I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm

Åsögatan 101, 7tr

 • 72.5 kvm
 • 4
 • rum

  6 500 000 kr

  Såld

  Mitt på Södermalm och högst upp i huset med balkong mot gård, finner ni denna hörnlägenhet med fönster i tre väderstreck och underbart ljusinsläpp i alla rum. I modern fastighet från 1981, välkomnas ni till en smart planerad 4:a som totalrenoverades 2019.

  Lägenheten karaktäriseras av den smarta planlösningen och det ljusa läget. Allrummet har plats för soffa, matplats och blir tillsammans med balkongen en central del i lägenheten. Här bjuds det på kvällssol på den inglasade balkongen under sommarhalvåret. Det finns tre sovrum, varav två med plats för dubbelsäng, ena med walk-in-closet. Ena rummet nyttjas idag som matrum. Badrum och kök renoverades för tre år sedan. Kort och gott: En modern lägenhet mitt på Södermalm med ogenerat och solsäkert läge.

  Stabil förening med god ekonomi. Gym och bastu som är kostnadsfritt samt en stor tvättstuga i markplan. Garage finns i huset, endast 600 kr/månad och kort kö.

  TILLTRÄDE: Flexibelt. Säljaren kan frånträda lägenheten redan i augusti eller erbjuda tillträde vid årsskiftet.

  Lägenhetens fördelar:

  • Högst upp med balkong och sol från morgon till kväll.
  • Genomgående parkettgolv och fina ytskikt (2019).
  • Fräscht kök med goda arbetsytor och stort badrum (2019).
  • Socialt sällskapsrum och utgång till balkong.
  • Yteffektiv med bra förvaring i garderober och walk-in-closet.
  • Stabil äkta förening med god ekonomi och lokaler.
  • Förening med bastu, gym, snickarbod, förråd, garage.
  • Populärt område med all service inom 5 minuter.
  • Bra kommunikationer med pendeltåg, tunnelbanan och buss.
  • Omtyckta förskolor och grundskola.
  Pris
  6 500 000 kr Såld
  Adress
  Åsögatan 101, 7tr
  Yta
  72.5 kvm
  Rum
  4 rok
  Trappor
  7 av 7
  Hiss
  Ja
  Avgift
  4 060 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

  • Klicka för
   bildspel

   Balkong med kvällssol.

   Vardagsrum med fönster i två väderstreck och utgång till balkong.

   Entré/ Passage mellan vardagsrum och kök med bra förvaring.

   Renoverat kök 2019.

   Rum med burspråk intill köket.

   Sovrum med Walk-in-closet.

   Sovrum mot balkong.

   Renoverat badrum 2019.

   Gemensamt gym i källaren.

   Bokningsbar bastu.

   Pingisrum med snickarbänk.

   Garage i huset.

   Lägenheten högst upp i huset med burspråk.

   • Rumsbeskrivning

    Lägenheten disponeras med kök och två rum i fil med söderläge. I andra änden av lägenheten finns vardagsrum, ytterligare ett rum och inglasad balkong. I mitten av lägenheten är ingången till badrummet och en passage med fönster som binder ihop lägenheten på ett trevligt sätt. Hallen är rymlig och har både avhängning för vardagens kläder och garderobsförvaring samt plats för en skänk eller arbetsplats vid fönster.

    Under 2019 fräschades samtliga ytskikt upp. Väggar, tak och snickerier målades och ekparkettgolv i ljustare ton lades in i hela lägenheten. Samma år renoverades även köket, som nu har mycket förvaring i över- och underskåp med fina köksluckor. Den maskinella utrustningen består av en spishäll, fläkt, ugn med , kyl/frys samt diskmaskin.

    Från det mysiga och inglasade uterummet/balkongen ges solchans eftermiddag och kväll. Här kan dagen förlängas, middagen serveras och dörren stå öppet både tidig bår och sen höst. Vardagsrummet rymmer en soffgrupp och ett matbord om så önskas.

    Två större sovrum med plats för dubbelsäng, det ena med walk-in-closet. Det tredje rummet är intill köket och nyttjas idag som matrum.

    Badrummet renoverades 2019 med kakel och klinker. Utrustat med wc, handfatskommod med spegel, handdukstork och bubbelbadkar med dusch.

    • Till lägenheten hör ett källarförråd
    • Bastu, gym och tvättstuga i huset.

    Välkommen att höra av dig för mer information.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    231026001-0011
    Lgh.nmr. LM
    1602
    Adress
    Åsögatan 101, 7tr
    Postnummer
    118 29
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm
    Boarea
    72.5 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Boareabeskrivning
    Lägenheten är registrerad som 3 rum och kök enligt föreningens uppgifter.
    Antal rum
    4
    Antal sovrum
    3
    Hiss
    Ja
    Trappor
    7 av 7
    Andelstal
    1,4136
   • Föreningen
    Namn
    Riksbyggen Brf Nattugglan 18
    Byggår
    1981-1983

    Allmän information

    Riksbyggens Brf Nattugglan 18 består av 66 lägenheter och 1 uthyrd lokal (förskola) samt garage med 49 platser. Kort kö. Föreningen äger fastigheten Nattugglan 18 med tomträtt och avtalet gäller oförändrat tom 2022-06-30. Fastigheten ligger på adresserna Åsögatan 101-109. Föreningen är en äkta förening. Bostadsarea: 5518 kvm och lokalarea: 1469 kvm.

    Som bostadsrättsägare och därigenom medlem i föreningen har Brf Nattugglan 18 som krav att man även ska vara skriven på adressen och därav även bo i lägenheten för att godkännas medlemskap.

    • Lågt belånad förening.
    • Föreningen är ett privat bostadsföretag det vill säga en äkta förening.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Ventilation via ett fläktstyrt till- och frånluftssystem med värmeåtervinning. Uppvärmning sker via fjärrvärme och ingår i avgiften.

    Renoveringar

    2021 - Fönsterrenovering.
    2020 - Ventilation, portar samt byte linoleummattor i uppgångar.
    2018 - Markytor, värme samt VA.
    2017 - Tätning av balkongplatta och renovering värmesystem.
    2016 - Värme, ventilation och hiss.
    2015 - Stamspolning.

    Övriga utrymmen

    Stor, ljus och mysig innergård. Föreningens två tvättstugor finns bekvämt på entréplan, varje tvättstuga är utrustad med två stora tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, mangel, torkrum och en extra stor tvättmaskin (10 kg). Fräscht och välutrustat gym på entréplan med många träningsmaskiner, bastu och dusch. Stor föreningslokal med kök, bord och stolar för många personer. Verkstad/hobbyrum/ Snickeri. Det finns soprum, grovsoprum och cykelförråd. Föreningen har ett garage med 49 garageplatser med bekväm nedfart till garaget från Åsögatan och hiss hela vägen upp till lägenheten.

    TV/Internet

    Kabel-TV från Com Hem och fiber från OwnIt. Fiber 100 Mbit/s ingår i månadsavgiften samt basutbud på kabel-TV.

    Parkering

    Föreningen har ett garage med 49 garageplatser, varav 8 st med elplatser. Bekväm nedfart till garaget från Åsögatan och hiss hela vägen upp till lägenheten. - Bilplats: 600 kr - Laddplats: 800 kr + el - MC: 200 kr

    Energideklaration

    Utfördes
    Måndag 2 dec 2019
    Energiprestanda
    86 kWh/m2
   • Kostnader
    Månadsavgift
    4 060 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
    Hushållsel
    200 kr/månad
    Hemförsäkring
    200 kr/månad
    Summa driftskostnader
    400 kr/månad
    Överlåtelseavgift
    1208 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    483 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT
    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten. Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT
    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION
    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA
    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING
    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT
    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!