I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Nacka Strand - Nacka Strand

Augustendalsvägen 28

 • 70 kvm
 • 2
 • rum

  4 300 000 kr

  Välkommen till Augustendalsvägen 28, 3tr!

  Accepterat pris 4.495.000 kr! Ring för visning! Välplanerad bostad på två rum och kök med fint renoverat kök & badrum samt stor balkong med sjöutsikt mot Saltsjön! Bostaden kan med enkelhet göras om till en 3:a för den som önskar. Det är inte svårt att uppskatta den moderna designen och bekvämligheten som denna bostad erbjuder. Köket, i en halvöppen planlösning mot vardagsrummet, är fullt utrustat med integrerade vitvaror och imponerar med både funktion och estetik. De ljusa ytskikten med en jämn finish kombinerat med fina detaljerna skapar en harmonisk atmosfär som inbjuder till matlagning och sociala stunder. Vardagsrummet är rymligt nog för både en bekväm soffgrupp och en elegant matplats eller skrivbordshörna. Stora fönsterpartier ger rikligt med naturligt ljus, vilket skapar känslan av extra rymd och öppenhet i vardagsrummet. Från vardagsrummet når ni balkongen där ni kan njuta av morgonkaffet eller trevliga middagar i kvällssolen med en magnifik utsikt över Saltsjön. Läget ger en oslagbar vy som är svår att värja sig emot. Vidare finner ni ett generöst dimensionerat sovrum med tillräckligt utrymme för en dubbelsäng samt en praktisk klädkammare för förvaring. Badrummet är ljust och fräscht, utrustat med fina material och praktiska bekvämligheter. Det här boendet är verkligen något alldeles extra!

  Husen byggdes år 1994, och föreningen Brf Himmelsbågen genomgick en ombildning år 2016. Föreningen består av 125 bostadslägenheter som är vackert belägna på Augustendalsvägen 24 – 32 i Nacka Strand, Nacka kommun. Deras placering på en sluttning ner mot hamnen i Nacka Strand ger en pittoresk miljö att bo i. Föreningen äger marken.

  I Nacka Strand finns enastående närhet till alla bekvämligheter du kan tänkas behöva. Här erbjuds ett brett serviceutbud som inkluderar allt från skolor och servicebutiker till tandläkare, banker, bagerier och ett stort utbud av mysiga restauranger. Med alla dessa faciliteter inom räckhåll blir vardagen både smidig och bekväm. I detta natursköna område finns fina promenadstråk utefter vattnet för härliga promenader. Det som gör Nacka Strand så unikt är den oslagbara balansen mellan stadspuls och den lugna skärgårdsidyllen. På ett ögonblick kan du växla mellan att vara omgiven av stadens brus och aktiviteter till att stiga ombord på en båt och finna dig på en avkopplande skärgårdsö. Denna flexibilitet ger dig möjligheten att leva en drömliknande livsstil, där du kan kombinera både spänning och avkoppling i vardagen. Längs den gamla industrikajen med utsikt mot Djurgården och inloppet mot Stockholm finns en liten restauranggata med foodtrucks, glasskiosk, minigolfbana och Paddel-bana. Här kan du verkligen leva det goda livet!

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  4 300 000 kr SÅLD
  Adress
  Augustendalsvägen 28
  Yta
  70 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  3
  Hiss
  Ja
  Avgift
  3 713 kr/månad (värme, kabel-TV och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (130 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning
    • Hall
     Ljust parkettgolv med målade väggar. Plats för bänk eller stol för den som önskar. Också möjlighet att bygga till garderober finns.

    • Kök
     Fint renoverat kök med fina ljusa köksluckor och snygg ljus bänkskiva. Köket är utrustat med induktionshäll, ugn, integrerad kyl/ frys och diskmaskin. Fint platsbyggt vitrinskåp med belysning ingår i köpet. Plats för stort matbord.

    • Vardagsrum
     Vardagsrum med halvöppen planlösning till kök. Här får ni plats med soffa, soffbord, fåtölj eller skrivbordshörna. Ljust parkettgolv och vita målade väggar.

    • Sovrum
     Sovrum är rymligt med plats för dubbelsäng. Stor klädkammare finns intill sovrummet.

    • Badrum
     Badrummet är utrustat med duschhörna med vikbar dörr, kommod, och WC. Plats för tvättmaskin finns, den som står där idag ska tas med.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    2543
    Adress
    Augustendalsvägen 28
    Postnummer
    131 52
    Postort
    Nacka Strand
    Område
    Nacka Strand
    Boarea
    70 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    3
    Andelstal
    0,74659 %
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Brf Himmelsbågen
    Bildades
    2016
    Byggår
    1994
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Brf Himmelsbågen ligger i Nacka strand på Augustendalsvägen 24 – 32 längs backen ner mot Tornvillan, hamnen och Saltsjön. Föreningen består av fem hus med 125 lägenheter och 5 lokaler, varav en är föreningslokal med övernattningslägenhet. Husen är byggda 1994 och föreningen äger marken. Adresserna är Augustendalsvägen 24-32-Jämna nummer.

    Byggnaden

    Flerfamiljshus

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme och värmepump/ Mekanisk frånluft med återvinning.

    Renoveringar

    • 2017 Installation av fiber, stadsnät

    • 2017 Renovering av träfasaderna i hus 24 

    • 2018 OVK

    • 2018 Stamspolning

    • 2018 Renovering trapphus (ny trapphusbelysning och nytt låssystem) 

    • 2018 Renovering av förvaltningslokal och övernattningslägenhet i hus 26

    • 2018 Viss renovering av maskinerna i tvättstugorna samt nytt bokningssystem

    • 2019 Uppfräschning av trädgårdarna mellan husen med nya planteringar, trädbeskärning, stenläggningar m.m.

    • 2019 Renovering av fasaderna på etagelägenheterna i hus 26, 28, 30 och 32.

    • 2020 Renovering av hissarna

    • 2020 Renovering av hyresrätt som nu är upplåten till bostadsrätt
2020 Ommålning tvättstugorna och maskinparken förnyats
    • 2021 Nödbelysning installerad i trapphus
    • 2023 Stamspolning
    • 2023 Byte av entréportar

    Övriga utrymmen

    I föreningen finns cykelrum, soprum, tvättstugor, styrelserum och övernattningslägenhet (400kr/natt). I varje port finns det ett cykelrum och en tvättstuga som är utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare samt 1 torkskåp. Bokning av tvättstuga och övernattningslägenhet sker via mobilapp. Utanför husen finns mindre gårdar med sittgrupper och en lekplats.

    TV/Internet

    Digital-tv via kabel. Leverantör: Tele2. Tv-grundutbud ingår i månadsavgiften. Tele2 erbjuder även ytterligare tjänster för digital-TV, telefoni och bredband.
Bredband via fiber (700-1 000 Mbit/s). Leverantör: Ownit. Bredband och IP-telefoni ingår i månadsavgiften. Ownit erbjuder även tjänster för tv. Uppvärmning och ventilation

    Energideklaration

    Utfördes
    Måndag 30 dec 2019
    Energiprestanda
    82 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    3 713 kr/månad (värme, kabel-TV och Internet)
    Hushållsel
    200 kr/månad
    Hemförsäkring
    200 kr/månad
    Summa driftskostnader
    400 kr/månad
    Personer i hushållet
    4
    Överlåtelseavgift
    1312,5 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    525 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Nacka Strand var tidigare, innan urbaniseringen och industrialiseringen tog fart i Nacka, en populär sommardestination. Det tillhörde ursprungligen Stora Sickla gård som i mitten av 1800-talet styckades av för att hyras ut till sommarnöjen. Stadsdelen som kom att bli Nacka Strand kallades på den tiden för Augustendal som i slutet av förra seklet köptes upp av pionjären och fabrikören J.V. Svenson. Från 1900-talet och framåt har det varit en arbetsplats med industribyggnader & kontor men är på senare år helt förändrat. Moderna och hållbara lägenheter, trevliga promenadstråk runt tex Svindersvik tillsammans med mysiga restauranger finns allt ni kan önska. Längs den gamla industrikajen med utsikt mot Djurgården och inloppet mot Stockholm är det fullt med restauranger, minigolfbana och Paddel-bana. Förutom en otrolig utsikt så är även förbindelserna med båttrafik till Nybroplan, endast 20 minuter eller Fjäderholmarna på 10 minuter. Buss till Slussen tar endast 15 minuter och för all bekvämlighet bor ni endast 5 minuter från Nacka Forum och Ica Maxi.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!