I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Årsta - Årsta

Årstavägen 27, 5tr

 • 72 kvm
 • 3
 • rum

  5 800 000 kr

  Välkommen

  Komplett trea med balkong i högt och ljust läge mitt i Årsta! En välplanerad lägenhet med öppen spis, fina ytskikt och renoverat badrum. Hörnläget med fönster i två väderstreck skapar ljus och rymd till hela lägenheten, från morgon till kväll. Ett modernt boende med stort vardagsrum och utgång till balkong med plats för matbord och soffa, både inne som ute. En perfekt sällskapsyta med eftermiddags- och kvällssol samt utsikt över Årstafältet och omgivande allér och parker.

  Lägenheten är belägen på en central del av Årsta med tydlig urban karaktär. Här finns ett lockande och överraskande utbud av caféer, restauranger och butiker. Årsta än idag är en härligt grön stadsdel med Årstaviken i norr som erbjuder både motionsstigar, strövområden och uppfriskande bad. Här finns även Årstaskogen och flertalet mindre parker! Här finns inom ett stenkast etablissemangen Årsta golf, Enskede rackethall och Padel Zenter. Årsta är även numera ett förträffligt område att bosätta sig i om kommunikationer är viktigt. Förutom själva närheten till staden, så går här både pendel och tvärbana frekvent, och givetvis lokalbussar. Det innebar att man lika smidigt kan ta sig in i smeten som ut i lugnet, vilket är en av områdets största fördelar!

  Lägenhetens fördelar:

  • Ljus lägenhet med sol på balkongen från lunch till sen kväll.
  • Välplanerade rum, öppen spis och marmorgolv i hallen – bevarat från byggåret 1947.
  • Fönsterbänkar i natursten och kolmårdsmarmor, högt i tak och fiskbensparkett.
  • Ogenerat läge med fönster och stor balkong mot lummiga grönområden.
  • Topprenoverat badrum med hörndusch, tvättmaskin och bra förvaring.
  • Funktionellt planerad med gott om förvaring i garderober i både hall och sovrum.
  • Två förråd tillhör lägenheten, ett på vinden och ett i källaren.
  • Stabil förening med hiss, parkeringsplatser, cykel- och barnvagnsrum.
  • Nära Årsta torgs utbud av restauranger, caféer och butiker.
  • Gångavstånd till busslinjer, pendel och tvärbana.

  Välkomna att kontakta mäklaren för mer information.

  Pris
  5 800 000 kr /Bud
  Adress
  Årstavägen 27, 5tr
  Yta
  72 kvm
  Rum
  3 rok
  Trappor
  5
  Hiss
  Ja
  Avgift
  4 426 kr/månad
  Visningar
  • Kontakta mäklaren för visning
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Rumsbeskrivning

    Välkomnande hall med avhängningsmöjligheter samt goda förvaringsmöjligheter i garderober med tillhörande överskåp i original. Golvet pryds av tidstypiskt och charmigt kolmårdsmarmor från byggåret. Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr.

    Vardagsrum med öppen spis och utgång till balkong, Ljust och luftigt vardagsrum med en vacker fungerande öppen spis. På golvet ligger charmig fiskbensparkett. I vardagsrummet finns det gott om plats för större soffalternativ och stor matgrupp för hela familjen. Den öppna spisen höjer stämningskänslan markant. Från vardagsrummet nås den stora balkongen i solsäkert läge mot den gröna innergården på husets baksida. På balkongen ligger trall och här har man utrymme för sittgrupp.

    Kök med matplats och fullutrustad maskinpark bestående av diskmaskin, spis, ugn och mikro i högskåp, köksfläkt samt kyl/frys. Goda arbetsytor och kakel ovan arbetsbänk. Generös med förvaring. Golvet pryds av fin klinker som matchar färgtemat i köket. Här finns även en naturlig matplats för 4 personer. Golvvärme i kök.

    Lägenhetens huvudsovrum nås från vardagsrummet. Rikligt med ljusinsläpp från två olika väderstreck med stora fönsterpartier i gavel som vetter mot lugnt grönområde på fastighetens baksida. Här finns gott om plats för det stor dubbelsäng och passande möblemang. Förvaring i två rymliga inbyggda garderober.

    Med ingång från hallen nås andra sovrummet som också har bra med utrymme för dubbelsäng. Här finns gott om förvaringsmöjligheter i två rymliga, inbyggda garderober.

    Renoverat badrum dusch bakom glasdörrar och tvättmaskin. På golvet ligger klinker och på väggarna sitter stora vita kakelplattor. Förvaring i kommod och väggskåp samt en praktisk bänk och en avställningsyta ovan den vägghängda toaletten. Badrummet är även utrustat med handdukstork och golvvärme.

    • I källaren finns föreningens tvättstuga som innehåller två tvättmaskiner, en torktumlare samt centrifug och tillhörande torkrum.
    • Grillplats för föreningsmedlemmar att nyttja på baksidan.
    • I källaren finns föreningens cykelrum som är väldigt lättillgängligt med ingång direkt från husets baksida.
    • Barnvagn får plats i hiss.
    • Barnvagnsrummet är på markplan i anslutning till tvättstugan.
    • Till lägenheten hör 2 st förråd (ett på vinden om ca 1,5 kvm och ett i källaren om ca 3 kvm).
   • Fakta
    Lgh.nmr
    01018
    Lgh.nmr. LM
    1502
    Adress
    Årstavägen 27, 5tr
    Postnummer
    120 52
    Postort
    Årsta
    Område
    Årsta
    Boarea
    72 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    3
    Antal sovrum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    5
    Andelstal
    4,30060
   • Föreningen
    Namn
    Brf Glan 2
    Byggår
    1947

    Allmän information

    Brf Glan 2 Punkthuset på Årstavägen 27 uppfördes vid mitten av 1940-talet efter ritningar av Edvin Engström. Fasaden är putsad och entréns eleganta ekport har en omfattning i sten. Föreningen bildades år 2000. Nuvarande avgäldsperiod för fastighet Glan 2 löper t.o.m. 2027-03-31. Från och med 2027-04-01 börjar nästa avgäldsperiod och avgiften uppgår då till 316 043 kr/år.

    • Till lägenheten hör ett vindsförråd samt ett källarförråd.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme och självdrag

    Renoveringar

    2004 - Stambyte och renovering av tvättstugan. Elstigarna byttes.
    2009 - Omläggning av fastighetens tak.
    2013 - Fönsterbyte samt spolning av samtliga avloppsrör.
    2014 - Genomgång av eldstäder och byten av tegelstenar där det var nödvändigt.
    2015 - Porten renoverades samt utförda asfalteringsarbete. Ny utvändig belysning. Fiber drogs in till lägenheterna.
    2016 - Renovering av trapphuset (ommålning och ny el har dragits till belysningen) samt insidan av hisskorgen har försetts med rörelsekänslig ljusdiod istället för en grind för bättre säkerhet och standard.
    2018 - Fasadrenovering genomförd.
    2019 - Installation av solceller på taket som togs i bruk samma år.
    2020 - Stamspolning utförd och installation av ny fjärrvärmecentral.
    2021 - Konvertering till ledbelysning i samtliga armaturer i källaren och på vinden. Det har även tillkommit ytterligare belysning på baksidan av huset (sensorstyrt).

    Planerade renoveringar

    Föreningen har i dagsläget inga kommande renoveringar.

    Övriga utrymmen

    På husets baksida finns en möblerad uteplats med grill för föreningens medlemmar. Huset har cykel-/barnvagnsrum, tvättstuga, torkrum samt ett soprum med all typ av återvinning förutom elskräp, och det finns planer på att inreda ett av källarutrymmena som snickarbod.

    TV/Internet

    Föreningen har kabel-TV från Comhem och bredband via fiber från Ownit 100 Mbit, Gemensamt bredbandsavtal i föreningen, 116 kr/ mån.

    Parkering

    Föreningen förfogar över 7st parkeringsplatser som kostar 650 kr/mån. För närvarande är det kö. I övrigt gäller boendeparkering på gatan med taxa 4, 10kr i timmen eller 500 kr/mån.

    Energideklaration

    Utfördes
    Måndag 26 mar 2018
    Energiprestanda
    218 kWh/m2
   • Kostnader
    Månadsavgift
    4 426 kr/månad
    Hushållsel
    120 kr/månad
    Hemförsäkring
    120 kr/månad
    Bredband
    116 kr/månad
    Summa driftskostnader
    356 kr/månad

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!