I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Kungsholmen

Alströmergatan 45

 • 72 kvm
 • 3
 • rum

  6 750 000 kr

  SÅLD!

  Underbar sekelskiftes-3:a på populär och mysig adress på Kungsholmen. Lägenheten är välplanerad med två rymliga sovrum, påkostat och välutrustat kök med god förvaring och ett fint burspråk som skapar ett luftigt vardagsrum. Tack vare den generösa takhöjden samt hörnläge med stora fönsterpartier i två väderstreck, skapas en härlig och ljus atmosfär i hela bostaden. Flera fina originaldetaljer finns bevarade, såsom fiskbensmönstrat parkettgolv, spröjsade fönster och spegeldörrar. Här bor ni i ett lugn oas men samtidigt väldigt nära till T-bana, matbutiker, restauranger och caféer. Välskött förening med låg belåning. Varmt välkommen på visning!

  Bostadens fördelar:

  • Väldisponerad sekelskiftes-3:a
  • Garage i huset
  • Hörnläge med fönster i två väderstreck
  • Vackert burspråk
  • Påkostat totalrenoverat kök med god förvaring
  • Fina originaldetaljer bevarade
  • Minimal insyn
  • Generös takhöjd
  • Stora stilrena sovrum med fina färgval och god förvaring

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  6 750 000 kr SÅLD
  Adress
  Alströmergatan 45
  Yta
  72 kvm
  Rum
  3 rok
  Trappor
  1
  Hiss
  Ja
  Avgift
  3 017 kr/månad (värme, kabel-TV och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (134 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning
    • Hall
     Stor hall med parkettgolv och målade väggar. Goda förvaringsmöjligheter genom stor inbyggd garderob tillsammans med överskåp. Hatthylla finns och möjlighet att ha barnvagn i hall finns, för den som önskar.

    • Vardagsrum
     Stort vardagsrum med fiskbensparkettgolv och vita målade väggar samt ett vackert burspråk. Här får ni plats med stor soffa med tillhörande soffbord och fåtölj samt TV-möbel. Det finns också plats för matbord för flera personer.

    • Kök
     Mycket stilrent och påkostat HTH-kök från 2017 med vita skåpsluckor tillsammans med svart kvartskomposit bänkskiva. Goda förvaringsmöjligheter och bra avställningsytor samt snygg och praktisk köksö. Köksön är inte fastmonterad i golv och går att ta bort för den som vill. Den maskinella utrustningen består av integrerad kyl/frys, ugn med inbyggd micro funktion, induktionshäll, fläkt samt integrerad diskmaskin. Vitmålade väggar och parkettgolv.

    • Sovrum
     Stort sovrum med fiskbensparkettgolv och mörka målade väggar. Här får ni plats med en stor säng med tillhörande sängbord och idag finns det fyra stycken stora garderober. Ytterligare förvaring tex byrå eller skrivbord finns för den som önskar. Fönster i två väderstreck.

    • Sovrum 2
     Sovrum med parkettgolv och gröna målade väggar. Plats för säng, garderob eller tex skrivbord. Bra storlek för barnrum eller arbetsrum.

    • Badrum
     Helkaklat badrum med ljust klinker på golv och vita kaklade väggar. Badrummet är utrustat med WC, dusch med duschvägg, handfat med kommod, spegel, handdukstork, golvvärme och spotlights i tak.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    4680-00102
    Lgh.nmr. LM
    1102
    Adress
    Alströmergatan 45
    Postnummer
    112 47
    Postort
    Stockholm
    Område
    Kungsholmen
    Boarea
    72 kvm
    Boarea enligt
    Mätning
    Boareabeskrivning
    71 kvm enligt lägenhetsförteckning.
    Antal rum
    3
    Hiss
    Ja
    Trappor
    1
    Andelstal
    1,91942%
    Andelstal insats
    1,93221%
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Brf Dykaren 12
    Bildades
    1982
    Byggår
    1911-1918
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Brf Dykaren 12 består av 46 lägenheter varav samtliga upplåts med bostadsrätt och tre stycken lokaler som är uthyrda. Huset byggdes mellan 1911–1918 och ritades av arkitekt Sam Kjellberg. Ombyggnad har skett vid flera tillfällen: 1927, 1934 och 1936. Föreningen bildades 1982.

    Byggnaden

    Sekelskiftesfastighet.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & Självdrag, förstärkt med mekanisk från-luft i kök och dusch. Lokaler försedda med funktionsanpassad mekanisk till- och från-luftventilation.

    Renoveringar

    • 1983 Fastigheten renoverad
    • 1983 Stambyte
    • 1986 Vindslägenheter byggda
    • 1988 Tak
    • 2009–2010 Fönster renoverade
    • 2012 Fasad delvis renoverad
    • 2012 Moderna värmeväxlare installerade för fastighetens värmeförsörjning
    • 2014 Säkerhetsdörrar installerade, Fiber indragen
    • 2015 Källare renoverad i gathuset. Ventilationskanaler rensade.
     -2017 Balkongrenovering.

    Övriga utrymmen

    Föreningen har cykelrum och cykeställ på innergården, tvättstuga, barnvagnsrum och innergårdar. Det ingår ett källarförråd till lägenheten.

    TV/Internet

    Ownit är för leverantör av bredband. Canal Digital är leverantör av Kabel TV.

    Parkering

    Det finns 25 stycken bilplatser och de kostar 1100 kr per plats. Platserna hyrs endast ut till medlemmar i BRF Dykaren 12. Ansökan om plats görs till styrelsen. För närvarande står medlemmar i kö.

    Energideklaration

    Utfördes
    Tisdag 2 feb 2010
    Energiprestanda
    183 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    3 017 kr/månad (värme, kabel-TV och Internet)
    Hushållsel
    333 kr/månad
    Hemförsäkring
    273 kr/månad
    Summa driftskostnader
    606 kr/månad
    Personer i hushållet
    3
    Överlåtelseavgift
    1162,5 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    468 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Munkholmen, som denna fascinerande del av Stockholm tidigare hette, är kanske den stadsdel som utvecklas snabbast i innerstan just nu. Efter att ha varit munkarnas hemvist på medeltiden och ett relativt lugnt och glesbefolkat område under kommande århundrande skulle denna ö under industrialiseringen av Stockholm på 1800- och 1900-talet förvandlas till ett myller av människor och maskiner, som vi ser spår av än idag. Det behövdes många arbetare till öns alla fabriker som inhystes med familjer i små bostäder, vilket är den främsta anledningen till att det idag finns så pass gott om 1- och 2-rumslägenheter på Kungsholmen. Givetvis befolkas dessa idag av nyinflyttade singelhushåll och barnfria par, snarare än fabriksfamiljer. Faktum är att Stockholm ligger i topp i världen gällande antal singlar, då 50% av alla som bor i Stockholm beräknas vara singlar. På Kungsholmen är detta kanske mer synligt än i andra delar av staden. Fabriksskorstenarna och deras bolmande rök är idag ersatta av en pulserande kommers omgiven av stans finaste strandpromenader. Här samsas klassiska Vinjas ost & chark om utrymmet med livfulla barer som Lemon och Seven, och Rålambshovsparkens alla aktivitetsområden & flanörer betraktas med lätthet från Boulebarens- och Mälarpaviljongens terasser, vars gäster tagit en paus från vardagen på dessa populära ställen. Det gamla Kungsholmen finns dock fortfarande kvar på sina ställen och arkitekturen är på många håll internationellt uppmärksammad, där kronan på verket givetvis är Ragnar Österbergs Stadshus från 1923.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!