I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm

Bjurholmsplan 17

 • 63 kvm
 • 2
 • rum

  5 400 000 kr

  SÅLD!

  En charmig söderpärla i eftertraktade SOFO. Perfekt belägen ett stenkast från Nytorget på en lugn adress med grönska utanför porten ligger denna mycket trivsamma lägenhet med optimal och genomgående planlösning. Här finns tidstypiska detaljer bevarade såsom generös takhöjd, vacker fiskbensparkett, spröjsade fönster med djupa nischer, takrosetter och spegeldörrar. Lägenhetens 63 välutnyttjade kvadratmeter rymmer ett stort luftigt sovrum med plats för dubbelsäng, ett ljust rymligt vardagsrum med plats för soffgrupp och matbord, ett hemtrevligt kök, ett modernt helkaklat badrum, en välkomnande hall och en stor möblerbar inre hall som ligger centralt och öppnar upp mot samtliga rum. Bostaden har ett stålande ljusinsläpp från fönster i två väderstreck med trevlig utsikt mot gårds- och parkmiljö på båda sidor. Det här är ett harmoniskt boende med fina exklusiva ytskikt, vackra originaldetaljer och genomgående hög standard. Ett hem att trivas i helt enkelt, välkomna på visning!

  Här bor man mitt i SoFo som är och förblir ett av Stockholms mest eftertraktade områden att bo i. Läget på Södermalm är optimalt med ett stort utbud av spännande butiker, mysiga caféer och populära barer och restauranger i området. Omåttligt populära Nytorget ligger som tidigare nämnt bara ett stenkast bort. Nära ligger även Lilla Blecktornsparken med stora gräsytor, tennisbana och restaurangen Bleck. Vitabergsparken lummiga oas ligger också i närområdet med parkteater och konserter sommartid. Katarina Bangata erbjuder sommartid "Bondens egen marknad", vilket är mycket uppskattat. På Ringvägen finns flertalet bussar och inom promenadavstånd nås även Skanstull och Medborgarplatsen med tunnelbanans gröna linje. En kort promenad bort nås Norra Hammarby hamnen med möjligheter att ta färjan till city eller Hammarby Sjöstad där Hammarbybacken erbjuder utegym och ett flertal spår för promenader eller löprundor. Här bor du i en ett av Stockholms mest omtyckta kvarter med ett perfekt läge med närhet till allt!

  Harven 58 är ett stilfullt och välbevarat hus beläget i hörnet av Bjurholmsplan och Bjurholmsgatan. Det ritades 1928 av arkitekt Josef Östlihn och stod klart 1929/1930. Det är ett bostadshus i sex våningar med kungsvåning högst upp i huset. Huset har en entré mot vardera gatan, varav entrén mot Bjurholmsplan är pampigast med två kolonner på varsin sida av porten och ovanför det ett burspråk som sträcker sig upp till våning fyra. I burspråket är fönstren småspröjsade och i resten av husen är de klassiskt 1920-talsspröjsade med tre rutor i varje båge. Fasaden och fönstren har nyligen renoverats med bibehållet utseende. Trapphuset imponerar med många entrédörrar per våningsplan – här har arkitekten fått plats med hela åtta lägenheter per våning. Huset är grönklassat i Stockholms stads bebyggelsehistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaden är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller miljömässig synpunkt. Brf Harven 58 är en mycket bra förening med god ekonomi.

  • Populär adress intill Nytorget. • Välskött fastighet uppförd 1929-1930. • Optimal genomgående planlösning. • Generös takhöjd och bevarade originaldetaljer. • Härligt ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. • Välskött förening. • Innergård och Bjurholmsplan med grönska och grillmöjligheter utanför porten. • Nära grönområden och Eriksdalsbadet. • Bra kommunikationer med buss och t-bana.

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  5 400 000 kr /SÅLD!
  Adress
  Bjurholmsplan 17
  Yta
  63 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  2
  Hiss
  Ja
  Avgift
  2 814 kr/månad (värme)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (130 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning
    • Kök
     Köket ligger med utsikt mot innergården och är ett parallellkök med gott om förvaringsutrymme i vita luckor och lådor med handtag i naturfärgat trä. Ovan spis och diskbänk sitter vitt kakel som stänkskydd. På motsatt sida finns ytterligare arbetsyta på en vit bänkskiva bredvid kylen och frysen. Här finns gasspis och ugn, fläkt samt kyl och frys. Köket nås genom en vacker dörr som har ett spröjsat glasparti med mönstrat glas. Köket har fönster med spröjs, vitmålade väggar och ett linoleumgolv i beige kulör.

    • Sovrum
     Sovrummet ligger även det med utsikt mot innergården och är ett stort rum med gott om plats för dubbelsäng och annan möblering. Här finns mycket bra förvaringsmöjligheter i två garderober och en inbyggd originalgarderob och vid behov finns här även utrymme för byrå eller annan förvaringsmöbel. Rummet har fönster med spröjs, vitmålade väggar och golv med fiskbensparkett.

    • Vardagsrum
     Vardagsrummet ligger med en härlig utsikt mot Bjurholmsplan och är ett ljust och rymligt rum med plats för soffgrupp, tv-möbel, matplats och övrig möblering. Ett utmärkt rum för sociala stunder med familj och vänner. Rummet har ett härligt ljusinsläpp från fönster med spröjs, vitmålade väggar och golv med fiskbensparkett.

    • Hall / Inre hall
     Innanför ytterdörren finns plats för ytterkläder på hatthylla med krokar och i en inbyggd originalgarderob. Från hallen nås köket och den inre möblerbara hallen där det finns plats för tex ett elegant vitrinskåp eller en mysig läshörna med fåtölj och bokhyllor. Hallen och den inre hallen har vitmålade väggar och golv med fiskbensparkett.

    • Badrum
     Fräscht helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och ljusgrå klinker på golvet. Här finns badkar och dusch, stort handfat med kommod, väggskåp med speglar och handdukstork.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    20
    Adress
    Bjurholmsplan 17
    Postnummer
    116 63
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm
    Boarea
    63 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    2
    Andelstal
    3.22400%
   • Föreningen
    Namn
    Bostadsrättsföreningen Harven 58
    Bildades
    1985
    Byggår
    1929-1930
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Föreningen Harven 58 bildades 1985 och består av 45 st lägenheter om totalt 1826 kvm och 1 st lokal om 120 kvm.

    Byggnaden

    Flerfamiljshus

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & Självdrag

    Renoveringar

    • 1989-1990 Stambyte och utbyte av elstigare
    • 2015 Hissrenovering
    • 2015 Stamrensning
    • 2017 Fasadrenovering
    • 2017 Fönsterrenovering
    • 2017 Balkongrenovering
    • 2017 Takmålning
    • 2017 Kartering och rengöring av ventilationskanaler
    • 2019 Installation av ny fjärrvärmecentral
    • 2019 Byte av samtliga radiatorventiler i hela fastigheten
    • 2019 Installation av automatisk avluftare
    • 2020 Radonmätning
    • 2020 Energideklaration
    • 2020 Stamspolning
    • 2020 Godkänd kommuninspektion
    • 2021 OVK-besiktning av lägenheterna gjordes

    Övriga utrymmen

    I föreningen finns det innergård, tvättstuga, cykelförråd, soprum och vindsförråd. Tvättstugan har två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och mangel. Vindsförråd finns till varje bostad.

    TV/Internet

    Föreningen använder sig av Tele2 (tidigare Com Hem) genom anslutning av fastighetsnät av typ FiberKoax.

    Energideklaration

    Utfördes
    Måndag 16 mar 2020
    Energiprestanda
    145 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 814 kr/månad (värme)
    Hushållsel
    150 kr/månad
    Hemförsäkring
    150 kr/månad
    Summa driftskostnader
    300 kr/månad
    Personer i hushållet
    1
    Överlåtelseavgift
    1690,5 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    473 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!