I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Skärholmen - Bredäng - Mälarhöjden

Ålgrytevägen 31, 2tr

 • 49 kvm
 • 2
 • rum

  2 625 000 kr

  Såld

  Komplett lägenhet med stor balkong och social öppen planlösning. En välplanerad och modern 2:a i fastighet från 2017 med många fönster och ett fint ljusinsläpp. Lägenheten ligger i höjd med trädtopparna mot en grönskande park och bjuder på eftermiddags- och kvällssol samt solnedgångar från balkongen. Bostaden är genomgående i gott skick, har ett kök med diskmaskin och ett stort badrum med tvättpelare. Sovrummet har plats för dubbelsäng och har en platsbyggd garderobsvägg. Klädkammare eller kontor finns med dörr från hallen.

  Här bor ni på gränsen mellan Bredäng och Mälarhöjden med 5 minuters promenad till Mälarhöjdsbadet och populära Lyran. Bra kommunikationer med 5 minuters promenad till Bredäng med matbutiker och tunnelbana (10 minuter till Hornstull). Inom 10 minuter promenad nås även Mälarhöjdens tunnelbana efter en vacker promenad genom villakvarteren - Varför inte hoppa av i Mälarhöjden och ta en promenad längs vattnet på vägen hem?

  Lägenhetens fördelar:

  • Välplanerad hörn-2:a med social planlösning.
  • Stor balkong med flera möbleringsmöjligheter.
  • Högt fritt läge (vån 4 mot parken) med eftermiddagssol långt in på kvällen.
  • Fullutrustat kök och badrum.
  • Gott om förvaring i garderobsvägg och extra klädkammare/kontor.
  • Nära Mälarhöjdsbadet och underbara promenadstråk längs vattnet.
  • Bra kommunikationer med tunnelbana och buss.

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  2 625 000 kr /Såld
  Adress
  Ålgrytevägen 31, 2tr
  Yta
  49 kvm
  Rum
  2 rok
  Hiss
  Ja
  Avgift
  2 978 kr/månad (kabel-TV och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Rumsbeskrivning

    Välkomnade hall med gott om plats för avhängning och ingång till lägenhetens alla rum. Lägenheten är genomgående i gott skick, har parkettgolv och målade väggar.

    Helkaklat badrum med klinkergolv. Utrustat med WC, duschhörna med glasvägg, handfat, kommod, tvättmaskin och torktumlare.

    Stilrent kök från Marbodal med vita köksluckor. Utrustat med kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll, ugn och inbyggd micro.

    Öppen social planlösning mellan kök och vardagsrum i hörnläge. Fantastiskt ljusinsläpp från rummets alla fönster. Utgång till balkong.

    Stor balkong med plats för möbler och planteringar i ett fritt läge med eftermiddags- /kvällssol.

    Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och sängbord. Gott om plats i platsbyggd garderobsvägg.

    Med ingång från hallen nås ett kontor eller en walk-in closet om så önskas.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    1-1203
    Lgh.nmr. LM
    1203
    Adress
    Ålgrytevägen 31, 2tr
    Postnummer
    127 32
    Postort
    Skärholmen
    Område
    Bredäng - Mälarhöjden
    Boarea
    49 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Andelstal
    0,83200
   • Föreningen
    Namn
    Brf Mälartrion
    Byggår
    2017

    Allmän information

    Brf Mälartrion är en äkta bostadsrättsförening belägen på gränsen mellan Bredäng och Mälarhöjden. Föreningens lägenheter är fördelade i tre punkthus, med högt och fritt läge. Föreningen består av sammanlagt 110 bostadsrätter och 1 lokal med adresserna Ålgrytevägen 29-33. Gemensam innergård finns mellan husen, ovan föreningens garage. Gården mellan husen öppnar sig mot söder och den befintliga parken och grönskan. Här finns sitt- och lekmöjligheter och en pergola - En trevlig mötesplats för de boende.

    Ekonomi: Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar. I avgiften ingår värme, kallvatten, internet och kabel-tv Föreningen tillämpar individuell mätning av hushållsel och varmvatten. Kostnaden aviseras i efterskott och betalas kvartalsvis.

    Övriga utrymmen

    Gemensam innergård med pergola och flera sittavdelningar. Inomhusgarage med 38 st och garageplatser och 3 mc-platser. Tvättstuga finns ej. Alla lägenheter är utrustade med tvättmaskin och torktumlare. Källsortering finns i nedre entré i hus 1 samt hanteringsmoduler för hushållssopor vid gata. Postboxar i entre och tidningshållare vid lägenhetsdörren. Barnvagns-/cykelförråd finns i nedre entréplan i hus 1 och i entréplan i hus 2. Plats för cyklar finns även i hus 1 och 2.

    TV/Internet

    TV-paket Lagom från Telia med sammanlagt 31 kanaler ingår i lägenhetens månadsavgift.

    Bredband fiberoptik 100/10 Mbit från Telia ingår i lägenhetens månadsavgift.

    Parkering

    38 st och garageplatser, 3 mc-platser samt 7 st utomhusplatser. Separat kö till samtliga parkeringsplatser gäller. Kostnad för en garageplats: 950 kr, mc plats 400 kr, utomhusplats 300 kr. Infart till garaget sker via hus 1 samt mellan hus 1 och 2.

    Energideklaration

    Utfördes
    Onsdag 5 feb 2020
    Energiprestanda
    85 kWh/m2
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 978 kr/månad (kabel-TV och Internet)
    Kommentar till avgiften

    I avgiften ingår värme, kallvatten, internet och kabel-tv Föreningen tillämpar individuell mätning av hushållsel och varmvatten. Kostnaden aviseras i efterskott och betalas kvartalsvis.

    Hushållsel
    150 kr/månad
    Hemförsäkring
    100 kr/månad
    Varmvatten
    100 kr/månad
    Summa driftskostnader
    350 kr/månad
    Överlåtelseavgift
    1 183

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!