I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm - SOFO

Åsögatan 135 A, 3tr

 • 51 kvm
 • 2
 • rum

  4 375 000 kr

  Såld

  Tidlös sekelskiftestvåa med bevarade originaldetaljer, fungerande kakelugn och otroliga 3,30 i takhöjd. Lägenheten är belägen i gårdshuset i en vacker fastighet från 1900-talet och har ovanligt nog fönster mot både gata och gård, vilket sällan förekommer i gårdshus.

  Lägenhetens fördelar:

  • Ett av områdets mest centrala kvarter - nära både Nytorget och Götgatsbacken.
  • Stabil äkta förening med god ekonomi och de flesta stora renoveringar utförda.
  • Rymligt och socialt sällskapsrum med två stora fönster mot breda Åsögatan.
  • Bevarade detaljer såsom kakelugn, stuckatur, takrosett och väggpanel.
  • Genomgående planlösning med fina ytskikt, väggar som trägolv.
  • Fräscht och funktionellt kök och stort badrum.
  • Flera restauranger, caféer och mysiga butiker inom gångavstånd.
  • Bra kommunikationer med tunnelbana och bussar.
  Pris
  4 375 000 kr /Såld
  Adress
  Åsögatan 135 A, 3tr
  Yta
  51 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  3 av 4
  Avgift
  2 146 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (95 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Jag tror på varje bostad jag förmedlar. Under mina år som mäklare har jag lärt mig att framgång kräver hårt arbete, att vara påläst, lyhörd och se lösningar före problem. Jag arbetar därför med stort engagemang och vill att varje visningsbesökare ska förstå bostadens fulla potential. Hos mig köper du ett hem och när det är dags att sälja hittar jag en köpare till rätt pris. Behöver du en uppdaterad värdering, bankkontakt, uppmätning eller inredningskonsultation? - Hör av dig, vi fixar det.

   • Rumsbeskrivning

    Välkommen upp på tre trappor, till ett hem med fönster i två väderstreck, disponerat med kök och sovrum till vänster från hallen och vidare in i lägenheten ett badrum och lägenhetens kronjuvel, vardagsrummet med fönster mot Åsögatan i ett söderläge. Hallen i sig är rymlig, målad i dramatisk blå och har såväl snygga krokar vid entrén som väggförvaring. En välkomnande hall som gör en påmind om lägenhetens takhöjd och karaktär.

    Ytksikt som väggar, tak, snickerier och golv är i gott skick. 2012 renoverades köket, som nu har extra förvaring i över- och underskåp med vita köksluckor upp till tak. Spotlights i vitrinskåpen och över bänkskiva i ek ger köket en stilren känsla mot de vita kaklet. Den maskinella utrustningen består av häll med inbyggd fläkt, ugn, kyl/frys samt diskmaskin - här finns allt som kan önskas inklusive en matplats eller ett sällskapsbord vid matlagning.

    Vardagsrummet rymmer en stor soffgrupp, ett matsalsbord och diverse övriga möblemang, ett rum där byggåret gör sig påmint. De gråa väggarna framhäver rummets två stora fönster, dekorerade fönsternischer, höga golvlister, stuckatur, takrosett och den vacker kakelugnen, ett fantastiskt rum med 3.30 i takhöjd.

    Sovrummet har en behaglig färg på väggarna, vetter mot gård och har plats för byrå och 1.40-säng.

    Badrummet är utrustat med dusch bakom glasvägg, wc, handfatskommod med överskåp samt en inbyggd garderob/linneskåp.

    • Till lägenheten hör ett källarförråd
   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    0015
    Lgh.nmr. LM
    1301
    Adress
    Åsögatan 135 A, 3tr
    Postnummer
    116 24
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm - SOFO
    Boarea
    51 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Hiss
    Nej
    Trappor
    3 av 4
    Andelstal
    4,39107
   • Föreningen
    Namn
    Brf Sillpackaren
    Bildades
    2000
    Byggår
    1900
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Brf Sillpackaren förvärvade fastigheten 2000. Föreningen är en sk. äkta förening och äger marken. Föreningen består en av ett flerbostadshus och upplåter 17 lägenheter med bostadsrätt, en lägenhet med hyresrätt samt två lokaler.

    Ekonomi: Stabil ekonomi med intäkter från hyresgäster. låg belåning för en så pass renoverad fastighet och en framtida intäkt via kvarvarande hyresrätt.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme och självdrag samt från- och tillluft.

    Renoveringar

    2019 - Gårdsrenovering
    2018 - Fasadrenovering
    2018 - Takrenovering
    2018 - Utrustning i tvättstuga
    2017 - Stamspolning
    2003 - Trapphusrenovering

    Planerade renoveringar

    Föreningen följer en underhållsplan och har genomfört de stora renoveringarna de senaste åren. Kvar närmaste åren är att beställa målning i källaren, troligtvis under 2020.

    Övriga utrymmen

    Det finns gemensam tvättstuga i gårdshuset med nya maskiner, en innergård och ett cykelrum.

    TV/Internet

    Leverantör: Comhem, separat avtal. Ingår grundutbudet för TV.

    Energideklaration

    Utfördes
    Måndag 10 jan 2011
    Energiprestanda
    140 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 146 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    150 kr/månad
    Hemförsäkring
    120 kr/månad
    Summa driftskostnader
    270 kr/månad
    Överlåtelseavgift
    1163 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    465 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT 
 Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten. Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION 
Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

BOAREA
Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

ÖPPEN BUDGIVNING 
Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT
 Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!