I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Vasastan

Birkagatan 17A

 • 35 kvm
 • 1
 • rum

  4 375 000 kr

  Välkommen till Birkagatan 17A, gårdshus 1tr!

  Denna fantastiska och välplanerade lägenhet, belägen i en sekelskiftesfastighet från 1903, utstrålar omedelbar charm och karaktär. Här bor ni i ett lugnt gårdshus med en solig balkong som vetter mot en grönskande innergård. På första våningen flödar ljuset in genom två djupa fönster och skapar en ljus och inbjudande atmosfär. Den äldre charmen framhävs av vackert ljuspigmenterat trägolv, fina fönsternischer, bevarade detaljer och högt i tak. En ståtlig kakelugn bidrar dessutom till bostadens rofyllda känsla. Stilrena materialval smälter samman med den äldre estetiken, vilket ger bostaden en unik och tidlös karaktär.

  Den rymliga sovalkoven erbjuder plats för både en dubbelsäng och ett skrivbord, och kan enkelt omvandlas till ett separat rum. Köket är stort med gott om bänkytor för matlagning, och i anslutning finns ett vardagsrum med plats för matbord och soffa. Från köket når du den trevliga balkongen som vetter mot innergården. Badrummet är helkaklat och av bra storlek. Lägenheten imponerar med sin yteffektivitet. Utöver den charmiga bostaden får du förmånen att bo i en vacker sekelskiftesfastighet på en populär adress. Föreningen är stabil med låg belåningsgrad. Dessutom har föreningen en eftertraktad innergård som de boende kan njuta av.

  Birkastan är ett populärt område mitt i stadens puls. Den nedre delen, känd som ”Lilla Paris”, sprudlar av liv och erbjuder en härlig utlandskänsla på gatorna. Den övre delen, ofta kallad ”Lilla London”, har fastigheter sammanlänkade av utomhusgårdar och är fylld med trevliga restauranger och barer. Det största utbudet finner man på Rörstrandsgatan, där folkliv blandas med välkända restauranger, mysiga caféer och butiker. Kommunikationerna i området är enastående, med alla tänkbara färdmedel inom några minuters avstånd. Det är nära till S:t Eriksplan, som erbjuder tunnelbana och flera busslinjer, inklusive linje 3, 4 och flygbussar.

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  4 375 000 kr SÅLD!
  Adress
  Birkagatan 17A
  Yta
  35 kvm
  Rum
  1 rok
  Trappor
  1
  Avgift
  1 804 kr/månad
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (134 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning

    Hela bostaden är genomgående ljust parkettgolv och ljust målade väggar. Två Djupa fönster släpper in rikligt med ljus. Möjlighet att genomföra och

    • Hall
     Välkomnade hall med ljus parkett och ljusa väggar samt avhägningsmöjlighet invid entré. Från hallen nås även en garderob för ytterligare förvaringsmöjligheter.

    • Badrum
     Helkaklat badrum med vitt kakel och mörkt klinker. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, spegelskåp, dusch och handdukstork samt praktiska hyllor för förvaring.

    • Kök
     Socialt och luftigt kök med ljust parkett och ljusa väggar samt vitt kakel ovan ljus bänkskiva i ek. Vita fronter på över- och underskåp. Köket är utrustat med häll, ugn, kyl, frys, mikro och diskmaskin.

    • Vardagsrum
     Välplanerat vardagsrum med ljust parkettgolv och ljusa väggar. Rummet rymmer soffa med soffbord och mediabänk samt säng och matplats. I vardagsrummet finns även en fungerande kakelugn. Här finns också en stor säng. Se alternativ planritning för att dela av rummet.

    • Balkong
     Stor härlig balkong vetter mot innergård samt i soligt läge. Plats för bord & stolar.

    • Förråd
     Till lägenheten hör ett källarförråd.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    15
    Lgh.nmr. LM
    1102
    Adress
    Birkagatan 17A
    Postnummer
    113 36
    Postort
    Stockholm
    Område
    Vasastan
    Boarea
    35 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    1
    Trappor
    1
    Andelstal
    2.4672%
    Andelstal avgift
    0,024672
    Andel av BRF nettoskuldsättning
    146 452 kr
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Brf Eldaren nr 9
    Bildades
    1971
    Byggår
    1903
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Brf Eldaren nr 9 är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen upplåter 21 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lokal med hyresrätt. I föreningen finns gemensamma utrymmen som cykelförråd, barnvagnsförråd samt ett större allmänt rum.

    Byggnaden

    Sekelskifteshus

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & Självdrag

    Renoveringar

    • 1980 Stambyte
    • 1998 Fräschades trappuppgången upp
    • 2000 Renoverades fasaden mot gården och tvättstugan renoverades
    • 2001 Renoverades taket
    • 2015 Installerades ny porttelefon och stammar spolades
    • 2017 Drogs fiber in och hissen renoverades
    • 2022 Energideklaration
    • 2022 Brandskyddskontroll och sotning
    • 2022 Installation avfuktare i källarförråd

    Planerade renoveringar

    • 2024 Stammarna är under utredning. Vad, när, hur är inte beslutat i dagsläget.

    TV/Internet

    I föreningen finns det öppen fiber från IP-only.

    Energideklaration

    Utfördes
    Torsdag 5 maj 2022
    Energiprestanda
    106 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    1 804 kr/månad
    Hushållsel
    150 kr/månad
    Hemförsäkring
    150 kr/månad
    Obligatorisk tillägg för balkong
    50 kr/månad
    Summa driftskostnader
    350 kr/månad
    Personer i hushållet
    1
    Överlåtelseavgift
    1432,5 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    573 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

   • Närområde

    Område

    Birkastan är ett område i sydvästra delen av Vasastan och har inga officiellt fastställda gränser. Vid en inventering i Stockholms stadsmuseum från 1974 avgränsas områden av gatorna S:t Eriksgatan, Karlbergsvägen, Norra Stationsgatan och Rörstrandsgatan. Området bebyggdes runt 1890-talet och stadsdelen har fått sitt namn efter utgrävningarna på ön Birka som skedde på 1870-talet. Birkastan är ett populärt område mitt i stadens puls vars nedre del av Birkastan kallas för ”Lilla Paris” med liv och rörelse och med härlig utomlandskänsla på gatorna. Den övre delen av Birkastan kallas för ”Lilla London” där kopplas fastigheterna samman av utomhusgårdar samtidigt som kvarteren är fyllda av trevliga restauranger och barer. Utbudet är störst på Rörstrandsgatan som är fyllt av folkliv, välkända restauranger, mysiga caféer och butiker. Kommunikationerna är enastående och här når man alla tänkbara färdmedel inom ett par minuter! Närhet till S:t Eriksplan med alla dess kommunikationer (T-bana och bussar bl.a. linje 3, 4 samt flygbussar).

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!