I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Kungsholmen

Alströmergatan 35, 5tr

 • 32 kvm
 • 1.5
 • rum

  3 300 000 kr

  Välkommen

  På Kungsholmen och högst upp i huset på populära Alströmergatan, finner ni denna fantastiska 40-tals lägenhet. I vacker fastighet från 1941, välkomnas ni till en ljus och luftig 1,5:a med fiskbensmönstrad parkett, generös takhöjd och stora fönster med både spanjoletter och fönsterbänkar i marmor. Köket är stambytt och har bevarande tidstypiska inslag så som serveringsskåp och glasvägg med skjutdörr.

  Lägenheten karaktäriseras av de sociala allrummet, fina ytskikt och det ljusa läget. Allrummet har plats för soffa, matplats och blir tillsammans med balkongen en central del i lägenheten, en naturlig plats att umgås på med större sällskap. Här finns även en alkov med plats för säng. Det finns gott om förvaring i tre stora originalgarderober i hallen med överskåp. Badrummet är stambytt och har tvättmaskin. Kort och gott: En topplägenhet i västerläge med kvällssol och utsikt över Kungsholmens takåsar.

  Lägenhetens fördelar:

  • Bevarande detaljer såsom fiskbensmönstrad parkett, fönsterbänkar i marmor, spanjoletter och serviceringsskåp.
  • Rymligt allrum med matplats och en fantastisk balkong mot gård i västerläge med kvällssol.
  • Bostaden kan med enkla medel byggas om till en mini-tvåa.
  • Smart planerad med tre stora originalgarderober i hallen med överskåp.
  • Genomgående fina ytskikt - Stambytt 2018.
  • Vacker fastighet från 1941 på populär adress.
  • Flera restauranger, caféer och mysiga butiker inom gångavstånd.
  • Bra kommunikationer med tunnelbana och pendeltåg inom några minuter.
  Pris
  3 300 000 kr /Såld
  Adress
  Alströmergatan 35, 5tr
  Yta
  32 kvm
  Rum
  1.5 rok
  Trappor
  5 av 5
  Hiss
  Ja
  Avgift
  2 053 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4.9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Rumsbeskrivning

    Lägenheten disponeras med stort allrum med plats för soffa, matplats, alkov och utgång till balkong. Köket är stambytt med ingång från två håll och har ett vackert serviceringskåp och glasvägg mot alkoven med skjutdörr. Köket är utrustat med kyl/frys, ugn, gasspis, fläkt och underskåpsbelysning över bänk. Förvaring finns i över- och underskåp bakom vita köksluckor. Bänkskivan är i trä och ger en stilren känsla mot skyddande kakelmosaik. I hallen finns det gott om förvaring i tre stora inbyggda garderob och plats för avhängning för vardagens kläder vid hatthylla. Från hallen nås även lägenhetens badrum som stambyttes 2018 med dusch bakom glasväggar, spegel, handfat, kommod, handdukstork och tvättmaskin.

    • Till lägenheten hör ett förråd.
   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    0055
    Adress
    Alströmergatan 35, 5tr
    Postnummer
    112 47
    Postort
    Stockholm
    Område
    Kungsholmen
    Boarea
    32 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    1.5
    Hiss
    Ja
    Trappor
    5 av 5
    Andelstal
    2,79000%
   • Föreningen
    Namn
    BRF Ankaret 23
    Byggår
    1941

    Allmän information

    Bostadsrättsföreningen Ankaret 23 bildades 1993 och upplåter 35 lägenheter med bostadsrätt. Föreningen beskattas som äkta och äger marken som fastigheten står på. Delat ägandeskap accepteras. Minsta ägarandel är 10%. Juridisk person accepteras inte. Fastigheten är i bra skick och i entrén sitter postboxar. Avgiften till föreningen betalas kvartalsvis i förskott. I dagsläget finns inga planer på avgiftsändringar. Föreningen har egen hemsida www.ankaret23.se.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fastigheten är inkopplad på fjärrvärmenätet.

    Renoveringar

    2018 - Stambyte.
    2016 - Indragning av 3-fas el i samtliga lägenheter.
    2015 - Byte av tvättmaskin i tvättstugan.
    2014 - Byte av fjärrvärmecentral, målning av fönsterbågar, OVK-besiktning.
    2013 - Nya låsbara sopkärl har köpts in.
    2010 - Målning av trapphus samt tak som renoverats.
    2009 - Installation av säkerhetsdörrar och postboxar.
    2003/2004 - Balkonger byggdes.

    Övriga utrymmen

    Tvättstugan ligger belägen i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Till lägenheten hör ett förråd.

    TV/Internet

    Analog- och digital kabel-TV levereras av Com Hem och i medlemsavgiften ingår Com Hems analoga grundutbud samt ett antal fria digitala kanaler. Internetanslutning levereras av Ownit och läggs från och med den 1 februari 2010 obligatoriskt på månadsavgiften med 185 kr. Fastigheten är uppkopplad med 1 Gbit/s fiberkabel mot STOKAB:s nät och varje lägenhet har en kapacitet på 100 Mbit/s i vardera riktning (ned-/uppladdning).

    Parkering

    Föreningen tillhandahåller 15 parkeringsplatser i direkt närhet till fastigheten. Boende skrivna som ägare av lägenheten betalar 1100 kr.

    Energideklaration

    Utfördes
    Måndag 15 jul 2019
    Energiprestanda
    130 kWh/m2
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 053 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)
    Hushållsel
    150 kr/månad
    Hemförsäkring
    120 kr/månad
    Bredband
    185 kr/månad
    Gas
    175 kr/månad
    Summa driftskostnader
    630 kr/månad
    Överlåtelseavgift
    1070 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    428 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Munkholmen, som denna fascinerande del av Stockholm tidigare hette, är kanske den stadsdel som utvecklas snabbast i innerstan just nu. Efter att ha varit munkarnas hemvist på medeltiden och ett relativt lugnt och glesbefolkat område under kommande århundrande skulle denna ö under industrialiseringen av Stockholm på 1800- och 1900-talet förvandlas till ett myller av människor och maskiner, som vi ser spår av än idag. Det behövdes många arbetare till öns alla fabriker som inhystes med familjer i små bostäder, vilket är den främsta anledningen till att det idag finns så pass gott om 1- och 2-rumslägenheter på Kungsholmen. Givetvis befolkas dessa idag av nyinflyttade singelhushåll och barnfria par, snarare än fabriksfamiljer. Faktum är att Stockholm ligger i topp i världen gällande antal singlar, då 50% av alla som bor i Stockholm beräknas vara singlar. På Kungsholmen är detta kanske mer synligt än i andra delar av staden. Fabriksskorstenarna och deras bolmande rök är idag ersatta av en pulserande kommers omgiven av stans finaste strandpromenader. Här samsas klassiska Vinjas ost & chark om utrymmet med livfulla barer som Lemon och Seven, och Rålambshovsparkens alla aktivitetsområden & flanörer betraktas med lätthet från Boulebarens- och Mälarpaviljongens terasser, vars gäster tagit en paus från vardagen på dessa populära ställen. Det gamla Kungsholmen finns dock fortfarande kvar på sina ställen och arkitekturen är på många håll internationellt uppmärksammad, där kronan på verket givetvis är Ragnar Österbergs Stadshus från 1923.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT 
 Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten. Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION 
Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

BOAREA
Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

ÖPPEN BUDGIVNING 
Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT
 Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!