I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm - Reimersholme

Anders Reimers väg 11

 • 27.5 kvm
 • 1
 • rum

  2 850 000 kr

  Lev skärgårdsliv mitt i stan

  Unikt boende på lugna lummiga Reimersholme. Drick ditt morgonkaffe vid matbordet med utsikt över kanalen mot Långholmen. Hör och känn doften av vattnet varje dag. Badbryggan finns 10 meter från porten och den superfina bastun i samma byggnad.

  Här längs vackra Pålsundskanalen ligger denna superfina insynsskyddade etta i fint skick. Från det stora fina fönstret har du utsikt över Pålsundskanalen och Långholmen. Lägenheten har vitmålade väggar och ett fint bokparkettgolv i original, även innerdörrar och trycken är i original. Kökvrå med kokplattor och kylskåp*. Helkaklad badrum med wc, tvättställ, duschhörna samt handdukstork.

  Att bo på Reimersholme är ett unikt boende på många sätt, paddla kajak om hösten, snöra på sig skridskorna om vintern eller ta morgonbad om sommaren. Lägenheten ligger på Reimersholme som är en grönskande oas mitt i Stockholm. Här finns kvalitéer endast ett fåtal platser kan erbjuda i Stockholm: Ingen genomfartstrafik, badbryggor, en kajakklubb, grillplatser, längs vattnet finns djurlivet, fåglar som häger, gäss och sothönor. Vidare på ön finns kaninburar och frigående höns bland fruktträd och bärbuskar.

  Hundra meter bort börjar Söders Puls och Hornstull. Här kan du finna trevliga kaféer som Cinnamon och Vurma; bra restauranger som kinesiska Hos, tjeckiska Moldau eller asian cross-over BarBro ; stora träningsanläggningar som Friskis & Svettis Hornstull och SATS; biografen Rio med bakfickan RiRi; barhängen Judith & Bertil och Linje 10, och klubbar som Debaser Strand och Laika. Hundra meter åt andra hållet finns Långholmen med en av innerstans två bästa sandstränder, löprundor och goda julbord.

  Pålsundet är en förening med ett otal faciliteter, till exempel gym, två fräscha övernattningslägenheter med upp till fyra bäddar, samt en fantastisk festlokal från 1700-talet. På Reimersholme startar buss 66 som tar dig tvärs över söder till Vita Bergen och buss 54 som tar dig ner till Sergels Torg. Gångavståndet till röda linjens T-bana är fem minuter.

  Övrigt: *Kylskåp defekt. Frysboxens lucka trasig.

  Pris
  2 850 000 kr Högstbjudande
  Adress
  Anders Reimers väg 11
  Yta
  27.5 kvm
  Rum
  1 rok
  Trappor
  1 av 6
  Hiss
  Ja
  Avgift
  2 135 kr/månad
  Budgivning
  3 120 000 kr(Högsta bud)
  Ansvarig Mäklare
  Kalle Borgström

  Kalle Borgström

  Fastighetsmäklare

  4,8 i betyg (11 röster)
  hittamaklare.se
  Kalle Borgström

  Kalle Borgström

  Fastighetsmäklare

  Engagemang, tydlighet och trygghet är mina ledord varje gång jag får förtroendet att förmedla en bostad. Att sälja en bostad är stor affär för alla parter, säljare, köpare och fastighetsmäklare. Som kund kan du räkna med mitt yttersta engagemang. Vi sätter upp gemensamma mål och har kontinuerlig kontakt. Jag är mån om att vara tydlig i hela försäljningsprocessen; du ska hela tiden veta vad som händer och varför. Som erfaren mäklare sedan 2003 tror jag mig ha svaren på många av de frågor som du letar efter. Jag har under åren haft många återkommande kunder och jag strävar hela tiden efter att varje kund jag träffar ska bli en av mina många ambassadörer.

  - Högskoleexamen Fastighetsmäklare Högskolan i Gävle. 
  - Fastighetsmäklare - sedan 2003

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    201
    Lgh.nmr. LM
    1209
    Adress
    Anders Reimers väg 11
    Postnummer
    117 50
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm - Reimersholme
    Boarea
    27.5 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    1
    Hiss
    Ja
    Trappor
    1 av 6
    Andelstal
    0,138%
   • Föreningen
    Namn
    HSB:s Brf Pålsundet i Stockholm
    Bildades
    1942
    Byggår
    1943
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Brf Pålsundet är en av Stockholms äldsta och mest välskötta bostadsrättsföreningar. Föreningen bildades i samband med byggnationen av föreningens hus 1943. I föreningens hus finns 438 bostadsrättslägenheter.

    Övriga utrymmen

    Bastu, med 20 meters promenad till brygga vid kanalen Tvättstugor Gästlägenheter Återvinningsrum Hobbyrum Festlokal Gym Atlejé Roddbåt Cykelrum Kajakplats Badplats Ihopa Grannbox, www.ihopa.se, låna verktyg etc

    TV/Internet

    Bredband via Stockholms stadsnät hastighet 1000/1000Mbit TT via Tele2

   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 135 kr/månad
    Hushållsel
    200 kr/månad
    Hemförsäkring
    150 kr/månad
    Bostadsrättstillägg
    35 kr/månad
    Summa driftskostnader
    385 kr/månad

    Driftskostnaderna uppskattade

    Personer i hushållet
    1
    Överlåtelseavgift
    1 432,50 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    573 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!