I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm

Åsögatan 102

 • 70 kvm
 • 3
 • rum

  6 475 000 kr

  Såld

  Mitt på Södermalm och högt upp i huset med balkong, finner ni denna hörnlägenhet med underbart ljusinläpp och fönster i alla rum. I modern fastighet från 1999, välkomnas ni till en smart planerad 3:a med renoverade ytskikt och kök.

  Lägenheten karaktäriseras av de sociala allrummet och det ljusa läget. Allrummet har plats för soffa, matplats och blir tillsammans med balkongen en central del i lägenheten, en naturlig plats att umgås på med större sällskap. Det finns 2 sovrum, varav det ena har plats för dubbelsäng. Badrummet har fönster och badkar samt tvättmaskin och arbetsbänk. Kort och gott: En modern lägenhet mitt på Södermalm med solsäkert läge.

  Lägenhetens fördelar:

  • Högt upp med balkong i söderläge med sol från morgon till kväll.
  • Genomgående parkettgolv och fina ytskikt (2017).
  • Fräscht kök med goda arbetsytor (2017) och stort badrum.
  • Stort och socialt sällskapsrum med flera fönster och ett bra ljusinsläpp.
  • Två bra sovrum med förvaring i garderober och förvaring i hall.
  • Stabil äkta förening med god ekonomi och flertalet lokaler.
  • Vinkällare/box i temperaturanpassat rum tillhör lägenheten.
  • Populärt område med all service inom 5 minuter.
  • Bra kommunikationer med pendeltåg, tunnelbanan och buss.
  • Omtyckta förskolor och grundskola.
  Pris
  6 475 000 kr /Såld
  Adress
  Åsögatan 102
  Yta
  70 kvm
  Rum
  3 rok
  Trappor
  5
  Hiss
  Ja
  Avgift
  3 609 kr/månad (värme, vatten och Internet)
  Visningar
  • Kontakta mäklaren för visning
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Rumsbeskrivning

    Lägenheten disponeras med kök och vardagsrum i mitten av lägenheten och två sovrum på varsin sida av rummet. Hallen i sig är rymlig och har både avhängning för vardagens kläder samt plats för en skänk och arbetsplats. I hörnan in till vardagsrummet står ett städskåp.

    Under 2017 fräschades samtliga ytskikt upp. Väggar, tak och snickerier målades och ekparkettgolv lades in i hela lägenheten samt klinkers i hall. Samma år renoverades även köket, som nu har mycket förvaring i över- och underskåp med vita köksluckor. Spotlights över grå bänkskiva med stänkskydd ger en stilren känsla. Den maskinella utrustningen består av en induktionshäll (80 cm bred) fläkt, ugn med mikro, kyl, frys samt diskmaskin - här finns allt som kan önskas inklusive en matplats mot lägenhetens härliga balkong.

    Från den mysiga balkongen ges solchans från morgon till kväll. Här kan både frukostkaffet och middagen serveras och balkongen blir på så sätt en förlängning av både kök och vardagsrum. Vardagsrummet nås via en öppen planlösning från köket och rymmer en stor soffgrupp. Den öppna planlösningen möjliggör middagar med många gäster. Stora öppna ytor och fönster i varje rum skapar ljus och rymd.

    Det större mörka sovrummet inrymmer en garderobsvägg som också den byggdes 2017 med elfa-system, skjutdörrar och automatisk belysning. Rummet rymmer såväl stor dubbelsäng (bredd över 1,80), som sängbord. Inredningen i garderoben ingår. Från vardagsrummet nås det mintgröna sovrummet som i dagsläget används som barnrum. Här finns vägghängd förvaring med spotlights.

    Badrummet har fönster och är från byggåret 1999 med kakel och klinker. Utrustat med wc, handfatskommod med spegel och badkar med dusch. Avdelning med tvättmaskin och arbetsbänk installerades 2018. Här finns också öppna hyllplan och väggskåp för förvaring.

    • Till lägenheten hör ett källarförråd på ca 5,5 m2.
    • Box i vinkällare ingår.
    • Alla garantier, certifikat och intyg finns sparade för samtliga genomförda renoveringar.

    Välkommen att höra av dig för mer information.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    0172
    Lgh.nmr. LM
    1504
    Adress
    Åsögatan 102
    Postnummer
    118 29
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm
    Boarea
    70 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Boareabeskrivning
    Lägenheten var från början 2 rum och kök.
    Antal rum
    3
    Hiss
    Ja
    Trappor
    5
    Andelstal
    1,10700
   • Föreningen
    Namn
    Brf Åsöterrassen
    Byggår
    1999

    Allmän information

    Bostadsrättsföreningen Åsöterrassen består av 71 bostäder och 5 stycken lokaler. Föreningen äger tomten som fastigheten är byggd på.

    Ekonomi Brf Åsöterrassenär en äkta bostadsrättsförening med stabil ekonomi och goda intänkter från lokaluthyrning. Lokalerna hyrs för närvarande ut till en tandvårdsklinik, ett konditori och en asiatisk restaurang. Bredband ingår i avgiften. Alla lägenheter har egen elmätare. Avgift för hushållsel tillkommer enligt förbrukning, avläses automatiskt och debiteras varje kvartal.

    Byggnaden

    Till föreningen hör adresserna Åsögatan 102, 104 och 106. Totalytan: 6 879 m2 varav 6 326 m2 utgör lägenhetsyta.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Föreningen är ansluten till kommunens fjärrvärmenät och uppvärmning ingår i avgiften.

    Övriga utrymmen

    Trappstädning via företag. Cykelrum/barnvagnsrum finns och nås med hissen från entréplan och lägenhetsplan. Miljörum för hushållssoprum och glasåtervinningsrum. Gemensam tvättstuga finns i källaren med två tvättmaskiner, torktumlare samt ett torkskåp. Det finns även en kallmangel. På bild visas en av föreningens två trädgårdar och föreningens gemensamma lokal samt vinförråd. Ett vinförråd i temperaturanpassat rum tillhör lägenheten.

    TV/Internet

    Bredband via fiber. Leverantör av bredband är Bredband2 med gruppavtal för hela föreningen med hastigheten 1000/1000 Mbit/s och ingår i avgiften. Com Hem finns även kvar som leverantör om någon så önskar men då till egen kostnad.

    Energideklaration

    Utfördes
    Torsdag 4 okt 2018
    Energiprestanda
    124 kWh/m2
   • Kostnader
    Månadsavgift
    3 609 kr/månad (värme, vatten och Internet)

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT 
 Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten. Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION 
Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

BOAREA
Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

ÖPPEN BUDGIVNING 
Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT
 Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!