I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Hägersten - Midsommarkransen

Bäckvägen 80

 • 47 kvm
 • 2
 • rum

  3 025 000 kr

  SÅLD!

  • Nyproducerade lägenheter från 2011, dvs föreningen ombildades och alla lägenheter totalrenoverades om till bostadsrätter
  • Stabil förening med nyligen höjda avgifter (tagit höjd för ränteläget)

  Mycket stilren och väldisponerad 2:a högst upp i huset med härlig balkong i soligt söderläge. Fint ljusinsläpp från fönster i två vädersteck med begränsad insyn och fri utsikt. Lägenheten totalrenoverades 2010-2011 med bl. a nytt kök, badrum och nya ytskikt. Trivsamt planerad med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum som ger stora sällskapsytor. Smakfullt och välutrustat kök med bra förvaringsmöjligheter samt snygg och praktisk köksö med barlösning. Väl tilltaget vardagsrum med plats för soffgrupp, matbord och övrig möblering. Rymligt sovrum med bra förvaringsmöjligheter och plats för dubbelsäng. Stilrent, helkaklat badrum med golvvärme.

  Trevligt belägen med nära till grönområden (Vinterviken) och Telefonplan samt trevliga restauranger och barer såsom Krubb, Landet, Xi-an-köket, Peppes Pizzeria. Utmärkta kommunikationer med buss direkt utanför dörren och endast några minuters promenad till T-bana (Telefonplan eller Aspudden).

  Bostadens värden:

  • Högst upp i huset med solig balkong
  • Totalrenoverad 2010-2011-Fullt utrustad med tvättmaskin och diskmaskin
  • Fönster i två väderstreck
  • Mycket väldisponerad med öppen planlösning
  • Smakfullt och välutrustat kök
  • Väl tilltaget vardagsrum
  • Stilrent badrum
  • Bra förvaringsmöjligheter
  • Endast några minuters promenad till T-bana, välj mellan Telefonplan, Örnsberg, eller Aspudden
  • Närhet till Sats & klättercenter vid Telefonplan
  • Ledig parkering på baksidan av fastigheten för endast 295kr/månad

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  3 025 000 kr SÅLD!
  Adress
  Bäckvägen 80
  Yta
  47 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  3 av 3
  Avgift
  3 249 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (125 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning
    • Hall
     Trevlig hall med smart förvaringslösning. Vitmålade väggar, gråsvart klinkergolv samt infällda spotlights i taket.

    • Kök
     Mycket smakfullt och välutrustat kök från 2010/2011 med vit skåpsinredning med bra förvaringsmöjligheter, ljust kakel i glas samt svart bänkskiva med infälld diskho. Snygg och praktisk köksö med barlösning. Öppen planlösning mot vardagsrum som ger stora sociala ytor. Den maskinella utrustningen består av integrerad diskmaskin, glaskeramikhäll, varmluftsugn, fläkt med kåpa, inbyggd mikro, kombinerad tvättmaskin/torktumlare samt kombinerad kyl/frys. Vitmålade väggar och gråsvart klinkergolv. Infällda spotlights i taket.

    • Vardagsrum
     Väl tilltaget vardagsrum med utgång till balkongen samt stort fönsterparti som ger ett rikligt ljusinsläpp. Öppen planlösning mot kök. Gott om plats för soffgrupp, matbord och övrig möblering. Vitmålade väggar och parkettgolv i ek. Infällda spotlights i taket.

    • Balkong
     Härlig balkong i söderläge med sol från tidig morgon till sen eftermiddag. Plats för bord och stolar.

    • Sovrum
     Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och övrig möblering. Bra förvaringsmöjligheter tack vare stor inbyggd skjutdörrsgarderob. Vitmålade väggar, parkettgolv i ek samt infällda spotlights i taket. Sovrum har utrymme för kontorsplats för den som önskar jobba hemifrån.

    • Badrum
     Stilrent badrum från 2010/2011 med vita helkaklade väggar samt gråsvart klinkergolv med golvvärme. Badrummet är utrustat med toalett, handfat, kommod, handdukstork, förvaringsskåp, dusch med vikbara väggar, golvvärme samt stort vädringsfönster. Infällda spotlights i taket.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    6
    Lgh.nmr. LM
    1202
    Adress
    Bäckvägen 80
    Postnummer
    126 47
    Postort
    Hägersten
    Område
    Midsommarkransen
    Boarea
    47 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Hiss
    Nej
    Trappor
    3 av 3
    Andelstal
    7,74%
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Bostadsrättsföreningen Blyertspennan 2
    Bildades
    2010
    Byggår
    1942
    Markägare
    Marken är tomträtt

    Allmän information

    Brf Blyertspennan 2 är en äkta förening, föreningen förvärvade fastigheten år 2011 och marken upplåts med tomträtt. Föreningens bostadshus har adresserna Bäckvägen 80-82. Delat ägande är ok, minsta ägarandel är 10%. Trappstädning sköts av medlemmarna och föreningen har 1-2 gemensamma städdagar per år. Föreningen består av 13 lägenheter och 1 lokal.

    Byggnaden

    Flerfamljshus

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & självdrag

    Renoveringar

    • Fastigheten totalrenoverades 2010-2011
    • Balkongrenovering 2013
    • Uppgradering tvättstuga 2014

    Övriga utrymmen

    Föreningen har tvättstuga (två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp, placerad i port 82) och källarförråd till lägenheten.

    TV/Internet

    Leverantör för kabel-tv och bredband är Telia och det tillkommer en obligatorisk avgift om 289 kr/mån.

    Parkering

    Bilplats Utanför fastigheten finns tillgång till 9 p-platser. I nuläget finns det lediga platser och kostnaden är 295kr/mån.

    Energideklaration

    Utfördes
    Tisdag 10 aug 2021
    Energiprestanda
    121 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    3 249 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    250 kr/månad
    Obligatorisk avgift för bredband 250/250 via Telia
    259 kr/månad
    Summa driftskostnader
    509 kr/månad
    Personer i hushållet
    2
    Överlåtelseavgift
    1190 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    473 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    I början av 1900-talet var Hägersten väldigt glest bebyggt, och hit kom stockholmarna mest under sommarmånaderna för att undfly innerstadens stress. Dagens hipstervänliga och charmiga Midsommarkransen är faktiskt uppkallat efter en pittoresk och lantlig 1700-tals krog. Även om det fanns industri här redan på 1800-talet, så började denna del av staden bubbla på allvar när en viss LM Ericsson uppförde en ny fabrik här som stod klar 1940. Många av dagens charmiga trevåningshus som är karakteristiska för detta område tillkom just då, mitt under brinnande världskrig, som bostäder åt fabriksarbetarna och deras familjer. Mycket av arkitekturen från tidigt 1900-tal finns bevarat, men nu huserar istället kvalitativa restauranger, caféer och affärer i de vackra industribyggnaderna. De närliggande områdena som Aspudden, Gröndal och Telefonplan osar inte längre av svavel och olja från verkstäder och hamnar, istället kantar vackra grönområden och lägenheter Mälarens stränder bara några få hundra meter från de charmiga centrumområdena som kommit att kallas för ”Stockholms Brooklyn”. Ändå vore det orättvist att begränsa dagens Hägersten till ett område endast för den yngre generationen. Många av huvudstadens kulturellt engagerade invånare har valt att bosätta sig här, vilket har haft en positiv inverkan på utbudet av till exempel teatrar, konstnärsstudios och föreningsaktiviteter. Här frodas både barnfamiljer samt pensionärer, och mycket av det ”gamla Stockholm” är omsorgsfullt bevarat, vilket gör Hägersten till den perfekta stadsdelen för dig som vill ha storstadens möjligheter och förstadens miljö

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!