I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm - Norra Hammarbyhamnen

Alsnögatan 24, 5tr

 • 81.5 kvm
 • 3
 • rum

  Välkommen

  Fantastisk genomgående lägenhet precis vid kanalen med balkong och underbar utsikt över Hammarby Sjö. Unikt tillfälle att förvärva denna genomgående trea med balkong och utsikt över Hammarby Sjö. På den rymliga balkongen kan ni i lugn och ro njuta av lägenhetens höga och solsäkra läge. Från lägenheten har ni fri utsikt över Sjöstadens skyline med Hammarbybacken i bakgrunden. Lägenheten har generösa fönsterytor i två väderstreck vilket skapar en ljus och luftig atmosfär. Här finns bra kommunikationer med flera bussar som stannar ett stenkast från porten och färjorna som tar dig vidare till Sjöstaden, Henriksdalshamnen och in till Nybroplan.

  Här bor ni på Södermalm invid Hammarby sjö, lugnt och ostört, men ändå nära Söders puls. Trots att området ligger i stan så råder ett trivsamt, nästan småstadslikt lugn som gör kvarteren mycket attraktiva och trevliga att bo i. För den som vill sträcka på benen finns trevliga promenadstråk längs kajen vid Hammarby Sjö och det är också nära till vackra Vita Bergsparken samt Stora Blecktornsparken. Område kombinerar verkligen det bästa av myllrande storstad och avkopplande natur med vatten inpå knuten

  Vill man njuta av utsikt över Stockholms inlopp kan man ta en fika på närbelägna Café Fåfängan. På sommaren är det perfekt att ta en kort promenad till populära Boule & Berså där man kan äta gott och spela boule i avslappnad miljö vid kajen. En kort promenad tar dig till mysiga Nytorget som är ett välbesökt torg på Södermalm som blivit en självklar mötesplats för söderbor och andra flanörer.

  Bra kommunikationer med flertalet bussar däribland busslinjerna 2, 57 och 66. Från Barnängsbryggan som ligger ett stenkast från porten tar man sig även smidigt med båt över till Hammarby Sjöstad. Båttrafiken med m/s Lotten är gratis och går mellan Södermalm och Hammarby Sjöstad, oftast med 15 minuters trafik mellan kl.06.00 till 24.00. Färjan m/s Emelie trafikerar sträckan Hammarby Sjöstad, Södermalm, Djurgården och Nybroviken året runt. I området finns det gott om förskolor samt flertalet mataffärer, dels vid Bondegatan (Konsum) och vid Vintertullen (Konsum).

  Välkommen att höra av dig för mer information!

  Adress
  Alsnögatan 24, 5tr
  Yta
  81.5 kvm
  Rum
  3 rok
  Trappor
  5
  Hiss
  Ja
  Avgift
  5 814 kr/månad
  Visningar
  • Kontakta mäklaren för visning
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (42 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Jag tror på varje bostad jag förmedlar. Under mina år som mäklare har jag lärt mig att framgång kräver hårt arbete, att vara påläst, lyhörd och se lösningar före problem. Jag arbetar därför med stort engangemang och vill att varje visningsbesökare ska förstå bostadens fulla potential och på så sätt buda/köpa med hjärtat före plånboken. Hos mig köper du ett hem och när det är dags att sälja hittar jag en köpare till rätt pris. Behöver du en uppdaterad värdering, bankkontakt, uppmätning eller inredningskonsultation? - Hör av dig, jag fixar det.

   • Rumsbeskrivning

    Välkomnande hall med bra avhängningsmöjligheter och gott om förvaring i form av en fristående garderobsmodul. Hallen öppnar upp lägenheten på ett trevligt sätt och man möts direkt av dess charm.

    Rymligt vardagsrum med härlig atmosfär och stora sällskapsytor gjorda för ett socialt umgänge med familj och vänner. Rummet karaktäriseras av de stora fönsterpartierna och den tjusiga sjöutsikten. Från vardagsrummet nås via balkongdörrar lägenhetens balkong vilket ger ett trevligt samspel mellan ute- och innemiljö.

    Hemtrevligt kök där funktionaliteten står i centrum. Köksutrustningen består av kyl, frys, diskmaskin, spis, spisfläkt samt ugn. Matplatsen för ca 6 personer är trevligt placerad vid kökets gavelfönster som vetter mot föreningens lummiga gård.

    Lägenheten har två bra och möbleringsvänliga sovrum. Det första med fin sjöutsikt. I rummet finns gott om plats för dubbelsäng samt förvaring via garderobsvägg. Det andra vetter mot föreningens innergård. I rummet finns gott om plats för både säng och läshörna och garderober.

    Stort badrum med helkaklade väggar och klinkergolv. Badrumsutrustningen består av badkar, toalett, tvättställ samt ett fristående högskåp. Badrummet är även utrustat med kombinerad tvättmaskin och torktumlare under praktisk bänkyta med förvaringsskåp över.

    • Till lägenheten hör ett bra källarförråd.
   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    351
    Adress
    Alsnögatan 24, 5tr
    Postnummer
    116 41
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm - Norra Hammarbyhamnen
    Boarea
    81.5 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    3
    Antal sovrum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    5
   • Föreningen
    Namn
    RB Brf Danviks Kaj
    Byggår
    1999

    Allmän information

    Riksbyggen Brf Danviks kaj är en äkta förening som äger fastigheten Nektarinen 7 i Stockholm. Föreningen omfattar 52 lägenheter och en lokal med adresserna Alsnögatan 24, 26 samt 28. Total bostadsyta om 3901 m². Föreningen äger marken och betalar därmed ingen tomträttsavgift.

    Föreningen tillåter delat ägande med en minsta ägarandel om 10 %. Juridisk person godkänns ej som medlem.

    Renoveringar

    2019 - Tvättstuga 2016 - Stamspolning 2014 - Renovering ventilationsanläggningen och husets entréer 2013 - Renovering hiss 2010 - OVK 2009 - Spolning av stammarna

    Planerade renoveringar

    2024 - Tak 2024 - Telysning 2020 - Renovering av hiss i hus 24

    Övriga utrymmen

    Cykelförråd, barnvagnsrum och föreningslokal/övernattningslägenhet samt grovsoprum.

    TV/Internet

    Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Leverantör bredband: Stockholms Stadsnät AB

    Parkering

    Kvarteret Nektarinen har en gemensam gård och ett garage. I garaget finns 82 platser som är fördelade mellan fastigheterna. Uthyrningen sköts av respektive fastighet, kontakta därför bostadsrättsföreningens styrelse om du önskar ställa dig i kö för en plats. Denna förening har tillgång till 19 platser.

   • Kostnader
    Månadsavgift
    5 814 kr/månad

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Energideklaration
    Utfördes
    Fredag 1 jan 1999
    Energiprestanda
    119 kWh/m2
   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT 
 Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten. Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION 
Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

BOAREA
Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

ÖPPEN BUDGIVNING 
Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT
 Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Fiskargatan 8
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!