a centralt på Södermalm.

  Juridisk person godkänns som ägare.

  • Totalrenoverad rymlig tvåa i centralt läge på Södermalm.
  • Rymligt vardagsrum med fantastisk rumskänsla och fransk balkong.
  • Vetter mot gård i ljust söderläge. Sol större delen av året.
  • Renoverat kök och badrum samt förvaring i två skjutdörrsgarderober.
  • Ekparkettgolv i alla rum och klinker i hall och badrum.
  • Flera restauranger och mysiga butiker inom gångavstånd och Nytorget runt hörnet
  • Perfekta kommunikationer med närhet till tunnelbana, bussar och pendel.
  • Garage i källaren med hiss till lägenhetsplanet.

  Välkommen på visning!

  Pris
  5 490 000 kr /Bud
  Adress
  Blekingegatan 42, 3tr
  Yta
  61 kvm
  Rum
  2 rok
  Hiss
  Ja
  Avgift
  2 625 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (90 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Jag tror på varje bostad jag förmedlar. Under mina år som mäklare har jag lärt mig att framgång kräver hårt arbete, att vara påläst, lyhörd och se lösningar före problem. Jag arbetar därför med stort engagemang och vill att varje visningsbesökare ska förstå bostadens fulla potential. Hos mig köper du ett hem och när det är dags att sälja hittar jag en köpare till rätt pris. Behöver du en uppdaterad värdering, bankkontakt, uppmätning eller inredningskonsultation? - Hör av dig, vi fixar det.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    509
    Adress
    Blekingegatan 42, 3tr
    Postnummer
    116 62
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm - SOFO
    Boarea
    61 kvm
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Andelstal
    2,14110000
   • Föreningen
    Namn
    Brf Obelisken 29
    Byggår
    1967 (2015)

    Allmän information

    Brf Obelisken 29 är en äkta bostadsrättsförening som äger marken (ej tomträtt) och fastigheten har bildats genom tredimensionell fastighetsbildning via en avstyckning från Obelisken 26. Föreningen har genomgått en omfattande renovering och tillbyggnad 2015 och består av 35 lägenheter varav 15 lägenheter är helt nyrenoverade och 20 nya lägenheter har uppförts i en påbyggnadsdel på taket. Föreningen godkänner juridisk person som ägare till bostaden så länge föreningen förblir en äkta bostadsrättsförening. Vilket i det här fallet är okej. Föreningen godkänner delat ägande med en minsta ägarandel om 10%. Inga större renoveringar planerade. Avgiften höjs enligt ekonomisk plan med 1% per år.

    Byggnaden

    Entré till fastigheten finns från Blekingegatan och Gotlandsgatan. Huset och lägenheterna är ritad och designad av arkitektfirman Claesson Koivisto Rune med hög designgrad och fokus på kvalité.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Föreningen är ansluten till kommunens fjärrvärmenät och uppvärmning ingår i avgiften.

    Renoveringar

    2015 Stambyte kök och badrum 2015 Elstigare 2015 Tvättstuga 2015 Taket 2015 Fasad 2015 Fönster

    Övriga utrymmen

    I föreningen finns cykelförråd, barnvagnsförråd, tvättstuga. Föreningen har också en stor gård med flera gräsytor, grillar, sittgrupper och två trevliga lekplatser som inbjuder till gemenskap under sommarhalvåret. Ett förråd hör till bostaden.

    TV/Internet

    Kabel-TV och bredband levereras av Telia.

    Parkering

    Föreningen har inget eget garage men det finns ett stort garage under huset som nås direkt via hissen. Garaget förvaltas av Fastighets AB Stockholmia, telefonnr 08-50553600 för information om kötid och priser. Boende i huset har företräde oavsett boendeform.

    På gatorna råder fri parkering på vardagar och helger mellan vissa bestämda tider. För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Gatu- och fastighetskontoret i Stockholms Stad (08- 508 263 00). Du kan även gå in på deras hemsida och fylla i din ansökan på www.stockholm.se/boendep. 30 dagar kostar 1100 kr. Alternativt kan biljett lösas för 75 kr/dygn.

    Energideklaration

    Utfördes
    Fredag 16 aug 2013
    Energiprestanda
    135 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 625 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    120 kr/månad
    Hemförsäkring
    120 kr/månad
    Summa driftskostnader
    240 kr/månad
    Överlåtelseavgift
    1163 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    468 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT 
 Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten. Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION 
Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

BOAREA
Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

ÖPPEN BUDGIVNING 
Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT
 Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!