I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Älvsjö - Liseberg

Annebodavägen 62, 3tr

 • 80 kvm
 • 3
 • rum

  2 400 000 kr

  SÅLD!

  Fantastiskt fin, genomgående trea, högst upp i huset med stora fönsterpartier och balkong i sydväst-läge. Här bor ni i en rymlig 3:a med stora social ytor, ett ljust och fritt läge och sol större delen av dagen. Köket är renoverat med omsorg och finess. Stabil stambytt förening med p-platser, cykelrum, lekplats, grillplats, bastu, gästlägenhet och odlingslotter. Bra kommunikationsmöjligheter och nära grönområden med fina promenadstråk.

  Lägenhetens fördelar:

  • Stabil förening
  • Högst upp i huset
  • Rymligt vardagsrum med fina stora fönster
  • Balkong med sol större delen av dagen
  • Gott om förvaring
  • Totalrenoverat kök
  Pris
  2 400 000 kr / Såld
  Adress
  Annebodavägen 62, 3tr
  Yta
  80 kvm
  Rum
  3 rok
  Trappor
  3 av 3
  Avgift
  5 209 kr/månad (värme, vatten och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Rumsbeskrivning

    Lägenheten disponeras med vardagsrum, balkong och det ena sovrummet till vänster från hallen och kök, sovrum och badrum till höger. Hallen i sig är rymlig med ingång till en stor klädkammare.

    Lägenheten har genomgående fina ytskikt. Köket är renoverat, som nu har mer förvaring i över- och underskåp samt utrymme för en matplats. Spotlights över en svart bänkskiva i granit mot en ljus kaklad vägg ger köket en stilren känsla. Den maskinella utrustningen består av en induktionshäll med inbyggd fläkt, ugn, mikro, kyl/frys samt diskmaskin - här finns allt som kan önskas. För er som vill ha en större matplats finns gott om utrymme i det väl tilltagna vardagsrummet.

    Från den mysiga balkongen ges en vacker vy över området och en solig dag har lägenheten sol större delen av dagen. Vardagsrummet har ett stort fönsterparti vilket skänker rikligt med ljus in i det väl tilltagna rummet. Här kan ni möblera fritt och låta fantasin flöda, rummet är närmare 30 kvm.

    Det ena sovrummet har en garderobsvägg. Såväl dubbelsäng som exempelvis en byrå får plats. I andra änden av lägenheten ligger ännu ett sovrum som i dagsläget används som kontor och gästrum. Bägge rummen är snarlika till ytan.

    Badrummet har wc, handfatskommod med spegel, bra förvaring i två överskåp, ett tredelat högskåp samt stor duschplats.

    • Till lägenheten hör ett källarförråd och källarskåp.
   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    85
    Lgh.nmr. LM
    1202
    Adress
    Annebodavägen 62, 3tr
    Postnummer
    125 71
    Postort
    Stockholm
    Område
    Älvsjö - Liseberg
    Boarea
    80 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    3
    Antal sovrum
    2
    Hiss
    Nej
    Trappor
    3 av 3
    Andelstal
    1,40687 %
    Andelstal avgift
    1,40687 %
   • Föreningen
    Namn
    Brf Liseberg
    Byggår
    1957
    Juridisk person
    Nej

    Allmän information

    HSB Brf Liseberg bildades 1957 och består av 69 lägenheter. Fastigheten Julgröten 2 disponeras via tomträtt med adresserna Annebodavägen 56-76. För mer info, gå in på föreningens hemsida: www.brfliseberg.se

    Värme- och ventilationsanläggning

    Bergvärme med stöd av Fjärrvärme.
    Självdrag med separata kanaler för alla lägenheter.

    Renoveringar

    Några utav alla gjorda renoveringar (se fler på Brf hemsida):
    
1988 - Omläggning av tak.
    
1988 - Ommålning av trapphus.

    1996 - Stambyte. Helrenovering av badrum och wc, samt nya armaturer i kök och wc.

    1996 - Byte av all elinstallation till 3-fas samt jordfelsbrytare.

    1996 - Renovering och utbyggnad av balkonger.

    2000 - Installation av eget bredbandsnät. 

    2007 - Nya fönster monteras för värme och komfort. 

    2007 - Bergvärme 

    2011 - Nya tvättmaskiner, torkskåp och torktumlare har installerats i tvättstugan. 

    
2014 - Trapphusen målas och armaturerna byts till LED med närvarodetektor. 


    2014 - Parkeringens beläggning åtgärdas
    2015 - Bredbandet förhandlas om till en lägre kostnad, samt ökas till 1000Mbit/s. 


    2016 - Helt ny lekplats har iordningställts under april.

    Övriga utrymmen

    Lekplats - Klättertorn, rutschbana, gungor, gungbräda, gunghästar
    Tvättstuga - Två välutrustade tvättstugor med torkrum
    Grillplats - Murad grill i trädgårdsmiljö, sittplatser för ca 30 personer
    Fritidslokal - För fest, möten, bordtennis mm. Diskbänk, kylskåp, spis.
    Boulebana - Boulebana vid grillplats. Hobbylokal - Mindre hobbylokal för snickeri och målning. Bastu - Bastu med duschar och relaxdel.
    Gym - Ett enklare gym.

    TV/Internet

    Bredband , eget datornätverk med fast internetkoppling. Kabel-TV via Com Hem, grundutbud ingår i avgifen.

    Parkering

    Garage - 18 st
    Parkeringsplatser - 29 st
    Parkeringsplatser eluttag - 20 st

    Energideklaration

    Utfördes
    Torsdag 13 maj 2010
    Energiprestanda
    54 kWh/m2
   • Kostnader
    Månadsavgift
    5 209 kr/månad (värme, vatten och Internet)
    Hushållsel
    200 kr/månad
    Hemförsäkring
    180 kr/månad
    Summa driftskostnader
    380 kr/månad
    Personer i hushållet
    2
    Överlåtelseavgift
    1163 betalas av Säljare
    Pantsättningsavgift
    465 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Älvsjö - Även om inga empiriskt vederlagda observationer gjorts av älvor som maler stenar till änglastoft i stadsdelens sjöar (vilket är upphovet till områdets namn) så vilar det något snudd på magiskt över denna härliga del av södra Stockholm. Trots att området inte tillhör innerstaden så känns det som att det är nära till allt här. Pendeltåget tar dig till Centralen på 7 minuter, men ändå är det närmare till naturen, motionsspåren och friluftslivet. Älvsjöskogen i söder eller Årstafältet i norr, Långbroparken i väster eller Älvsjö IP i öster. Valen är många för den som vill aktivera sig i annat än urbana miljöer! Här finns också många internationellt inspirerade caféer, restauranger och butiker som har blivit karakteristiska för den dynamiska, södra delen av Stockholm med Södermalm i spetsen. Den internationellt välbesökta Stockholmsmässan har betytt mycket för kommersen i stadsdelen. Den garanterar att det mer eller mindre alltid är något på gång i området. Inte undra på att denna del av Stockholm idag är ett väldigt attraktivt bostadsområde där många byggnader har en särskild kulturstatus vilket garanterar deras bevarande.

    • Närmaste busshållplats finns ca 100 meter från lägenheten där buss 165 tar dig till tunnelbanan vid Liljeholmen åt det ena hållet och till Högdalen/ Farsta C åt det andra hållet. Ca 400 m från lägenheten går buss 144 som tar dig till tunnelbanan vid Gullmarsplan åt ena hållet och till Älvsjö station där pendeltåget ansluter åt det andra hållet. Du har också buss 168 till Gullmarsplan att tillgå lika så buss 134 till Liljeholmen via Årstaberg där både pendeltåget och Tvärspårvägen har anslutningar. Att cykla till Södermalm tar ca 10 minuter och till Centralstationen ca 30 minuter. Med bil kommer du enkelt ut till E4:an /Essingeleden.
    • På promenadavstånd ligger Älvsjö centrum, ca 15 minuter, med bl.a. bank, bibliotek, Stockholmsmässan och ett antal butiker. Närmaste grundskola i området är Sjöängsskolan (åk F-9) med profilklasser i musik, matematik/No och språk. Dessutom finns flertalet förskolor på nära avstånd samt Lisebergs vårdcentral ca 200 meter från lägenheten.
    • För fritidssysselsättningar finns i närområdet bl.a. bollplan, idrottsplats, isbana, idrottshall och simhall i Högdalen samt friluftsbad i Älvsjö. För lunch mm finns Lisebergs matsalar som närmsta granne. Dessutom finns Park, Folkets hus med diverse aktiviteter som en filmklubb. Närmsta butik är Lisebergs livs som ligger på andra sidan gatan. Större mataffärer som Willys, Lidl, Coop finns inom en till två km´s avstånd från bostaden.
   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!