I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Kungsholmen - Fredhäll

Adlerbethsgatan 17

 • 43 kvm
 • 2
 • rum

  3 695 000 kr

  Välkommen till Adlerbethsgatan 17, 1tr!

  Välkommen till denna underbara och mysiga tvåa med en solig balkong som blickar ut över en grönskande och fridfull innergård. Denna bostad är genomgående välplanerad, vilket skapar ett vackert ljusflöde genom hela rummet. Den charmiga funkisstilen smälter samman med modern design på ett harmoniskt sätt, vilket ger en exklusiv och tidlös atmosfär. Originaldetaljer framhävs genom noggrant utvalda färger och material, vilket ger bostaden en unik karaktär.

  En elegant enstavsparkett möter ett stilfullt plankgolv. Tidstypiska marmorfönsterbänkar kompletterar de djupa och charmiga fönstren, vilket tillåter naturligt ljus att fylla rummet. Köket är stilrent utformat med en ljus färgskala och en bänkskiva som matchar det tillhörande stänkskyddet i vitt kakel. Förvaringsmöjligheterna är generösa med flera inbyggda garderober och en rymlig hall med gott om plats för förvaring. Vardagsrummet, tillsammans med den inre hallen, är rymligt och flexibelt för att möjliggöra en praktisk planering med både soffa, matbord och mer därtill. Badrummet är helkaklat och har ett platsbyggt handfat som erbjuder både förvaringsutrymme och praktiska ytor. Det här är verkligen ett hem som inte bör missas.

  Här bor du på en lugn gata bara en kort promenad från vackra klippbad, mysiga parker och trevliga caféer och restauranger. Du har även nära till bussar och tunnelbana (Kristineberg station). Brf Fredhäll är en välskött förening med flera stora renoveringar bakom sig. Med en stabil ekonomi och låg belåning äger föreningen marken. Här finns även bekvämligheter som gym, bastu, föreningslokal och gästlägenhet.

  Välkommen till ditt nya hem!

  Pris
  3 695 000 kr /BUD
  Adress
  Adlerbethsgatan 17
  Yta
  43 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  1 av 3
  Avgift
  2 739 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (132 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning
    • Hall
     Välkomnande och rymlig hall med plats för avhängningsmöjligheter och sedan goda förvaringsmöjligheter i garderober. Hallen har ljusa väggar & tapetserade väggar (Svenskt Tenn) och på golvet ligger ett ljust trägolv.

    • Kök
     Fint och trevligt kök med goda förvaringsmöjligheter bakom ljusa skåpluckor och bra arbetsytor på bänkskiva. Vit kaklade väggar som fungerar som stänkskydd. Här finns gasspis, ugn, fläkt, Micro, diskmaskin samt kyl/frys. Köket har ljusa väggar och ett ljust trägolv.

    • Sovrum
     Välbetänkt och stort sovrum med plats för dubbelsäng och en garderob. Från sovrummet når du lägenhetens härliga balkong, vilket erbjuder dig fantastiskt ljusinsläpp. Sovrummet har ljusa väggar samt ett ljust trägolv. Vacker bevarad skjutdörr i glas mellan kök och sovrum.

    • Vardagsrum
     Trevligt och ljust vardagsrum tack vare rummets stora och djupa fönster med fint ljusinsläpp. Här finns plats för soffa med tillhörande möblemang samt en trevlig matplats. Vardagsrummet har ljusa väggar & tapetserade väggar (Svenskt Tenn) och på golvet ligger ett ljust enstavsparkett.

    • Balkong
     Trevlig balkong som du når via fina dubbeldörrar och där du kan njuta av solen. Här får du plats med bord och stolar.

    • Badrum
     Fräscht badrum med ljust kakel på väggarna och klinkergolv. Här finns wc, handfat, handdukstork och dusch. Fin platsbyggd bänkskiva sträcker sig längs ena väggen med handfat på samt förvaring under. Det finns el & vatten koppling för tvättmaskin för den som önskar.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    326
    Lgh.nmr. LM
    1106
    Adress
    Adlerbethsgatan 17
    Postnummer
    112 55
    Postort
    Stockholm
    Område
    Kungsholmen - Fredhäll
    Boarea
    43 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Hiss
    Nej
    Trappor
    1 av 3
    Andelstal
    0.1339 %
    Andelstal avgift
    0,001339
    Andel av BRF nettoskuldsättning
    143 373 kr
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    HSB:s Bostadsrättsförening Fredhäll i Stockholm
    Bildades
    1931
    Byggår
    1931
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    HSB:s Brf Fredhäll är en äkta förening som bildades 1931 och är en av Stockholms största bostadsrättsföreningar som består av 789 lägenheter varav 788 upplåts som bostadsrätt och en med hyresrätt. I föreningen finns det 58 lokaler som inbringar intäkter. De 5 huskropparna byggdes mellan 1931-1933 och har adresserna Adlerbethsgatan 13-21, Ernst Ahlgrens väg 1-7, 2-10, Frödingsvägen 1-9, Rålambsvägen 42-54, Vitalisvägen 1-13, 2-10. Föreningen innehar marken med äganderätt. Juridisk person accepteras ej. Minsta andel vid delat ägande är 10%.

    Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och årsavgiften är 300 kr/hushåll (halvårsavgift ca 150 kr/hushåll). Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/stockholm.

    Byggnaden

    Flerfamiljshus

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & frånluft

    Renoveringar

    • 1960-talet Samtliga köksstammar byttes
    • 1990–1992 Samtliga badrumsstammar byttes och samtliga badrum renoverade. Samtliga elledningar (stigarledningar) byttes ut med nya dragningar fram till lägenhet. Reonvering av föreningens tvättstugor
    • 2007 Installation av sopsug
    • 2010 Högtrycksspolning av samtliga badrumsstammar
    • 2010–2013 Relining av samtliga köksstammar
    • 2013 Samtliga 27 portar i föreningen renoverades med nya portar och glassektioner
    • 2016 Godkänd OVK för föreningens samtliga lägenheter
    • 2016–2018 Renovering av balkonger på 4 av 5 av föreningens hus (ej hus 4)
    • Renovering av fasaderna på samtliga av föreningens 5 hus
    • Renovering av fönstren på samtliga av föreningens 5 hus. Renovering av taken på samtliga av föreningens 5 hus
    • 2018 Installation av nytt källsorteringssystem samt stängning av tidigare Miljörummet
    • 2019 Renovering av föreningens 8 tvättstugor inkl. nya maskiner
    • 2019-2020 Renovering av samtliga tre uteplatser
    • 2020 Renovering av föreningslokalen ”Victoria”, gym och bastu, samt införandet av arbetsplatser och mötesrum
    • 2021- Stamspolning
    • 2022 - Byte av passersystem/ bokniningssystem för gemensamma utrymmen genomförts
    • 2022 - Injustering samt ventiler byttes på samtliga element i föreningen
    • 2022 – OVK

    Övriga utrymmen

    Tvättstuga - i föreningen finns 8 tvättstugor som kan bokas samt möjlighet till drop in. Du kan boka tider på nätet, via mobilbokning eller på de terminaler som finns uppsatta vid varje tvättstuga. En bokningsbar enhet består av två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.

    Föreningens tvättstugor finns på: – Frödingsvägen 3 – Frödingsvägen 9 (även drop in) – Ernst Ahlgrens Väg 2 (även drop in) – Ernst Ahlgrens Väg 7 (även drop in) – Ernst Ahlgrens Väg 10 – Vitalisvägen 4 (även drop in) – Vitalisvägen 6 – Vitalisvägen 9 (även drop in), fristående hus mittemot Vitalisvägen 7

    Bastu - Med plats för ca 10-12 personer sittandes. Utanför bastun finns två duschar, omklädningsyta samt en relaxavdelning. Finns på Ernst Ahlgrens Väg 10. Fest-/föreningslokal - Föreningslokalen Victoria finns på Ernst Ahlgrens Väg 10 och finns tillgänglig för uthyrning åt föreningens medlemmar. Gym - Den årliga avgiften för att kunna nyttja gymmet är 350 kronor. Gästlägenheter - Det finns tre gästlägenheter som finns på Frödingsvägen 7, Frödingsvägen 3 och Ernst Ahlgrens Väg 4. - Cykelförråd - Finns på Vitalisvägen 4, 6 och 7, Ernst Ahlgrens Väg 5 och 10 samt Frödingsvägen mellan 7 och 9. Källsorteringsstation - Adlerbethsgatan 15-17 samt 19-21 Barnvagnsrum - Frödingsvägen 7 Arbetsplatser - Ernst Ahlgrens Väg 10

    TV/Internet

    Kabel-TV: Tele2 - basutbud ingår i avgiften. Bredband: Bahnhof - ingår i avgiften.

    Parkering

    Totalt finns 5 p-platser i föreningen. Tre av dessa hyrs av lokalhyresgäster (företag) och två av dem är omvandlade till laddplatser. I området råder det boendeparkering. För mer information se; www.stockholm.se/parkering.

    Energideklaration

    Utfördes
    Måndag 18 feb 2019
    Energiprestanda
    152 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
    Energiklass
    F
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 739 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    150 kr/månad
    Hemförsäkring
    150 kr/månad
    Obligatorisk kostnad för bredband
    69 kr/månad
    Obligatorisk kostnad för försäkring
    18 kr/månad
    Summa driftskostnader
    387 kr/månad
    Personer i hushållet
    1
    Överlåtelseavgift
    1432,50 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    573 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!